Priser & praktisk information
PRISER & PRAKTISK INFORMATION
PRISER & PRAKTISK INFORMATION

PRISER 2024/25

Herunder finder du en prisoversigt over alle Momentos lande og programmer. Samtidig kan du også finde vores betalingsbetingelser og andre praktiske oplysninger på denne side. Hvis du har spørgsmål eller er i tvivl om noget, er du velkommen til at kontakte os!

USA

Momento tilbyder både Classic og Premium programmer i USA. Vær opmærksom på, at vores USA Classic programmer i praksis håndteres af vores søsterorganisation, GO! High School. Læs mere om GO! High School og vores programmer i USA nedenfor.

Bemærk, at USA Classic links fører videre til GO! High Schools hjemmeside.

OBS! Classic PLUS inkluderer: 

 • Eget værelse hvis du ikke ønsker at dele
 • Sikkerhed for minimum 200 elever på din High School
 • og meget mere!

  Flypakke via vores samarbejdspartner Jysk Rejsebureau er medregnet i prisen.

Bemærk: Vores USA Classic programmer, som du kan se ovenfor, administreres praktisk talt af vores søsterorganisation, GO! High School.

Denne opdeling er lavet for at kunne dedikere 100% opmærksomhed til vores mange USA Classic elever. Samtidig kan vi hos Momento fokusere på de elever, der har valgt at gå en anden vej.

I stedet for én stor one-stop-shop har vi to specialiserede afdelinger. Vi tror på, at dette giver det bedste resultat for os selv, vores samarbejdspartnere og ikke mindst for vores elever og deres forældre.

Klik HER for at besøge vores søsterorganisation GO! High School.

Vælg selv en skole eller et specifikt offentligt skoledistrikt i USA! På den måde ved du præcis, hvor du kommer hen, og hvad skolen kan tilbyde. Priserne herunder er ekskl. Orientation Camp, men alt efter skolevalg vil der være mulighed for Camp i enten New York City eller Orlando Florida. BEMÆRK! Flypakke er ikke inkluderet i prisen.

Private Boarding Schools – Opnå store besparelser gennem vores stipendieprogram! Prisniveauet er normalt mellem 350.000 og 500.000 kr. Prisen varierer, da stipendier forhandles på individuel basis. Kontakt os for mere information!

I Momentos Canada Premium program vælger du frit mellem vores skoledistrikter i Canada. Dette giver dig friheden til at sammensætte dit udvekslingsophold baseret på dine ønsker om område, interesser og andre faktorer. Prisen afhænger af dit valg af skoledistrikt.

Vi har et væld af muligheder i Canada og har kontakter overalt, så tøv ikke med at lade os vide, hvis du ikke finder det, du leder efter! Vær opmærksom på, at flypakke ikke er inkluderet i prisen.

I Australien tilbyder Momento to forskellige programmer – Australien Premium og Australien Coastal. I Australien Premium har du mulighed for at vælge mellem skoler i den solrige delstat Queensland. I Australien Coastal vælger du ikke selv skolen, men du er sikret en kystplacering i enten Victoria, New South Wales eller Queensland til en fordelagtig pris!

Australien Premium fokuserer på skolerne i Queensland. Priserne er ret enkle, da alle skoler i programmet er markeret som enten en Regional eller en Metropolitan skole. Alle skoler er af høj kvalitet, men Metropolitan skolerne ligger som oftest i meget populære områder, hvilket gør dem lidt dyrere at vælge.

Momentos New Zealand program er et Premium program. Vælg mellem forskellige skoler baseret på ønsker om område, interesser og andre faktorer. Prisen afhænger af valg af skole.

Momento tilbyder et udvalg af High Schools og Boarding Schools i Irland. Du har mulighed for at vælge din ønskede skole blandt vores udvalg af muligheder. Programmet inkluderer en 3-dages orientation camp i Dublin! 

Alternativt kan du vælge at bo på en Boarding School i hverdagene og hos en venlig, irsk værtsfamilie i weekenderne. Skab din unikke studieoplevelse med Momento!

Momento tilbyder en række Sixth Form Colleges (gymnasieskoler) i England. Du har mulighed for at vælge din foretrukne skole samt beslutte, om du vil bo hos en værtsfamilie eller på skolen. Vi tilpasser opholdet, så det passer bedst muligt til dine ønsker og behov.

Momento tilbyder en unik oplevelse i Frankrig, hvor du kan vælge enten at gå på privatskole i Angoulême med værtsfamilie, eller bo på Boarding School. Du har mulighed for at vælge mellem vores udvalgte skoler i forskellige franske byer, så du kan tilpasse dit ophold lige efter dine ønsker og behov.

Momento tilbyder en autentisk oplevelse i Spanien. Du kommer til at bo hos en spansk værtsfamilie og gå på en lokal spansk skole.

 

Betalingsbetingelser

Tilmeldingsafgiften på 1.950 kr. betales ved tilmelding til programmet (bemærk, dette er ikke en del af programafgiften). Når denne betaling er modtaget, fremsendes ansøgningspakken til det valgte program.

 1. Delbetaling: 29.950 kr. samt eventuel forsikring (påkrævet ved lande uden for EU). Betalingen foretages inden ansøgningspakken videresendes til værtslandet. For destinationer inden for EU vil der blive tillagt 25% moms. Nogle gange opkræver vi ved 1. delbetaling også et “application fee” på vegne af vores partner i værtslandet. Dette beløb vil typisk svare til 1.000 USD/CAN/NZD/EURO. Både eventuel moms og application fee vil være inkluderet i de ovenstående priser.

 2. Delbetaling: Resten af programafgiften, som går til skolen/skoledistriktet i værtslandet, skal betales og afregnes i værtslandets valuta. Betalingen sker direkte til skolen/skoledistriktet i udlandet, så vidt muligt. Forfaldet er typisk i foråret før afrejse, når elevens registrering og papirer er på plads og senest 30-60 dage før afrejse.

inkluderet i prisen

MOMENTO I DANMARK

Nyd følgende fordele gennem hele forløbet:

 • En dedikeret kontaktperson før, under og efter opholdet
 • Et indledende interview for at skræddersy dit ophold
 • Omfattende forberedelse inden afrejse
 • Et heldags forberedelsesmøde
 • Hjælp til ansøgning til værtslandet
 • Hjælp til visumansøgning
 • Student Handbook for at guide dig under opholdet
 • Diplom for gennemført ophold
 • Et reunion-arrangement efter afslutningen af din udveksling

Vi er her for at sikre, at dit udvekslingsophold bliver en succes, og er med dig hele vejen!

UDGIFTER DU SKAL PÅREGNE UDOVER PROGRAMAFGIFT

Vedrørende omkostninger, skal du være opmærksom på følgende:

 • Flybilletter tur/retur – Du kan selv booke flybilletter, eller du kan anvende vores eksterne partner, Jysk Rejsebureau.
 • Visum – Dette gælder for destinationer uden for Europa og kan koste alt fra ca. 500 kr. til 3.000 kr.
 • Helbredsundersøgelse hos egen læge + eventuelle vaccinationer.
 • Lommepenge – Beregn omkring 1.500 kr. til 2.500 kr. per måned.
 • Obligatorisk rejseforsikring, der dækker sygdom, ulykke og ansvar – Pris inden for EU er 3.950 kr., uden for EU er 7.950 kr.
 • Evt. skoleuniform (typisk i AUS, NZ og UK) og skolematerialer.
 • Tilmeldingsafgift uanset programland er 1.950 kr. og betales ved tilmelding.

Vi vil gerne sikre, at du er godt informeret om alle omkostninger i forbindelse med vores programmer. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os HER.

I VÆRTSLANDET

Når du deltager i vores program, inkluderer det:

 • Placering hos en godkendt lokal værtsfamilie
 • Lokal kontaktperson i værtslandet
 • 24-timers support via samarbejdspartners nationale hovedkontor
 • Eventuelt kosttilskud til værtsfamilien (hvis relevant)
 • Skolepenge/Tuition-fee for dit udvekslingsophold

Vi sørger for, at du får den bedst mulige oplevelse og støtte under dit ophold. Vores team er her for at hjælpe dig på enhver måde, så du kan få det maksimale ud af din udvekslingsoplevelse.

BEMÆRK

Når det kommer til High School Premium priserne, oplyses de altid som ca. priser, da den endelige pris afhænger af dit valg af skole/område samt den aktuelle valutakurs. Du kan finde flere detaljer under betalingsbetingelserne for Premium programmet.

Vi ønsker at gøre opmærksom på, at alle priser kan påvirkes af valutaændringer og andre faktorer, som ligger udenfor Momentos kontrol. Selvom vi gør vores bedste for at opdatere priserne, tager vi forbehold for eventuelle fejl i prisoversigten.

Vigtigt! Når du sammenligner priser med andre organisationer, er det værd at bemærke, at de fleste af dem opkræver tillæg for brændstof og/eller flyskatter, selvom du allerede har betalt en ofte høj pris for en flypakke. Hos Momento ønsker vi at gøre tingene enklere for dig og undlader at pålægge sådanne yderligere omkostninger. Vi stræber efter gennemsigtighed og ærlighed i vores prissætning.

MOMENTOS PROGRAMAFGIFTER ER UDEN EN PÅTVUNGET FLYPAKKE!

I stedet samarbejder vi med Jysk Rejsebureau, som I kan anvende til at booke for jer, så I kan følges med de andre elever, eller I kan vælge helt at booke selv. Dette giver jer den størst mulige fleksibilitet og plads til individuelle hensyn, som er et af Momentos varemærker.

Der er en række fordele ved at have jeres egen billet:

 • Fleksibilitet: I har mulighed for at følges med de andre elever, men samtidig med langt større fleksibilitet i planlægningen af jeres rejse.
 • Hjemrejse: Det er en stor fordel, hvis I planlægger at hente eleven, efter programmet er slut, og gerne vil følges hjem.
 • Bedre pris: Det er billigere i langt de fleste tilfælde, og I kan endda anvende jeres bonuspoint.

Så i praksis vælger I selv, om I vil have vores partner, Jysk Rejsebureau, til at booke for jer, eller om I foretrækker at booke selv. Jysk Rejsebureau er i øvrigt et super godt og veletableret rejsebureau. Læs mere om Jysk Rejsebureau på deres hjemmeside HER.

Tøv ikke med at kontakte os, hvis du har spørgsmål omkring fly eller generelt om priser! Vi er her for at hjælpe dig.

Jeg vil gerne kontaktes ang. High School premium!