ELEVHISTORIER
ELEVHISTORIER
Slider

HVAD SKAL DU NÆSTE ÅR?

MØD MOMENTOS FANTASTISKE ELEVER!

Herunder kan du se læse hilsner og se billeder og videoer fra nogle af vores tidligere og nuværende elever, som allerede har været-  eller lige nu er afsted på deres livs eventyr! Vi er mega stolte af vores seje elever, så vi elsker at vise deres historier, videoer og billeder frem her på siden. Tag et kig og bliv inspireret af alle deres eventyr og oplevelser!

Skal det være dig til næste år?

MØD LINE OG VICTORIA!

Victoria tog afsted til Lee Summit i den amerikanske stat Missouri, mens Line boede hos en familie i Maddison, Alabama. De er enige om, at deres år i USA var oplevelser for livet!

Se deres film, og hør, hvad de oplevede som udvekslingselever hos Momento Education. Lær mere om forberedelsen i Danmark, værtsfamilier, skolen, venner og fritid i USA. De giver også gode råd til, hvordan man får mest ud af sit år!

NYT FRA (NÆSTEN) HELE VERDEN!

Vores elever er de bedste til at fortælle, hvordan det egentlig er at være afsted på et High School-ophold, så vi er sikre på, at I vil elske deres historier, billeder og film.

“Min første uge var jeg på opstartscamp i Wellington. Jeg boede hos en lokal familie med to andre udvekslingsstudenter fra Tyskland. Vi havde en lærer gennem hele ugen, som lærte os rigtig meget om NZ – slang, kulturen, maorierne og deres sprog, og historien. Min lærer var selv maori, så jeg følte, at jeg fik lidt ekstra der. Vi havde ”lektioner” om formiddagen, og om eftermiddagen var vi enten ude at se byen eller aktiviteter på skolen, opstartscampen blev holdt på. Vi var på sightseeing, på museum, vi spillede bumberball, så en New Zealandsk film og  spillede paintball. Det var rigtig rart at bo hos de lokale sammen med nogen andre, der også skulle med på campen.

Da jeg var på skolen for første gang, købte jeg min skoleuniform og mødte ham, der tager sig af alle de internationale studenter. I starten var det ret underligt med skoleuniform, men man vænner sig hurtigt til det. Og så behøver man ikke at tænke over, hvad man skal have på. Jeg tog skolebussen til skole hver morgen, fordi jeg boede 15 km fra skolen. Som regel mødtes jeg med mine venner og snakkede med dem, inden skole starter. Det var ret svært at finde rundt på skolen de første par dage, men fandt hurtigt ud af det, da jeg hele tiden skiftede klasseværelse.

På skolen kunne man selv vælge alle sine fag – 6 i alt. Jeg valgte mindre tunge fag – hjemkundskab, håndarbejde, medie, idræt, engelsk og matematik. De fleste fag er sjove, men i engelsk og matematik står læreren bare oppe ved tavlen og taler. Skolen slutter 15:25 og så tager man skolebussen hjem igen. Det er rigtig nemt med skolebussen, for stoppestedet er lige ved siden af huset.

Min værtsfamilie er rigtig hyggelig. De tog godt imod mig, da jeg kom og alt andet. De bor lige ved siden af stranden, så har været på tur med hunden flere gange der.

Jeg forlod Danmark for at rejse til Málaga i Spanien på udvekslingsår. I starten var der MANGE nye indtryk – og et nyt sprog. Jeg startede året med en camp i Málaga sammen med 10 andre fra Europa. Det var en rigtig god start, og så var det rigtig rart, at man ikke blev kastet direkte ud det spanske, men at man lige kunne nå at lande, inden det hele rigtigt begyndte. Efter campen mødte jeg min værtsfamilie, og de er helt vildt skønne. De er rigtig åbne og gør mig til en del af familien. Noget, der er rigtig vigtigt for spanierne, er familien, og hver søndag er vi sammen med deres kusiner og fætre, hvor vi laver forskellige ting.

 

 

Hverdagen i Spanien er meget stille og rolig. Skolen er fra 8.30 – 15.00 hver dag, uanset hvor gammel man er. Jeg er kommet i science klassen, men det er ikke mere science-agtigt, end da jeg gik i 9. Klasse. Fagene minder også meget om dem i Danmark. Når vi kommer hjem, spiser vi frokost, og så kan man egentlig lave, hvad man har lyst til resten af dagen, vi spiser nemlig først aftensmad kl. 22.00!!! I starten brugte jeg meget tid på lektier, da det hele selvfølgelig er på spansk, men det har kun været en fordel, for det hjælper virkelig med at lære sproget. Mine klassekammerater er altid klar til at hjælpe! Ud over lektier er jeg begyndt til padle tennis, som er rigtig sjovt, og ellers bruger jeg min fritid sammen med familien og venner.

Da jeg kom til Spanien, kunne jeg næsten ikke noget spansk. Men jeg vænnede mig hurtigt til det, og jeg forstår mere og mere hver dag. Det sværeste har helt klart været selv at skulle snakke, og det var først efter to måneder, at der kommer hele sætninger ud af min mund. Så mit bedste råd til kommende udvekslingselever er helt klart, at man skal være tålmodig. Man lærer ikke et nyt sprog på to dage, og heller ikke to måneder – men som min værtsfamilie siger: ”poco a poco”:)

 

High School Italy

Vi startede året med 4 fantastiske dage i Rom. Vi var 50 udvekslingsstudenter: nogle fra Mexico, Venezuela, Japan, mange fra Australien og USA. Alle var super søde, åbne og sjove. Rom er en fantastisk by, vi fik en guidet tur, det var SÅ smukt. Maden her i Italien er fantastisk, især gelato.

Mit nye Italienske hjem og familie er mega dejlige. De var meget søde og bød mig rigtig godt velkommen. Jeg følte mig helt hjemme. Efter en måned i Italien, kunne jeg allerede mærke, at jeg blev mere og mere en del af den Italienske kultur og (meget langsomt) fik lært sproget.

Det er den mest fantastiske, mærkeligste, fedeste, mest skræmmende oplevelse. Den følelse, man har, når man træder ind i sit nye hjem og ved den første middag med sin nye familie, er ubeskrivelig. Jeg er ekstremt glad for at have været på udveksling her, for folk er så søde!

Mit navn er Emma, og jeg har været i USA i 10 måneder.

Jeg tog i august 2016 til USA for at tilbringe 10 måneder med en amerikansk familie. Jeg var meget nervøs, da jeg tog afsted, men familien tog rigtig godt i mod mig. Jeg gik på en High School, der gik meget op i sport, så jeg fik chancen for at løbe Cross Country, bowle og spille tennis. Mit højdepunkt var graduation. Jeg var en senior på min High School, så jeg fik lov til at afslutte skolen og få en hat på hovedet.

 

 

Jeg synes, det var lidt svært, da julen kom. Jeg savnede de danske traditioner, men lærte hurtigt om de amerikanske traditioner, og så blev alt meget bedre.

Min oplevelse var helt vildt fantastisk og uforglemmelig. Jeg lærte meget om en anden kultur. Jeg er blevet mere moden og kan snakke flydende engelsk. Det var svært at tage derfra, og jeg savner det mange gange, men det var også dejligt at komme hjem til min familie. Sociale medier har sørget for, at jeg altid har kontakt med mine venner i USA.

Mit udvekslingsår vil altid ligge dybt i mit hjerte.

Kevin - High School JapanDet hele går SÅ godt. fter skoletid går jeg for det meste til skoleaktiviteter, hvilket er badmintonklubben og bordtennisklubben. I skolen kender alle mig. Jeg har faktisk allerede holdt tale for skolen (dog på engelsk, så alle forstod det ikke). Det går også meget godt med det japanske sprog, og min plan er at kunne snakke (næsten) flydende japansk  om en måned.

Hos min vætsfamilie bliver jeg behandlet som deres egen søn, og jeg ser dem som min nye ‘mor og far’. Familiens børnebørn elsker mig også, og de ser op til mig. Jeg har mange venner i skolen og har lige været på min første date!

High School Australia

EN HILSEN FRA PHILIP I USA

Nu har jeg været på Lyndon Institute i 2 uger, og nøj hvor er der sket meget. Afdelingen der sørger for boardingeleverne er super gode til at planlægge ture i weekenderne eller på dage hvor vi har tidligt fri. Jeg har allerede været på 4 ture med mit ‘dorm’ og der er alting ting at melde sig til – det er super!

En af de ting jeg er rigtig glad for, er at vi på her på skolen, modsat på mange andre skoler, har muligheden for at skrive os ud af campus. Det betyder at mine venner og jeg kan gå til den nærliggende by når vi har lyst. Det er super at have den mulighed, da man regelmæssigt har brug for at købe lidt ind.

Lyndon er en rigtig god skole med søde elever, gode lærere og et godt miljø. Der er et meget bredt udvalg af fag på skolen. Man kan f.eks. lære at reparere og vedligeholde mountainbikes, cykle på mountainbikeruter i skoven, eller man kan vælge at være mere boglig og tage environmental science eller et andet fag efter eget valg. Det er virkelig dejligt at man kan vælge alle fag selv og rykke rundt i sit skema så det passer perfekt ind i sin dagligdag.

Jeg har fået lidt af et kulturchok fordi alting er anderledes herovre. Nogle af de ting der er meget anderledes, er de mennesker der bor her. De er bl.a. vant til store biler, våben og jagt. Forleden mødte jeg en pige på min alder der dagen før havde været ude i skoven for at skyde råvildt, så de kunne få kød til aftensmad. Det var virkelig en øjenåbner for mig. Der er også mange der bor så langt inde i skoven at de ikke har mulighed for at have Wi-Fi. Det er en helt anden verden herovre, men det er en af årsagerne til at jeg tog afsted. Jeg har besluttet mig for at jeg skal gøre alt det jeg ikke kan hjemme i Danmark. 

Lyndon Institute High School boarding USA

Jeg har derfor bl.a. meldt mig ind i en skydeklub hvor vi skyder med forskellige slags geværer, og en kajakklub hvor vi tager ud på floder med hurtigt vand og sejler med strømmen.

Dormet jeg bor i, er også super. Vi bor  10 drenge, der passer rimelig godt sammen. Vi spiller bordtennis, pool og går en tur til byen om eftermiddagen, og slapper af om aftenen. For mig er det et rigtig godt valg at bo på boardingschool i stedet for at bo hos en værtsfamilie, fordi man er altid sammen med sine venner og man får lov til at bestemme selv. Det kan klart anbefales!

Nu har jeg været på Lyndon Institute i 2 uger, og nøj hvor er der sket meget. Afdelingen der sørger for boardingeleverne er super gode til at planlægge ture i weekenderne eller på dage hvor vi har tidligt fri. Jeg har allerede været på 4 ture med mit ‘dorm’ og der er alting ting at melde sig til – det er super!

En af de ting jeg er rigtig glad for, er at vi på her på skolen, modsat på mange andre skoler, har muligheden for at skrive os ud af campus. Det betyder at mine venner og jeg kan gå til den nærliggende by når vi har lyst. Det er super at have den mulighed, da man regelmæssigt har brug for at købe lidt ind.

Lyndon Institute High School boarding USA

Lyndon er en rigtig god skole med søde elever, gode lærere og et godt miljø. Der er et meget bredt udvalg af fag på skolen. Man kan f.eks. lære at reparere og vedligeholde mountainbikes, cykle på mountainbikeruter i skoven, eller man kan vælge at være mere boglig og tage environmental science eller et andet fag efter eget valg. Det er virkelig dejligt at man kan vælge alle fag selv og rykke rundt i sit skema så det passer perfekt ind i sin dagligdag.

Jeg har fået lidt af et kulturchok fordi alting er anderledes herovre. Nogle af de ting der er meget anderledes, er de mennesker der bor her. De er bl.a. vant til store biler, våben og jagt. Forleden mødte jeg en pige på min alder der dagen før havde været ude i skoven for at skyde råvildt, så de kunne få kød til aftensmad. Det var virkelig en øjenåbner for mig. Der er også mange der bor så langt inde i skoven at de ikke har mulighed for at have Wi-Fi. Det er en helt anden verden herovre, men det er en af årsagerne til at jeg tog afsted. Jeg har besluttet mig for at jeg skal gøre alt det jeg ikke kan hjemme i Danmark. 

Lyndon Institute High School boarding USA

Jeg har derfor bl.a. meldt mig ind i en skydeklub hvor vi skyder med forskellige slags geværer, og en kajakklub hvor vi tager ud på floder med hurtigt vand og sejler med strømmen.

Dormet jeg bor i, er også super. Vi bor  10 drenge, der passer rimelig godt sammen. Vi spiller bordtennis, pool og går en tur til byen om eftermiddagen, og slapper af om aftenen. For mig er det et rigtig godt valg at bo på boardingschool i stedet for at bo hos en værtsfamilie, fordi man er altid sammen med sine venner og man får lov til at bestemme selv. Det kan klart anbefales!

ORIENTATION CAMP

KATHARINA I ENGLAND

MØD SOFIE OG NIELS OG HØR OM DERES LIVS UDVEKSLING I NOVA SCOTIA, CANADA!

SE FILMEN OM KRISTINAS ÅR I AUSTRALIEN

SE VIDEOEN FRA KATRINES ÅR I USA

Jeg vil gerne kontaktes ang. High School!