eiffel-one
HIGH SCHOOL FRANKRIG
HIGH SCHOOL FRANKRIG

HIGH SCHOOL UDVEKSLING i Frankrig

Hos Momento vælger du selv mellem smukke privatskoler eller klassiske Boarding Schools rundt omkring i Frankrig – det er dét, vi kalder High School Premium!

Et udvekslingsophold i Frankrig er din mulighed for at nyde livet i et af de bedste og mest charmerende lande i Europa. Når du kommer hjem efter et år og kan flydende fransk har du helt sikkert fået en kæmpe fordel og – ikke mindst – en masse gode minder.

Franskmændene er rigtig stolte af deres bidrag til kunst, mad, vin, sport og film for bare at nævne et par stykker, og det er også nemt at forstå hvorfor.

Folk fra hele verden strømmer til Frankrig for at få en oplevelse for livet, og du kan komme helt tæt på. Du er med andre ord garanteret en oplevelse for livet!

Je t’aime France !

PROGRAMTYPE

I Frankrig vælger du selv mellem vores udvalgte skoler - enten privatskole eller Boarding School!

HVOR LÆNGE VIL DU VÆRE AFSTED?

Mulighed for at vælge mellem et skoleår (9 mdr), et semester (4,5 mdr.) eller et trimester (3 mdr.)

PRISEN ER INKL. ORIENTATION CAMP I PARIS!

- gælder alle Frankrig programmer; både privatskole og Boarding School

High School France
high school udveksling Frankrig

START DIT OPHOLD MED 4 OPLEVELSESRIGE DAGE I PARIS!

Orientation Camp i Paris giver dig 4 dage fyldt med spændende turistattraktioner og sjove aktiviteter, så du virkelig kan suge stemningen i landets hovedstad til dig! Besøg for eksempel Louvre og Orsay museerne, Eiffeltårnet og Versailles slottet og shop amok på Champs Elysées! Under hele turen får du også en masse nyttig information og gode råd om fransk kultur, og hvordan det er at være udvekslingselev i Frankrig.

High School France

INTENSIVT SPROGKURSUS – OPLEV 3 UGER I PARIS! 

Her får du mulighed for at modtage intensiv franskundervisning med franske og erfarne undervisere. Sprogskolen ligger i den parisiske midtby, så du er tæt på alt under din oplevelse! Under kurset vil du bo hos en lokal fransk værtsfamilie. Det forventes, at eleven er moden og selvstændig, da det er elevens eget ansvar eventuelt at tage med offentlig transport fra værtsfamilien til sprogskolen.

Frankrig Boarding

Momento tilbyder to boarding programmer i Frankrig – hverdagsboarding med værtsfamilie i weekenden eller fuldtidsboarding. Hverdagsboarding giver du det bedste fra begge verdener. Mandag til fredag bor du på skolen, hvor du hygger med dine nye venner. I weekenderne og skoleferierne bor du med en lokal fransk værtsfamilie, som åbner deres døre og gør dig til en del af deres hverdag.

Fuldtidsboarding er den klassiske boarding-oplevelse, hvor du bor fuldtid på skolen. I weekenderne kan du hygge dig med dine klassekammerater og deltage i de mange varierede aktiviteter og ture, som skolen arrangerer. Boarding inkluderer fire måltider: morgenmad, frokost, eftermiddagssnack og middag.

Uanset hvad du vælger, vil du få undervisning i høj kvalitet og masser af sociale oplevelser. De fleste elever tager afsted i et helt skoleår, men du kan også vælge at tage afsted enten et semester (et halvt år) eller et trimester (3 måneder). Der er altså alle muligheder for at fordybe dig i fransk sprog og kultur!

Hvis du ønsker hverdagsboarding med værtsfamilie i weekenden, kan du vælge mellem fire forskellige skoler, som du kan læse meget mere om nedenunder. Hvis du ønsker fuldtidsboarding, tilbyder Momento den smukke Campus La Salle Saint Christophe School ved foden af Pyrenæerne.

Hverdagsboarding med værstfamilie i weekender & skoleferier

high school udveksling Frankrig

Saint Geneviève/Saint Martin High School

Saint Geneviève/Saint Martin High School ligger i smukke Bretagne. Her får udvekslingselever undervisning i høj kvalitet og en skøn oplevelse i den charmerende by Rennes. Byen har ca. 210.000 indbyggere og masser af turistattraktioner – samtidig er du kun 2 timer fra Paris!

På boarding skolen får du et hyggeligt værelse mandag til fredag og ekstra plads til lektier og hygge i de forskellige lektiestuer. I weekender og ferier bor du hos en lokal fransk værtsfamilie. Skolen arrangerer sportsaktiviteter hver onsdag, som du kan deltage i, og udvekslingselever får også ekstra franskundervisning, så du virkelig kan fordybe dig i fransk sprog og kultur.

high school udveksling Frankrig

St. Agnès

På St. Agnès skolen får du virkelig den internationale oplevelse, for skolen har hvert år omkring 30 udvekslingselever fra hele verden.  Programmet inkluderer et eneværelse, undervisning i fransk som fremmedsprog og forberedelse til den franske DELF eksamen. I weekender og ferier bor du hos en lokal fransk værtsfamilie. Som noget helt særligt er der også 2 ture om året til berømte attraktioner – tidligere ture inkluderer slottene i Loire og St. Michael’s Mount!

Skolen ligger i Angers Val de Loire, som har et skønt mildt klima, der gør byen til et populært og attraktivt sted at bo. Her vil du opleve et fortryllende landskab med vinmarker, små klassiske Loire Valley landsbyer og verdenskendte slotte.

high school udveksling Frankrig

Immaculèe Conception

Immaculèe Conception skolen er omgivet af en skøn og idyllisk park. Skolen fokuserer især på sprog og tilbyder ekstra franskundervisning til udvekslingselever. Elever kan også vælge at tage den franske eksamen Baccalaurèat. Udvekslingselever bor på hyggelige delte værelser med 4 elever i hver mandag til fredag. I weekender og ferier bor du hos en lokal fransk værtsfamilie.

Skolen ligger i byen Espalion, som er en af de centrale byer i det nordlige Averyon. Espalion er indbegrebet af en livlig by i et landligt område. Byen ligger på vejen, der går til det berømte Santiago de Compostela, og er centrummet mellem de tre byer Toulouse, Clermont-Ferrand og Montpellier.

Campus La Salle Saint Christophe School - fuldtidsboarding

særlige programmer

Mulighed for ridning eller musikundervisning

international stemning

Elever fra mere end 27 forskelige lande

masser af aktiviteter

Fx. skiture, klubber, Disneyland og Provence!

Campus La Salle Saint Christophe School er en Boarding School placeret i det smukke sydvestlige Frankrig ved foden af Pyrenæerne. Skolen har omkring 550 elever, og hele 80% af dem er boardingelever, som bor fuldtid på skolen.

Skolen har også elever fra 27 forskellige lande, så her får du altså den ægte internationale boarding stemning, samtidig med at du udforsker fantastiske Frankrig!

Saint Christophe School har en imødekommende atmosfære, hvor eleverne knytter tætte bånd med hinanden. I din fritid kan du dyrke ridning eller sportsgrene som football, basketball, tage på hiking- eller træklatringsture eller stå på ski om vinteren.

Skolen arrangerer også forskellige dagsture og udflugter i weekenden, for eksempel til Disneyland og Provence!

Frankrig privatskole

I Momentos privatskoleprogram i Frankrig vælger du mellem to smukke privatskoler. Du bor hos en lokal fransk værtsfamilie. Her oplever du hverdagen, følger familiereglerne og deltager i aktiviteter som en del af og på lige fod med resten af familien. High School elever i Frankrig køber typisk frokost i cafeteriet, og udgifter til skolefrokost og snacks dækkes af udvekslingseleven.

Thérèse d’Avilla School

Thérèse d’Avilla School er super centralt placeret i bymidten i Lille i det nordlige Frankrig. Placeringen gør også, at det er nemt for elever at komme rundt med offentlig transport.

Thérèse byder på undervisning i høj kvalitet og lærere, som har elevernes uddannelse såvel som personlige udvikling som deres førsteprioritet. I din fritid kan du for eksempel deltage i skolens sportsklubber såsom judo, volleyball, bordtennis eller futsal (indendørs fodbold).

Viala Lacoste School

Viala Lacoste School ligger i en idyllisk og solrig region Salon de Provence, 50 km. fra Marseilles og 75 km. fra Nîmes. Du er også kun 45 minutters kørsel fra den smukke kystlinje og strand.

Viala er en katolsk privatskole grundlagt i 1887 og har cirka 480 elever. Elever kan vælge mellem en bred vifte af fag, inklusiv en masse sprogfag: engelsk, spansk, tysk, italiensk, russisk, kinesisk, latin og oldgræsk.

Jeanne d’Arc School

Jeanne d’Arc School er ideelt beliggende i det centrale Tarbes i det sydvestlige Frankrig. Her er nem adgang til offentlig transport. Den smukke gamle skole er katolsk og blev grundlagt i 1887. I dag går der cirka 210 elever på skolen. 

Skolen tilbyder undervisning på et højt fagligt niveau med spændende fag inklusiv en masse sprogfag bestående af moderne sprog såvel som latin og oldgræsk.  

SKOLELIVET I FRANKRIG

Frankrig har et af de mest grundige skolesystemer i verden, og der er høje forventninger til eleverne. Skoleåret i Frankrig går fra september til juni.

Der er mange forskelige faglinjer, der kan vælges i Frankrig; de almindelige, de tekniske og de erhvervsfaglige. De fleste skoler har obligatoriske fag som matematik, historie og fransk. Elever kan altid vælge andre fag ved siden af. Kunsthistorie, sprog, psykologi, økonomi, politik og mange andre fag er meget populære i skolen.

Skoledagen starter omkring kl. 9.00. Nogle skoledage er lange og slutter først når kl. er 16.00, men der er altid en lang frokostpause, hvor eleverne mødes, spiser sammen og slapper af. Onsdag plejer at være en kort dag, hvor lektionerne slutter kl. 12.00, så alle eleverne kan bruge deres tid på at slappe af derhjemme eller på forskellige fritidsaktiviteter som sport, kunst osv.

High School elever i Frankrig køber typisk frokost i cafeteriet, og udgifter til skolefrokost og snacks dækkes af udvekslingseleven. På Boarding School er måltider inkluderet opholdet, enten på skolen og/eller hos værtsfamilien i weekenderne.

Fritid i Frankrig

Franskmænd er kendte for deres store kærlighed til sportkultur og god mad. De fleste unge plejer at bruge deres eftermiddage på forskellige aktiviteter. Der er mange sports- og kunst-klubber, hvor du kan vælge imellem fodbold, basketball, teater, dans osv. Der findes muligheder for alle!

Frankrig er bl.a. kendt for fodbold og Tour de France, så du vil helt sikkert lære mere om det, mens du bor i landet. 

High School England

Det kan være, at din værtsfar vil tage dig med til en fodboldkamp. Sport i Frankrig skal opleves! Det er simpelthen så sjovt, og du vil lære meget mere om den franske kultur.

Mange unge bruger deres fritid på biografture, shopping og mange andre sjove aktiviteter sammen med venner. Det er meget normalt, at venners familier kender hinanden, og så sker det tit, at de organiserer fritidsaktiviteter alle sammen.

High School France

Værtsfamilier i Frankrig

Selvom franskmænd er kendt for at være meget stolte af deres traditioner og deres land, er de altid glade for at møde nye mennesker. Værtsfamilierne er altid meget søde, og de er klar til at åbne deres hjem for dig. De vil altid gerne indvie andre i deres kultur, gastronomi og traditioner.

De fleste unge franskmænd bruger meget tid sammen med familien. Aftensmad er det tidspunkt, hvor familien mødes, spiser god fransk mad og snakker sammen.

Måltider er også en meget vigtig del af kulturen – det er meget normalt at bruge meget tid på middagen og at hygge sig hele familien sammen. I vil bruge mange aftener på aftensmad og snak. Du vil helt sikkert tage på udflugter, ture til kulturelle steder og shopping-ture sammen med din værtsfamilie. Prøv at tænke på, hvor hurtigt du lærer fransk på den måde!  

High School France

Læs om Veronikas år i Belfort, Alsace:

“Jeg var i Alsace, en af de smukkeste del af landet, synes jeg. Jeg har fået den bedste værtsfamilie i verden! De var simpelthen så søde, og de har lært mig meget, ikke kun om Frankrig, men også om livet. Der var to døtre, mor og far.

De har brugt meget tid på mig, hvor vi har besøgt mange steder i landet, og jeg har set mange interessante, autentiske steder i Alsace. Jeg elskede at komme hjem efter skole, hvor vi lavede mad alle sammen, og vi lærte hinanden at kende.

Jeg kan huske, min værtsfar har brugt meget energi på at lære mig fransk. Det var så hyggeligt og sjovt. Jeg har lært at lave de franske crêpes, og jeg synes stadig, at de har den bedste mad i verden!

Vi snakker stadig sammen, og familien sender postkort til mig, hver gang de rejser. Jeg er så glad for, jeg har mødt dem, og de er stadig en stor del af mit liv.

Skolen var også god. Jeg var meget glad for økonomi og de kulturelle fag, som var meget interessante, og jeg har lært meget. Vi har også brugt meget tid på mange forskellige, sjove aktiviteter sammen efter skole. Det var en virkelig god oplevelse, og jeg er så glad for den. Hvis jeg kunne tage af sted igen, ville jeg gøre det med det samme!”

Jeg vil gerne kontaktes ang. High School premium!