HIGH SCHOOL ENGLAND
HIGH SCHOOL ENGLAND
Slider

Fish & chips, røde dobbeltdækkerbusser og en charmerende britisk accent. Der er rigtig meget, man kan lære og opleve i England! Et enestående land med en rig kultur, mange traditioner og den kendte kongefamilie. Vi er sikre på, at du vil møde mange søde mennesker, og at du hurtigt vil lære den charmerende accent!

PROGRAMSTART

I England tilbyder vi både vores Classic-, Premium- og Boarding-program.

PROGRAMTYPE

I England tilbyder vi både vores Classic-, Premium- og Boarding-program.

SPECIELT FOR PROGRAMMET

I Premium England programmet vælger du selv, hvilken skole du vil gå på!

ENGLAND – TRE FORSKELLIGE PROGRAMMER

Classic

I vores Classic-program i England bor du hos private værtsfamilier og går på den lokale skole. Fælles for alle vores Classic-programmer er, at du ikke er garanteret en placering i et bestemt områder eller på en bestemt skole – det er nemlig værtsfamilien, der vælger dig og ikke omvendt. Selvom det måske nok kan lyde lidt uhyggeligt, tør vi godt love dig for, at du nok skal blive hovedkulds forelsket i England – uanset hvor du bliver placeret! All you need is love, som de synger derovre…

Premium

I England tilbyder vi både vores Classic og vores Premium-program. I Premium-programmet vælger du mellem en lang række attraktive Sixth Form Colleges fordelt over hele landet. Et Sixth Form College er en form for blanding af gymnasium, fagskole og videregående uddannelse. Sixth Form Colleges tilbyder ofte et bredere udvalg af studier, flere aktiviteter og som regel også bedre faciliteter. Du vælger ofte kun 3-4 fag, som du fordyber dig i hele året. Det kan være universitets-forberedende fag, eller fag du altid har drømt om at læse af ren interesse, f.eks. fashion, music production, media studies, performing arts og meget mere! Hvis du læser to år på et Sixth Form College, får du, hvad der svarer til en engelsk gymnasial eksamen.

High School England

Som udvekslingsstudent i Premium programmet kan du vælge at bo på Campus med andre studerende fra hele verden eller hos en engelsk værtsfamilie! Programmet egner sig til dig, der er 16 eller ældre under dit ophold.  Læs mere om England Premium. 

Boarding School

I vores Boarding School-program får du muligheden for at gå på en vaskeægte, klassisk engelsk kostskole – Harry Potter-stemning med et moderne twist! Momento samarbejder med britiske boarding schools, der tilbyder det højeste faglige niveau, fede aktiviteter og super faciliteter. Læs mere om Boarding School.

SKOLELIVET I ENGLAND

Skolesystemet i Storbritannien er et af de ældste i verden, og det er kendt for sit høje uddannelsesniveau. Gamle engelske traditioner er kombineret med moderne uddannelse, og selvfølgelig er det tradition at gå med skoleuniform. Systemet består af 12 klassetrin, og skoleåret er inddelt i 3 semestre. Skoledagen starter som regel kl. 9.00 og slutter omkring kl. 16.00.

Udover de obligatoriske kurser kan du også selv vælge nogle fag. Naturligvis er der mange forskellige valgfag, og de varierer fra skole til skole. Skoleåret starter i september og slutter i juni-juli måned, men som udvekslingsstudent skal du ikke til eksamen, så dit ophold vil slutte lidt tidligere. 

High School England

Til både jul og påske har alle 2 ugers ferie, og der er også en uges ferie hvert semester, hvor du kan slappe af og lave noget sjovt sammen med dine nye venner og din værtsfamilie.

Nogle sportsgrene bliver tilbudt efter undervisning i skolen. England er kendt for fodbold, kricket, rugby og meget andet sport. De fleste aktiviteter bliver imidlertid ikke arrangeret af skolen, men der er masser af klubber og aftenskoler, hvor de unge deltager i mange forskellige klasser, kurser og træning.

Fritid i England

De fleste britiske teenagere er rimelig selvstændige og planlægger selv deres fritid. De fleste aktiviteter som sport, kunst osv. foregår  efter skoletid. England er et af de bedste steder at opleve et rigt kulturliv, og der er mange spændende muligheder inden for bl.a. musik, sport og  andre kreative aktiviteter. 

Hvis kunst og kreativitet ikke er noget for dig, så bare rolig – alle er vilde med sport her! Du vil finde rigtig mange muligheder for at spille fodbold, rugby, basket osv. Sport er en kæmpe del af landets kultur. Måske du også vil prøve at spille cricket? Det er nemlig en meget populær sport i landet, og det er jo altid sjovt at lære noget nyt.

De fleste fritidsaktiviteter bliver tilbudt af aftenskoler eller klubber. Det er ikke umiddelbart noget, der har med din High School at gøre, selvom der er nogle af dem, der tilbyder kurser eller sportsophold. Hvis du gerne vil træne fodbold, basket eller andre former for sport, er det en god idé at opsøge den lokale forening eller klub.

England har også en spændende natur, hvor mange mennesker tager på udflugt. Det er et smukt land, hvor vandreture er meget populært, og så kan du nyde naturen og have det sjovt sammen med dine nye venner og familie!

Værtsfamilier i England

Værtsfamilierne i England er søde, venlige og gæstfri. Du vil bo hos en familie, der altid er glad for at have dig som udvekslingsstudent. Familien vil gøre sit yderste for, at du skal have det godt og føle dig som en del af familien. Vi er sikre på, at du bliver glad for at være en del af deres dagligdag.

De fleste britiske familier spiser traditionel engelsk mad, og du vil helt sikkert komme til at prøve at smage shepherd’s pie, forskellige buddinger og de bedste fish & chips. I England har de gode madtraditioner. “Sunday roast” er også meget populært og spises ofte hver weekend. Måske det bliver din nye livret!

Du vil sikkert lære de forskellige engelske dialekter at kende, og det kan godt være, at det i begyndelsen er lidt svært at forstå. Men bare rolig, din nye familie vil naturligvis hjælpe dig så meget, de kan, og du vil hurtigt lære sproget at kende og snakke løs med din værtsfamilie, f.eks. mens I drikker “afternoon tea”.

Jeg vil gerne kontaktes ang. High School!