High School Ireland
High School Ireland 1
HIGH SCHOOL IRLAND
HIGH SCHOOL IRLAND

HIGH SCHOOL UDVEKSLING i Irland

Måske findes guldet for enden af regnbuen i Irland? Hos Momento vælger du selv din skole i Irland baseret på ønsker om beliggenhed eller særlige sportsgrene og fag. Sådan kan du skræddersy dit drømmeophold – det er dét, vi kalder High School Premium!

Irland byder på fantastiske rammer for et uforglemmeligt udvekslingsår! Som udvekslingselev i Irland får du chancen for at opleve en masse irske traditioner, for eksempel den berømte St. Patrick’s Day fejring, traditionel folkemusik og den klassiske Riverdance. Irland er et land, hvor gæstfrihed og hjertevarme er i højsædet! 

Irland, berømt for “craic” (god hygge og sjove samtaler) har masser at byde på. Naturen er smuk, og der er alt fra vibrerende storbyer til hyggelige landsbyer. Irerne er stolte af deres land og historie, og de elsker at åbne deres hjem for udvekslingsstuderende – det giver dem nemlig mulighed for at dele den irske kultur og den helt særlige følelse, man får af at bo i Irland! 

Irland er hjem for lige under 5 millioner indbyggere, og ca. en tredjedel af dem bor i Dublin, Irlands hovedstad. Irland er ikke et særligt stort land, hvilket gør det nemt at komme rundt! Bussen fra Dublin på østkysten til Galway på vestkysten tager kun 3 timer – det er lige til at overskue.

Et udvekslingsår i Irland er den perfekte måde at komme helt tæt på den irske kultur. Uanset om du forelsker dig i Irlands travle og charmerende byer eller den idylliske landlige ro, vil du nemt komme til at føle dig hjemme i Irland!

High School Ireland

irland premium - vælg selv din skole

Drømmer du om et bestemt område, fag eller sport? Vælg tre skoler i en prioriteret rækkefølge og få dit ønske opfyldt.

irland boarding

Det bedste fra begge verdener - bo på skolen i hverdagene og med en irsk værtsfamilie i weekenden! Læs mere om Villiers School HER.

SKOLELIVET I IRLAND

Skoledagen på de fleste irske skoler starter omkring kl. 9 og slutter omkring kl. 15.30. Eleverne vælger typisk enten at gå, cykle eller tage offentlig transport til skole. Rigtig mange skole tilbyder også et bredt udbud af sport og andre aktiviteter efter undervisningen.

Afhængigt af din alder vil du enten blive placeret på det irske Transition Year (svarende til 1.g) eller i deres Senior Cycle (svarende til 2.g). På Transition Year læser eleverne en blanding af akademiske og ikke-akademiske fag og deltager også i forskellige ture og aktiviteter. Elever i Senior Cycle læser 7-8 fag. Engelsk, matematik og religion er obligatoriske, mens du selv vælger de sidste valgfag. De fleste skoler tilbyder bl.a. fransk, tysk, spansk, musik, billedkunst, idræt m.m. Ofte vil der også være diverse ture, aktiviteter i lokalområdet og meget mere.

Alle irske skoleelever har skoleuniform. Det kan måske føles lidt mærkeligt, når vi ikke er vant til det her i Danmark, men det er faktisk en super måde hurtigt at føle sig som en del af skolen! Sport er også en vigtig del af skolelivet i Irland, og det er en en dejlig nem måde for udvekslingselever at falde til i skolemiljøet og møde de lokale elever.

Typiske irske sportsgrene er for eksempel hurling, gælisk fodbold og camogie, mens der også er typiske internationale sportsgrene som fodbold, rugby, basketball, atletik og hockey. Udbuddet afhænger af skolen. Hvis skolen ikke tilbyder en bestemt sport eller aktivitet er der også mulighed for at man kan finde en klub i lokalområdet – det kan være en super måde at lære andre unge at kende, som måske går på andre skoler.

Værtsfamilier i Irland

Du vil bo hos en lokal irsk værtsfamilie, hvilket er den perfekte måde at dykke helt ned i det engelske sprog og den irske hverdag og kultur. Nogle familier har to udvekslingselever på samme tid, hvilket giver dig chancen for også at få internationale venner.

Irland har altid været kendt for store, tætknyttede familier og selvom de irske familier skrumper, kan du være næsten helt sikker på at du bliver en del af en større familie med bedsteforældre, onkler, niecer m.m. De fleste irere er nemlig super sociale!

High School Ireland

Der findes ikke en “typisk” irsk værtsfamilie, præcis om familier i Danmark også ser ud på forskellige måder. Alle værtsfamilier gennemgår en ansøgningsproces, hvor de også bliver interviewet af Momentos irske partner. Alle familier er valgt, fordi de ønsker at åbne deres hjem og gøre en udvekslingselev til en del af deres familie. Mange af familierne har været værtsfamilie i flere år.

Læs om Jonathan fra Tyskland:

You learn how to deal with new responsibilities, be more open and outgoing to other people and you also gain a lot of new contacts with other students from other countries. I can now travel to all countries in Europe because I made friends from all over the world like Spain, Sweden, America, Italy, I can travel everywhere!”

“I think my favourite thing about living in my host family was the family spirit that they have. Like eating dinner together, talking together etc. We also each had our own room so I had a lot of privacy.

udvalgte skoler

Coláiste Muire

Grundlagt: 1976

Skoleuniform: Ja.

Antal elever: 650

Nærmeste storby: Cork

Colaiste Muire er en katolsk ungdomsskole, som ligger i havnebyen Cobh. Cobh ligger faktisk på sin egen ø, Great Island, hvor Coláiste Muire er et slags samlingspunkt for lokalmiljøet. Cobh er tidligere kendt som Queenstown, og det var herfra Titanic sejlede i 1912! 

Der er masser at lave i din fritid i Cobh, for eksempel fiskeri, sejlads og vandsport, og en masse kulturelle og historiske attraktioner at udforske! Byen har også festivaler i løbet af året, og du er kun ca. 25 minutter med offentlig transport fra storbyen Cork. 

Fag: Regnskab, landbrugsvidenskab, kunst, biologi, forretnings, kemi, byggestudier, kommunikationsdesign, økonomi, engelsk, fransk, geografi, tysk, grafik, historie, hjemkundskab, irsk, matematik, musik, idræt, fysik, religion og spansk.

Klubber og aktiviteter: Drama, fair trade, miljø, orkester, kor, musical, ukulele, traditionel irsk musik og dans, programmering og kirkekor

Sport: Atletik, badminton, basketball, camogie, gælisk fodbold, golf, showjumping, fodbold og volleyball.

St. Enda's College

Grundlagt: 1928

Skoleuniform: Ja

Antal elever: 755

Nærmeste storby: Galway

St. Enda’s College ligger på den irske vestkyst i havnebyen Galway, som har c.a 80.000 indbyggere. Galway er blandt andet kendt for Cliffs of Moher, Burren Nationalpark, Aranøerne og den smukke natur omkring Connemara. St. Enda’s College ligger i et smukt parkområde, hvor du kigger ud over resten af Galway – ikke en tosset udsigt fra klasseværelset!

Galway er en populær by med dens lange smukke strande, men der er også masser at lave i selve byen! Besøg Galway Katedral, Lynch’s Slot eller Eyre Torv i hjertet af Galway, hvor du finder markeder, restauranter og shopping. Du kan også opleve festivaler og samlinger, for eksempel Galway International Arts Festival, Galway Hestevæddeløb og den fantastiske Macnas Halloween Parade!

Fag: Regnskab, kunst, biologi, byggestudier, forretning, kemi, økonomi, økonomihistorie, engelsk, fransk, geografi, tysk, historie, hjemkundskab, irsk, matematik, musik, fysik, religion, spansk, technical tegning

Klubber og aktiviteter: uddannelsesture, retorik/ tale, debat, velgørenhedsarbejde, skolejournalistik, teater, kor, miljø

Sport: Gælisk fodbold, basket, hurling, rugby, fodbold, hockey, atletik, svømning og bordtennis

Mercy College Coolock & St. Davids CBS

I den nordøstlige del af Dublin finder du både pigeskolen Mercy College Coolock og drengeskolen St. David’s CBS.

Dublin er Irlands hovedstad og største by med ca. 1.200.000 indbyggere, og samtidig er det et af landets kulturelle og sociale omdrejningspunkter. Der er næsten ikke grænser for byens mange fritidsmuligheder. Udforsk de små stengader, de mange lokale restauranter og caféer, eller shop i de populære hovedgader. 

Hvis du er til kulturelle og historiske attraktioner, kan du også gå på opdagelse på Dublin Slot (bygget i det 13. århundrede), St. Patrick’s Katedral, Phoenix Parken med Dublins Zoologiske Have og Irlands National Museum.

high school udveksling Irland

St. David’s CBS

Grundlagt: 1966

Skoleuniform: Ja

Antal elever: 490

high school udveksling Irland

Mercy College Coolock

Grundlagt: 1963

Skoleuniform: Ja

Antal elever: 410

St. David’s Catholic School for Boys er en katolsk drengeskole med gode faciliteter, for eksempel en indendørs sportsbane, vægtløftning- og træningslokale og to klatrebaner.

Fag: Landbrugsvidenskab, kunst, biologi, forretning, kemi, byggestudier, grafisk design og kommunikation, ingeniørvidenskab, engelsk, fransk, geografi, tysk, historie, irsk, matematik, musik, idræt, fysik og religion.

Klubber og aktiviteter: Kor, debat, skak, Age Action og elevråd.

Sport: Fodbold, hurling, basketball, track & field, cross country løb, mountain biking, kajak og klatring.

Mercy College Coolock er en katolsk pigeskole med smukke grønne udendørsarealer. Skolen fokuserer på, at hver pige får rammerne til at udvikle sig, føle sig selvsikker og tryg i sin uddannelsesvej.

Fag: Regnskab, kunst, biologi, forretning, kemi, økonomi, engelsk, fransk, geografi, historie, irsk, matematik, musik, idræt, fysik, religion og spansk. 

Klubber og aktiviteter: Lektiecafe, drama/teater, kor, skak, morgenmadsklub, quizzer, ture og udflugter

Sport: Atletik, basketball, hockey, gælisk fodbold, hip-hop dans, skiløb

Jeg vil gerne kontaktes ang. High School premium!