youth-active-jump-happy-40815_compressor
KÆRE FORÆLDRE
KÆRE FORÆLDRE

om at være på high school i udlandet

Gode råd

DET ER EN STOR BESLUTNING AT SENDE SIT BARN PÅ UDVEKSLING I UDLANDET

Ofte følger der mange bekymringer og spørgsmål med, og det er helt naturligt! Momentos medarbejdere har et særligt forhold til udveksling. Vi har alle enten arbejdet med international uddannelse gennem mange år, selv været på udveksling eller haft børn på udveksling. Vi ved derfor lige præcis, hvad det er for følelser og tanker, man går igennem som forældre. Fortvivl ej, vi er her for at hjælpe både før, under og efter.

FORBEREDELSE ER EN AF NØGLERNE TIL SUCCES

Det er vigtigt, at man både som elev og forælder føler sig tryg hele vejen igennem processen. Vi gør derfor vores allerbedste for at klæde jer bedst muligt på til at håndtere hele opholdet herunder, også de svære perioder som eventuelt måtte komme.

Vi kommer derfor til at tilbringe meget tid sammen med jer, blandt andet igennem en hel dags forberedelsesmøde med rollespil, konfliktløsning og input fra tidligere elever. I vil desuden få materialer til at fortsætte forberedelsesarbejdet derhjemme. Og derudover er vi naturligvis til rådighed, hvis I måtte have brug for hjælp.

FÆRRE ELEVER GIVER MERE PERSONLIG RELATION

Hos Momento Education har vi valgt at have et begrænset antal pladser til vores forskellige programmer. Det er en bevidst beslutning, vi har truffet, da vi tror på, at færre studerende giver en mere personlig relation. Det er vigtigt for os, at vi kender vores studerende godt, så begge parter føler sig trygge ved samarbejdet. Vores programmer er kendetegnet ved høj kvalitet og den personlige relation og kontakt. Vi har ingen ambition om at blive de største, men det er vores klare mål at være de bedste!

High School USA

IKKE BLOT EN DANS PÅ ROSER

Det er samtidig også enormt vigtigt, at forældre såvel som elever har et realistisk billede af, hvad det vil sige at være udvekslingselev. Når vi taler om udveksling, refererer vi ofte til oplevelsen som et eventyr for livet, og det er det bestemt også. Men der er også hårde dage, hvor alt ikke er en dans på roser. Det er en udfordrende opgave at skulle tilpasse sig en ny kultur, et nyt sprog, en ny familie og en helt ny hverdag.

HJEMVÉ

Langt de fleste udvekslingsstuderende oplever nu og da perioder med hjemvé, og det vidner jo blot om, at man har noget derhjemme, man holder af. Det er helt normalt, at dit barn vil opleve dage, der er lidt svære, men heldigvis kræver det blot den rette håndtering. Som forældre kan man sagtens bidrage til at lette disse dage. Det er vigtigt at bakke sit barn op i at holde sig socialt aktiv og tale med sin værtsfamilie, når hjemvéen rammer.

Shattucks - St. Mary's High School boarding USA

VI ER HER FOR JER

Som forælder har du direkte kontakt til os her i Danmark, når dit barn er afsted på udveksling. Dit barn har desuden sin helt personlige kontaktperson i værtslandet. Opstår der bekymringer, spørgsmål eller problemer undervejs i forløbet, skal I endelig ikke tøve med at kontakte os – vi er her for at hjælpe. Vi er mindst ligeså interesserede i, at både du og dit barn får en god oplevelse hele vejen igennem!

BLIV SELV VÆRTSFAMILIE

Hvis I er i tvivl om hvorvidt et udvekslingsophold passer til jeres barn, kan det for nogen være en idé selv at være værtsfamilie inden. For andre giver det mening at have en udvekslingsstudent boende imens jeres eget barn er afsted. Én ting er sikkert: at være værtsfamilie giver en helt unik indsigt i hvad jeres eget barn har oplevet/kommer til at opleve på sit udvekslingsophold! Hos Momento har I mulighed for at være værtsfamilie i 3, 6 eller 10 måneder. Vi sørger naturligvis for at dent praktiske, og giver jer alle de redskaber I skal bruge  – I skal bare have en ledig seng og masser af hjerterum! Læs mere her! 

SE anna, mor til vincent, fortælle om sønnens år på boarding school i usa:

SE ASTRIDS FAR FORTÆLLE OM DERES ERFARINGER MED MOMENTO:

SE ANNA, MOR TIL VINCENT, FORTÆLLE OM SØNNENS ÅR PÅ BOARDING SCHOOL I USA: 

LÆS PERNILLES ANBEFALING

I er og har været lige ved hånden, når vi har haft brug for jer. Jeres vejledning gennem hele ansøgningsprocessen er fantastisk. Både det skriftlige materiale og jeres store hjælpsomhed undervejs. I tager det hele så dejligt ligetil og især i forbindelse med engelsk testen, var I opmuntrende og troede på de unge.


Jeres informationsmøde var rigtig godt, og vi har taget udgangspunkt i de ting, I sagde, når vi har talt med Christian. Jeres samarbejdspartner i USA gør et godt forarbejde, og for Christians vedkommende har han fået den perfekte familie og skole. Han STORTRIVES!


Vi har prøvet flere andre organisationer, idet Amalie, Christians søster, rejste med en anden organisation. Vi startede i denne omgang ud med en helt tredie organsation og oplevede en organisation, der klart var for stor og for eksempel forvekslede eleverne. Derfor skiftede vi til Momento, og det er vi rigtig glade for i dag.

– Pernille, mor til Christian i USA årgang 2016/17

High School Udveksling USA

LARS FORTÆLLER

Vi har mange grunde til at anbefale Momento Education, der arrangerede vores datters Highschoolophold i staten Maine i USA.

Valget af skolen var perfekt, kvalitet, kommunikation, service og trygheden var i top gennem hele forløbet, vi blev aldrig glemt i mængden og vigtigst af alt havde vores datter en fantastisk tid i gode hænder. Noget hun aldrig glemmer og som har skabt et solidt fundament, såvel fagligt som personligt til hendes videre færd gennem det Danske Uddannelsessystem.

Så få en snak med Momento Education, når I skal vælge High School organisation.

– Lars, far til Marie USA

LÆS MERETES HISTORIE OM SIN DATTER I USA

I slutningen af 8. klasse kom vores dengang 14-årige datter med et stort ønske om at tage på high school i USA. Efter lidt tid og overvejelser begyndte vi at undersøge de forskellige muligheder.

For os faldt valget hurtigt på den lille organisation, og det skyldtes den nærhed, vi oplevede ved interviewet, og at de ikke sendte så mange elever af sted som nogle af de større organisationer. At de ikke sendte så mange af sted, gav en stor følelse af tryghed, for man var ikke bare én blandt hundredevis af andre. De vidste altid, hvem vi var som forældre, og hvem vores datter var – både før, under og efter opholdet.

Man har mange spørgsmål, når man skal sende sit barn om på den anden side af Jorden, men vi blev altid mødt med venlighed og tålmodighed og fik svar på vores mange spørgsmål. De var altid til at komme i kontakt med og forberedte både os som forældre, men også vores datter, på, hvad der ventede det næste års tid.

Vi nåede til august måned, og det var tid til at sende vores datter af sted. Det var hårdt at skulle sige farvel til hende, men vi vidste også, at hun var i trygge hænder, og mange oplevelser ventede hende. Hun havde nogle måneder forinden fået en værtsfamilie, som vi også havde været i kontakt med på både mail og telefon.

Månederne føltes nok lidt længere for alle os herhjemme end for hende, men vi var dog jævnligt i kontakt med hende over Skype, hvor vi kunne høre om hendes liv, dagligdag og hendes mange oplevelser. 

High School Udveksling USA

Det sjoveste var nok, at vi gradvist kunne se hendes udvikling både sprogligt, men også modenhedsmæssigt. Flere og flere ord blev skiftet ud med engelske, når vi skypede eller modtog mails, og hun blev meget mere selvstændig og udadvendt.

Hun fik et helt andet mod på at prøve nye ting, tilegne sig ny viden og blev langt mere selvstændig i måden, hun håndterede diverse situationer på. Da vi kom over på den anden side af jul, gik tiden pludselig rigtig stærkt, og nedtællingen kunne så småt begynde.

Da vores datter hjem, var glæden stor, men det var nok også lidt af en omvæltning for hende at komme tilbage igen, da hun havde gennemgået en stor udvikling og oplevet så meget, mens Danmark lignede sig selv, som hun forlod det.

Selvom vi i starten tøvede med at sende vores datter afsted, så er det klart den bedste investering, vi har gjort for hende. Hun kom hjem og klarede gymnasiet virkelig godt, både grundet modenheden, men også den selvsikkerhed, hun havde fået.

Jeg kan varmt anbefale at tage en snak med Momento, da folkene bag som nævnt har mange års erfaring og ved, hvad de laver. Og en lille organisation har bestemt sine fordele, blandt andet på grund af den personlige kontakt.

– Merete Bruun

Jeg vil gerne kontaktes ang. High School premium!