eiffel-one
HIGH SCHOOL FRANKRIG
HIGH SCHOOL FRANKRIG

HIGH SCHOOL UDVEKSLING i Frankrig

PROGRAMTYPE

I Frankrig kan du vælge mellem Classic, Boarding School eller privatskole i Paris!

HVOR LÆNGE VIL DU VÆRE AFSTED?

Mulighed for at vælge mellem et skoleår (9 mdr), et semester (4,5 mdr.) eller et trimester (3 mdr.)

PRISEN ER INKL. ORIENTATION CAMP I PARIS!

- gælder alle Frankrig programmer: også privatskole i Paris og Boarding School

High School France

Et udvekslingsophold i Frankrig er din mulighed for at nyde livet i et af de bedste og mest charmerende lande i Europa! Når du kommer hjem efter et år og kan flydende fransk har du helt sikkert fået en kæmpe fordel og – ikke mindst – en masse gode minder.

Franskmændene er rigtig stolte af deres bidrag til kunst, mad, vin, sport og film for bare at nævne et par stykker, og det er også nemt at forstå hvorfor. Folk fra hele verden strømmer til Frankrig for at få en oplevelse for livet, og du kan komme helt tæt på! 

Hos Momento kan du selvfølgelig tage på klassisk udveksling i Frankrig, men som noget helt særligt har vi også vores populære programmer på enten boarding skole eller privatskole i Paris, hvor du er garanteret en oplevelse for livet! 

Læs mere om vores programmer og livet på udveksling i Frankrig!

Je t’aime Paris!

Drømmer du om at bo i Paris? Få dit livs oplevelse og tag et skoleår på privatskole med Momento Education!

Læs mere nedenunder!

high school udveksling Frankrig

START DIT OPHOLD MED 4 OPLEVELSESRIGE DAGE I PARIS!

Orientation Camp i Paris giver dig 4 dage fyldt med spændende turistattraktioner og sjove aktiviteter, så du virkelig kan suge stemningen i landets hovedstad til dig! Besøg for eksempel Louvre og Orsay museerne, Eiffeltårnet og Versailles slottet og shop amok på Champs Elysées! Under hele turen får du også en masse nyttig information og gode råd om fransk kultur, og hvordan det er at være udvekslingselev i Frankrig.

High School France

INTENSIVT SPROGKURSUS – OPLEV 3 UGER I PARIS! 

Her får du mulighed for at modtage intensiv franskundervisning med franske og erfarne undervisere. Sprogskolen ligger i den parisiske midtby, så du er tæt på alt under din oplevelse! Under kurset vil du bo hos en lokal fransk værtsfamilie. Det forventes, at eleven er moden og selvstændig, da det er elevens eget ansvar eventuelt at tage med offentlig transport fra værtsfamilien til sprogskolen.

VORES PROGRAMMER

Frankrig Classic

Frankrig Classic er den klassiske udgave af high school udveksling, som du kender det. Her oplever du hverdagen på den franske måde med god cuisine, kreativt miljø og elegant sprog, mens du bor hos en værtsfamilie og går i fransk skole.

Frankrig Classic er din mulighed for at fordybe dig i en kultur, der er kendt verden rundt! 

Frankrig har et af de mest grundige skolesystemer i verden, og der er høje forventninger til eleverne. Som udvekslingselev går du i skole mandag til fredag fra ca. 8.30 til 16.00, hvor du vil have fag som fransk, matematik, biologi, geografi, fysik, historie, idræt, fremmedsprog (engelsk, tysk, spansk eller italiensk) og forskellige valgfag. Skoleåret i Frankrig går fra september til juni.

I Frankrig Classic programmet bor du hos en lokal fransk værtsfamilie. Her oplever du hverdagen, følger familiereglerne og deltager i aktiviteter som en del af og på lige fod med  familien. High School elever i Frankrig køber typisk frokost i cafeteriet, og udgifter til skolefrokost og snacks dækkes af udvekslingseleven.

Læs mere om livet på klassisk udveksling i Frankrig:

Frankrig Boarding

I Momentos boarding program i Frankrig får du det bedste fra begge verdener. Mandag til fredag bor du på skolen, hvor du hygger med dine nye venner og får undervisning i høj kvalitet og masser af sociale aktiviteter. Boarding inkluderer fire måltider: morgenmad, frokost, eftermiddagssnack og middag. I weekenderne og skoleferierne bor du med en lokal fransk værtsfamilie, som åbner deres døre og gør dig til en del af deres hverdag. Der er altså alle muligheder for at fordybe dig i fransk sprog og kultur!

De fleste elever tager afsted i et helt skoleår, men du kan også vælge at tage afsted enten et semester (et halvt år) eller et trimester (3 måneder). Du vælger mellem fire forskellige skoler, som du kan læse meget mere om nedenunder:

high school udveksling Frankrig

Saint Geneviève/Saint Martin High School

Saint Geneviève/Saint Martin High School ligger i smukke Bretagne. Her får udvekslingselever undervisning i høj kvalitet og en skøn oplevelse i den charmerende by Rennes. Byen har ca. 210.000 indbyggere og masser af turistattraktioner – samtidig der du kun 2 timer fra Paris!

På boarding skolen får du et hyggeligt værelse mandag til fredag og ekstra plads til lektier og hygge i de forskellige lektiestuer. I weekender og ferier bor du hos en lokal fransk værtsfamilie. Skolen arrangerer sportsaktiviteter hver onsdag, som du kan deltage i, og udvekslingselever får også ekstra franskundervisning, så du virkelig kan fordybe dig i fransk sprog og kultur.

high school udveksling Frankrig

St. Agnès

På St. Agnès skolen får du virkelig den internationale oplevelse, for skolen har hvert år omkring 30 udvekslingselever fra hele verden.  Programmet inkluderer et eneværelse, undervisning i fransk som fremmedsprog og forberedelse til den franske DELF eksamen. I weekender og ferier bor du hos en lokal fransk værtsfamilie. Som noget helt særligt er der også 2 ture om året til berømte attraktioner – tidligere ture inkluderer slottene i Loire og St. Michael’s Mount!

Skolen ligger i Angers Val de Loire, som har et skønt mildt klima, der gør byen til et populært og attraktivt sted at bo. Her vil du opleve et fortryllende landskab med vinmarker, små klassiske Loire Valley landsbyer og verdenskendte slotte.

high school udveksling Frankrig

Pensionnat Jean Baptiste de la Salle

Pensionnat Jean Baptiste de la Salle er en prestigefyldt fransk high school, som har været hjem for en lang række berømte franske politikere, lige siden den blev grundlagt i det 17. århundrede. Skolen er nyligt renoveret, og udvekslingselever bor i hyggelige delte værelse med 2-4 elever i hver. Der er også adgang til et musiklokale og en sportshal. Udvekslingselever kan tilpasse deres skemaer, så det passer til deres skoleniveau og sprogkundskaber.

Skolen ligger i den historiske indre by i Rouen, der er hovedstaden i Normandiet og har ca. 500.000 indbyggere. Her kan du opleve en by, der både summer af ægte middelalderarv og samtidig er en livlig og spændende by for udvekslingselever.

high school udveksling Frankrig

Immaculèe Conception

Immaculèe Conception skolen er omgivet af en skøn og idyllisk park. Skolen fokuserer især på sprog og tilbyder ekstra franskundervisning til udvekslingselever. Elever kan også vælge at tage den franske eksamen Baccalaurèat. Udvekslingselever bor på hyggelige delte værelser med 4 elever i hver mandag til fredag. I weekender og ferier bor du hos en lokal fransk værtsfamilie.

Skolen ligger i byen Espalion, som er en af de centrale byer i det nordlige Averyon. Espalion er indbegrebet af en livlig by i et landligt område. Byen ligger på vejen, der går til det berømte Santiago de Compostela, og er centrummet mellem de tre byer Toulouse, Clermont-Ferrand og Montpellier.

Privatskole i Paris

Romantisk, elegant, kulturel – Paris er nok en af verdens mest elskede byer! Hvad end det er på grund af den rige historie, de lækre madtraditioner eller den verdenskendte mode, så er Paris er en af de byer, som fascinerer og tiltrækker millioner af besøgende hvert år. Her er der ingen, der keder sig! Med et skoleår midt i Paris får du en oplevelse for livet.

SKOLEN

l’École Diagonale skolen ligger i nærheden af den smukke park Luxembourg Haven og blev grundlagt for 30 år siden. Skolen har ca. 1000 elever, og lærerne prioriterer det individuelle fokus højt. Her får hver elev plads til at forbedre sig og opnå selvsikkerhed og tro på egen læring.

VÆRTSFAMILIE

Udvekslingselever på l’École Diagonale bor hos en lokal fransk værtsfamilie. Her oplever de hverdagen, følger familiereglerne og deltager i aktiviteter som en del af og på lige fod med  familien. Udgifter til frokost dækkes af udvekslingseleven.

OBS! l'École Diagonale optager ikke udvekslingselever i efterårssemestret 2021 (september). Programmet starter op igen i januar eller september 2022.

LIVET PÅ UDVEKSLING I FRANKRIG

SKOLELIVET I FRANKRIG

Der er mange forskelige faglinjer, der kan vælges i Frankrig: de almindelige, de tekniske og de erhvervsfaglige. De fleste skoler har de obligatoriske fag som matematik, historie og fransk. Elever kan altid vælge andre fag ved siden af. Kunsthistorie,andre sprog, psykologi, økonomi, politik og mange andre fag er meget populære i skolen.

Skoledagen starter omkring kl. 9.00. Nogle skoledage er lange og slutter først når kl. er 16.00, men der er altid en lang frokostpause, hvor eleverne mødes, spiser sammen og slapper af. Onsdag plejer at være en kort dag, hvor lektionerne slutter kl. 12.00, så alle eleverne kan bruge deres tid på at slappe af derhjemme eller på forskellige fritidsaktiviteter som sport, kunst osv.

Fritid i Frankrig

Franskmænd er kendte for deres store kærlighed til sportkultur og god mad. De fleste unger plejer at bruge deres eftermiddage på forskellige aktiviteter. Der er mange sports- og kunst-klubber, hvor du kan vælge imellem fodbold, basketball, teater, dans osv.  Der kan altid findes noget, der kunne være spændende for dig. Der findes mulighed for alle!

Frankrig er bl.a. kendt for fodbold og Tour de France, så du vil helt sikkert lære mere om det, mens du bor i landet. 

High School England

Det kan være, at din værtsfar vil tage dig med til en fodboldkamp. Sport i Frankrig skal opleves! Det er simpelthen så sjovt, og du vil lære meget mere om den franske kultur.

Mange unge bruger deres fritid på biografture, shopping og mange andre sjove aktiviteter sammen med venner. Det er meget normalt, at venners familier kender hinanden, og så sker det tit, at de organiserer fritidsaktiviteter alle sammen.

High School France

Værtsfamilier i Frankrig

Selvom franskmænd er kendt for at være meget stolte af deres traditioner og deres land, er de altid glade for at møde nye mennesker. Værtsfamilierne er altid meget søde, og de er klar til at åbne deres hjem for dig. De vil altid gerne indvie andre i deres kultur, mad og traditioner.

De fleste unge franskmænd bruger meget tid sammen med familien. Aftensmad er det tidspunkt, hvor familien mødes, spiser god fransk mad og snakker.

Madtid er også en meget vigtig del af kulturen – det er meget populært at bruge meget tid på middag og hygge allesammen. I vil bruge mange aftener på aftensmad og snak. Du vil helt sikkert tage på udflugter, ture til kulturelle steder og shopping-ture sammen med din værtsfamilie. Prøv at tænke på, hvor hurtigt du lærer fransk på denne måde!  

High School France

Læs om Veronikas år i Belfort, Alsace:

“Jeg var i Alsace, en af de smukkeste del af landet, synes jeg. Jeg har fået den bedste værtsfamilie i verden! De var simpelthen så søde, og de har lært mig meget, ikke kun om Frankrig, men også om livet. Der var to døtre, mor og far.

De har brugt meget tid på mig, hvor vi har besøgt mange steder i landet, og jeg har set mange interessante, autentiske steder i Alsace. Jeg elskede at komme hjem efter skole, hvor vi lavede mad alle sammen, og vi lærte hinanden at kende.

Jeg kan huske, min værtsfar har brugt meget energi på at lære mig fransk. Det var så hyggeligt og sjovt. Jeg har lært at lave de franske crêpes, og jeg synes stadig, at de har den bedste mad i verden!

Vi snakker stadig sammen, og familien sender postkort til mig, hver gang de rejser. Jeg er så glad for, jeg har mødt dem, og de er stadig en stor del af mit liv.

Skolen var også god. Jeg var meget glad for økonomi og de kulturelle fag, som var meget interessante, og jeg har lært meget. Vi har også brugt meget tid på mange forskellige, sjove aktiviteter sammen efter skole. Det var en virkelig god oplevelse, og jeg er så glad for den. Hvis jeg kunne tage af sted igen, ville jeg gøre det med det samme!”

Jeg vil gerne kontaktes ang. High School!