5baaeea4496f5-20180925_192600
HIGH SCHOOL I UDLANDET

- Sådan fungerer det!

HIGH SCHOOL

- sådan fungerer det!

Sådan fungerer HIGH SCHOOL UDVEKSLING 

7 LETTE SKRIDT

GRATIS INTERVIEW – DU OG DINE FORÆLDRE MØDER MOMENTO

Alle begynder med en indledende og afklarende samtale, der tilbydes helt gratis og uforpligtende. Du og dine forældre kan besøge os, vi kan mødes, når vi hos Momento jævnligt kommer rundt i landet, eller vi kan gøre det online. Book din gratis samtale i god tid!

TILMELDING - SKAL VI SAMARBEJDE?

Efter interviewet vil du få at vide, om vi føler os trygge ved at optage dig i programmet baseret på bl.a. din modenhed, dine karakterer og evt. allergier eller sygdom. Hvis vi kan godkende dig, så er det op til dig og dine forældre at beslutte, om du vil tilmelde dig programmet.

ANSØGNING TIL VÆRTSLANDET – FORTÆL HVEM DU ER

Når du har tilmeldt dig, modtager du ansøgningspapirerne fra organisationen/skolen i dit værtsland. Ansøgningen skal bl.a. indeholde breve fra dig og dine forældre til din kommende værtsfamilie, et fotoalbum samt papirer fra din læge og skole. Når vi har godkendt din ansøgning, sender vi den til videre til værtslandet. Derefter går de i gang med at finde en værtsfamilie og/eller en skoleplads til dig.

FORBEREDELSESMØDE – VI DELER VORES ERFARING

Som en del af din forberedelse inviterer vi dig og dine forældre til et stort forberedelsesmøde i foråret inden afrejsen. Mødet er obligatorisk for dig og mindst én forælder. Vi tilbringer en hel dag sammen, hvor vi både gennemgår praktiske ting og afholder workshops med øvelser for både dig og dine forældre.

High School Udveksling

VISUM – ET NØDVENDIGT ONDE

Når du skal på High School i et land udenfor EU, så skal du søge visum. Vi hjælper jer og har lavet en vejledning til processen!

PLACERING – DU HAR FÅET EN VÆRTSFAMILIE

“Hvornår ved jeg besked om min værtsfamilie?” er det mest stillede spørgsmål. Du skal huske på, at for værtsfamilierne er det en stor beslutning at åbne sit hjem og hjerter for et nyt menneske. Derfor er det svært at sige noget præcist om, hvornår din værtsfamilie er på plads. Men du skal nok blive placeret - det garanterer vi!

AFREJSE – PÅ GENSYN FAMILIE OG VENNER. GODDAG NYE VENNER OG STORE EVENTYR!

Så er det endelig blevet tid til at tage af sted! Der vil være afgange i løbet af både juli, august og september afhængigt af hvilket land og program, du har valgt. Du vil som regel skulle rejse en lille 1 uge før skolestart. Nyd dit store eventyr – før du ved af det, er du allerede hjemme igen!

TAG DET FØRSTE SKRIDT I DAG – DET ER GRATIS OG HELT UFORPLIGTENDE!

Kom til en gratis indledende samtale med Momento. Ring til os på 70 60 55 50 eller bestil et interview herunder.

High School USA

HVEM KAN KOMME PÅ UDVEKSLING? 

optagelseskrav

Hvilke krav, der stilles til dig som udvekslingselev, afhænger i høj grad af reglerne i værtslandet, og kravene varierer meget fra program til program. Der kan f.eks. være krav i forhold til din alder, dine karakterer, dit helbred, din modenhed, dit engelsk-niveau osv.

Afhængigt af hvilket land du skal til, skal du være mellem 15-18 år, når du tager afsted (enkelte lande accepterer elever op til 19 år) Du skal have bestået alle dine fag og kunne fremvise standpunktskarakterer fra de sidste 2-3 skoleår. Du skal være skoleaktiv, og du må ikke have færdiggjort en ungdomsuddannelse i Danmark. Du skal desuden som udgangspunkt være ved godt helbred uden alvorlige allergier eller sygdomme. Men som sagt så varierer disse krav meget fra program til program, så fortvivl ikke, hvis der er et punkt, som du ikke lige opfylder.

Kontakt os gerne, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du opfylder kravene. Vi kan ofte finde en løsning!

en god indstilling er vigtig!

Ud over de formelle krav er din indstilling som elev også super vigtig! Når du tager på High School som udvekslingsstudent er det meget vigtigt at have en positiv og åben indstilling til dine nye omgivelser. Det er vigtigt altid at huske på, at det er dig, der har valgt at besøge en anden kultur, og derfor er det som udgangspunkt også dig, der skal tilpasse dig.

Hele idéen med udveksling er, at du skal lære en ny kultur at kende. Selvom det kan være meget anderledes, end du er vant til, er det en del af udfordringen og ikke mindst oplevelsen. Det kan være svært at starte fra bunden med en ny familie, nyt sprog, nye venner og ny skole, men som mange, mange elever før dig kan fortælle, så er det absolut dine anstrengelser værd!

engelsk-niveau

I flere af de fleste engelsksprogede værtslande er det påkrævet, at du deltager i en engelsktest ved navn ELTIS (English Language Test for International Students). Testen skal afgøre dit engelsk-niveau ud fra en lytte-øvelse og en læse-øvelse, som resulterer i en score, vi tæller sammen efterfølgende.

Langt de fleste danske elever ligger langt over det internationale gennemsnit i engelskkundskaber og vil ikke få problemer med at bestå testen.

Efterskole eller High School?

Hos Momento er vi ikke i tvivl om, at et udlandsophold er den fedeste oplevelse, men vi oplever også, at mange unge står i dette dilemma: “Skal jeg vælge efterskole eller High School udveksling?” Derfor har vi samlet en række argumenter for, hvorfor VI synes, at du skal tage at komme med os ud i den store verden!

VÆRTSFAMILIEN - DIT NYE HJEM

Værtsfamilien vælger dig, fordi de er nysgerrige og gerne vil åbne deres hjem for at lære en anden kultur at kende. I vores Premium-program modtager værtsfamilierne et mindre kosttilskud. Når du selv vælger en specifik skole eller område, søger vores partnere derfor også kun efter værtsfamilier i netop dét område. Alle værtsfamilier har været igennem en grundig godkendelsesprocedure, så vi er sikre på, at det er en god og kærlig familie, du kommer til.

Alle familier kan i princippet ansøge om at blive værtsfamilie. De gennemgår en godkendelsesprocedure, hvor en lokal repræsentant fra organisationen i værtslandet besøger og interviewer hele familien i deres hjem og vurderer, om de er egnede, ligesom Momento mødes med dig og dine forældre hjemme i Danmark. Der indhentes også referencer og straffeattester på familien. Hvis familien bliver godkendt til at være værtsfamilie, optages de i programmet.

High School USA

Familierne i værtslandet er lige så forskellige som danske familier. Nogle er yngre, nogle ældre, nogle har børn, andre har ikke, og hos nogle er børnene flyttet hjemmefra. Nogle er enlige, med eller uden børn, og nogle vælger at have to udvekslingselever samtidig. Nogle bor i større byer og andre i mindre. 

Der er med andre ord alverdens muligheder for, hvordan lige præcis din værtsfamilie ser ud. Men du kan være sikker på, at din værtsfamilie har valgt lige netop dig, fordi de mener, at du vil passe godt ind i deres familie.

Fælles for dem alle er, at de ønsker at dele deres liv og hverdag med studerende fra andre steder i verden!

 

FORSKELLEN PÅ HIGH SCHOOL CLASSIC OG PREMIUM

Hos Momento Education har vi valgt at fokusere på High School Premium, altså programmer som tilbyder en høj grad af indflydelse over, hvor og hvordan man ønsker sit High School ophold skal være. Dette står overfor det, man kalder High School Classic –  altså traditionelle udvekslingsprogrammer – typisk i USA, hvor det er værtsfamilier fra hele værtslandet, som vælger den elev, de ønsker at have boende. I Classic er det derfor begrænset, hvor meget indflydelse man har på, hvor man kommer hen. Dette er jo også fint nok, da det for manges vedkommende er den kulturelle udveksling, man går efter, og derfor mindre vigtigt på forhånd at vide præcis, hvor man bor og hvilke fag/sportsgrene, som er til rådighed. OBS! Vores søsterselskab GO! High School er eksperter i netop det klassiske High School program i USA, så hvis det er det program du leder efter, så finder du det lige her! 

Men mange af dem, som gerne vil på udveksling, har af forskellige grunde behov for selv at være med til at bestemme, hvor og hvordan deres udvekslingsophold skal foregå. Hos Momento kan man selv kan vælge sin skole/skoledistrikt ud fra f.eks. ønsker om beliggenhed eller muligheder for fag, sportsgrene eller andet. Det er dét, vi kalder High School Premium. 

Med vores Premium programmer har du en langt større valgfrihed, og du bestemmer selv en stor del af indholdet i dit udvekslingsår med tanke på skolevalg og aktiviteter. Der er også ofte mulighed for at deltage i skolens graduation, og så er det f.eks. tilladt at få besøg hjemmefra samt muligt at tage tilbage til Danmark i anledning af en speciel begivenhed. 

Én ulempe ved High School Premium:

Hvis man skal pege på en ulempe ved Premium programmet, så er det, at valgfrihed koster flere penge. I High School Premium programmet betaler du nemlig skole-penge (tuition) til skolen, uanset om det er en privat eller offentlig High School, du vælger. Det er den eneste måde, hvorpå du selv kan komme til at vælge præcis, hvor du vil hen.

I High School Premium programmet betaler man også et mindre kosttilskud til værtsfamilien, så vi er sikre på at kunne finde en familie i netop det område, som du har valgt. Det er ikke noget værtsfamilien kan tjene penge på – det er og skal stadig være lysten, som driver værket.

Jeg vil gerne kontaktes ang. High School!