youth-active-jump-happy-40815_compressor
INFO TIL FORÆLDRE
INFO TIL FORÆLDRE

En guide til forældre om at støtte deres børn på High School i udlandet

Gode råd

DET ER EN STOR BESLUTNING AT SENDE SIT BARN PÅ UDVEKSLING I UDLANDET

Ofte følger der mange bekymringer og spørgsmål med, og det er helt naturligt! Hos Momento har vores medarbejdere et særligt forhold til udveksling. Vi har alle enten mange års erfaring inden for international uddannelse, hvor nogle af os selv har været på udveksling og andre er ved at forberede vores egne børn på et år ude i den store verden. Vi ved derfor præcis, hvilke følelser og tanker man som forælder kan have. Fortvivl ikke, vi er her for at hjælpe både før, under og efter udvekslingsopholdet.

FORBEREDELSE ER EN AF NØGLERNE TIL SUCCES

Det er vigtigt, at både elever og forældre føler sig trygge gennem hele processen. Derfor gør vi vores allerbedste for at ruste jer bedst muligt til at håndtere hele opholdet, herunder også de eventuelle udfordrende perioder.

Vi vil også tilbringe betydelig tid sammen med jer, herunder et heldags forberedelsesmøde med rollespil, konfliktløsning og input fra tidligere udvekslingselever. Derudover vil I få materialer til at fortsætte forberedelsesarbejdet derhjemme. Vi vil naturligvis også være til rådighed, hvis I skulle få brug for hjælp.

FÆRRE ELEVER GIVER MERE PERSONLIG RELATION

Hos Momento Education har vi valgt at have et begrænset antal pladser til vores forskellige programmer. Det er en bevidst beslutning, vi har truffet, da vi tror på, at et mindre antal studerende skaber en mere personlig relation. Vi lægger stor vægt på at kende vores studerende godt, så begge parter føler sig trygge i samarbejdet. Vores programmer er kendetegnet ved høj kvalitet og tæt personlig kontakt. Vi stræber ikke efter at være de største, men vores klare mål er at være de bedste!

Har du flere spørgsmål til det at være forælder til et barn, der skal på udveksling? Kontakt os HER, så hjælper vi jer videre.

High School USA

IKKE BLOT EN DANS PÅ ROSER

Det er samtidig utrolig vigtigt, at både elever og forældre får et realistisk billede af, hvad det indebærer at være udvekslingselev. Når vi taler om udveksling, omtaler vi det ofte som et eventyr for livet, og det er det bestemt også. Men der er også dage, hvor tingene kan være svære, og hvor ikke alt går glat. Det kan være en udfordrende opgave at tilpasse sig en ny kultur, et nyt sprog, en ny familie og en helt ny dagligdag.

HJEMVÉ

Langt de fleste udvekslingsstuderende oplever perioder med hjemve, og det viser blot, at man har noget derhjemme, som man holder af. Det er helt normalt, at ens barn vil opleve dage, der kan være lidt svære, men heldigvis kan det håndteres på den rette måde. Som forælder kan man bidrage til at lette disse dage. Det er vigtigt at støtte sit barn i at være socialt aktivt og opmuntre dem til at tale med deres værtsfamilie, når de føler hjemve.

 
Shattucks - St. Mary's High School boarding USA

VI ER HER FOR JER

Som forælder har du direkte kontakt med os her i Danmark, mens dit barn er på udveksling. Derudover har dit barn sin egen personlige kontaktperson i værtslandet. Hvis der opstår bekymringer, spørgsmål eller problemer undervejs, skal I ikke tøve med at kontakte os – vi er her for at hjælpe. Vi er lige så engagerede som jer i at sikre, at både du og dit barn har en fantastisk oplevelse hele vejen igennem.

BLIV SELV VÆRTSFAMILIE

Hvis I er i tvivl om, hvorvidt et udvekslingsophold er det rette valg for jeres barn, kan det være en idé at overveje at være værtsfamilie inden. For nogle familier giver det mening at have en udvekslingsstudent boende, mens deres eget barn er på udveksling. Én ting er sikkert: at være værtsfamilie giver en helt unik indsigt i, hvad jeres eget barn har oplevet eller kommer til at opleve på sit udvekslingsophold! Hos Momento har I mulighed for at være værtsfamilie i 3, 6 eller 10 måneder. Vi sørger naturligvis for det praktiske og giver jer alle de redskaber, I har brug for – I skal bare have en ledig seng og masser af hjerterum! Læs mere om at blive værtsfamilie HER.

HVAD SIGER FORÆLDRE OG ELEVER OM OS?

Uddrag af Trustpilot-anmeldelser

Med mange års erfaring i branchen og et hjerte, der banker for at hjælpe unge mennesker med at udforske verden, sikrer vi, at både elever og deres familier føler sig godt taget hånd om gennem hele processen. Vi har landet bedste Trustpilot-score, når det kommer til High School udveksling, og det ser vi som et bevis på vores engagement i at levere de bedste udvekslingsoplevelser.

“Vi valgte Momento Education, fordi det var en mindre virksomhed, hvor vi følte, at vi ikke kun var et nummer i køen. Vores datter var i Madrid på udveksling i foråret 2023(…)”

– Lotte, forælder til datter i Madrid, marts 2024

⭐⭐⭐⭐⭐

“Personerne bag er en virkelig god støtte undervejs på dit ophold, men samtidig var de rigtig dygtige under hele ansøgningsprocessen. Jeg kan klar(t) anbefale, at blive udvekslingsstudent hos Momento”

– Anne, Momento-elev, marts 2024

⭐⭐⭐⭐⭐

“Hvis vi skulle sende en afsted igen ville vi ikke tøve med at bruge Momento igen(…)”

– Helle, forælder, marts 2024

⭐⭐⭐⭐⭐

“Vi følte os trygge ved at sende vores datter afsted, selvom det var på den helt anden side af kloden.”

– Henriette, forælder til datter på High School Premium, februar 2024

⭐⭐⭐⭐⭐

“Fuld styr over sagerne. Så glade for at vi valgte Momento og sendte 2 piger afsted via dem.”

– Cecilie, forælder til to Momento-elever, dec 2023

⭐⭐⭐⭐⭐

“Vores datter var i Canada på udveksling i skoleåret 2022-2023. Det var et godt ophold med en sød familie og en god skole.”

– Linda, forælder til datter i Canada, nov 2023

⭐⭐⭐⭐

“Vi har været rigtig glade for Momento Education de to gange vi har sendt vores børn på udveksling (…) Begge ophold er foregået under trygge og gode rammer, og vi kan på det varmeste anbefale andre at rejse via Momento Education.

– Helene, forælder til Momento-børn, nov 2023

⭐⭐⭐⭐⭐

“(…) Når jeg tænker tilbage på mit semester, har jeg kun positive tanker, da mine venner og skolen gjorde det hele utroligt skønt for mig.”

– Kaia, Momento-elev, nov 2023

⭐⭐⭐⭐⭐

“(…) Måneder inden min afrejse til Canada var Momento særlig gode til at dæmpe min nervøsitet, og gjorde det bedste for at jeg var klar til at tage på udveksling. De var meget hjælpsomme med at gøre mig sikker på hele processen ved at rejse ud i et år.”

– Fiona, Momento-elev, okt 2023

⭐⭐⭐⭐⭐

“Vores søn havde et super år i Canada. Der er meget papirarbejde ifm ansøgningen, men Momento var en stor hjælp.
Vi oplevede ingen udfordringer under vejs i hans ophold.”

– Marlene, forælder til søn i Canada, okt 2023

⭐⭐⭐⭐⭐

“(…) Vores datter fik den perfekte familie og havde et fantastisk år, som hun altid vil huske og en ekstra familie i usa, som altid vil være der for hende (…)”

– Birgitte, forælder til datter på udveksling, aug 2023

⭐⭐⭐⭐⭐

“Vi brugte Momondo i skoleåret 2021/22 og oplevede et bureau der var professionelle hele vejen igennem og gav os god rådgivning og sparring. De var opmærksomme på de overvejelser vi havde vedr værtsfamilie. Vi har anbefalet dem til venner og vil bruge dem igen, hvis det bliver relevant med vores andre børn.”

– Sam, forælder, juli 2023

⭐⭐⭐⭐

“Vi ville ikke tøve med at bruge Momento igen…”

Læs Helles anbefaling:

Vores datter har rejst med Momento Educations premium program og er kommet hjem efter et 10 måneders ophold. Det vil sige hun kunne selv vælge hvilken stat og hvilken High School hun kom på. Værtsfamilien vælger eleverne. Og her var hun rigtig heldig. Hun kom til at bo ved den sødeste familie som var meget kærlig og omsorgsfuld over for vores datter og den anden udvekslingsstudent fra Barcelona som boede hos samme familie. Vores datter var først lidt skeptisk overfor at de var to. Men endte med at elske det! På den måde havde hun en som var i samme båd som hende selv og som forstod hende, når det til tider var hårdt. For der er både opture og nedture i løbet af et år. Heldigvis flest opture ifølge vores datter. Men det kræver meget af en at flytte ind i en anden families hverdag og rutiner der skal ændres.Vores datter gik til Chearleading på High School, så hun var tidligt oppe og træne 4 dage om ugen før skoletid! Det var hårdt men også fedt, for det var her hun hurtigt fandt sine nye venner.

Værtsfamilien bestod af mor og far og farfar og fire voksne og fraflyttede børn og tre hjemmeboende børn, hvoraf den ene var en jævnaldrende pige. De blev de bedste venner. Og sidst på skoleåret flyttede der også to jævnaldrende kusiner ind. Så de endte med at være 5 jævnaldrende piger i den familie (…).
Vi forældre og vores to andre børn var i Idaho og besøge vores datter hen over påskeferien så vi lærte også værtsfamilien at kende og det var en rigtig dejlig oplevelse at mærke deres store gæstfrihed og se og mærke hvordan vores datter var blevet et naturligt medlem af deres familie. Hun var så meget blevet en del af deres familie. Skønt at opleve.
Hvis vi skulle sende en afsted igen ville vi ikke tøve med at bruge Momento igen. Man bliver hjulpet igennem den lange og til tider krævende ansøgningsproces med et hav af papirer der skal udfyldes og videresendes (scannes) (…).
Vi overvejer om vi skal prøve at være værtsfamilie selv. Det kunne vi helt sikkert lære noget af som familie.

– Helle, forælder til datter i USA, feb 2024

“Uforglemmeligt år i Canada…”

Læs Marius’ anbefaling:

Et skoleår i Canada med en fremragende værtsfamilie, stærke venskaber, godt udvekslingsmiljø og rig mulighed for at udforske den Canadiske kultur.

Forud for mit udvekslingsår, havde jeg mulighed for at vælge en destination, og beslutningen faldt på Medicine Hat i Alberta. Med en størrelse på ca. 65.000 indbyggere, var det en god blanding af byliv i trygge rammer.

Jeg havde valgt Canada i håb om at stå på ski, hvilket blev muligt i “the Canadian Rockies” med skisportssteder som Fernie, Lake Louise og Banff Sunshine.

I skolen blev der taget hånd om de udvekslingsstuderende, og der var et godt og stærkt fællesskab blandt udvekslingseleverne. Samtidig blev vi imødekommet af Canadiere, der var interesseret i at lære vores kultur at kende.

Man skal dog ikke tro, at et udvekslingsår er uden problemer. I starten kan det være svært at møde nye venner, specielt dem fra sit værtsland, men er man ivrig nok skal det nok komme. Der vil opstå konflikter mellem dig og din værtsfamilie, dine venner eller måske skolen, men de kan oftest løses ved bare at tage samtalen op.

Momento gav mig den oplevelse jeg havde håbet på, og kan varmt anbefales.

– Marius, Momento Canada-elev, juni 2023

LÆS MERETES HISTORIE OM SIN DATTER I USA

I slutningen af 8. klasse kom vores dengang 14-årige datter med et stort ønske om at tage på High School i USA. Efter lidt tid og overvejelser begyndte vi at undersøge de forskellige muligheder.

For os faldt valget hurtigt på den lille organisation, og det skyldtes den nærhed, vi oplevede ved interviewet, og at de ikke sendte så mange elever af sted som nogle af de større organisationer. At de ikke sendte så mange af sted, gav en stor følelse af tryghed, for man var ikke bare én blandt hundredevis af andre. De vidste altid, hvem vi var som forældre, og hvem vores datter var – både før, under og efter opholdet.

Man har mange spørgsmål, når man skal sende sit barn om på den anden side af Jorden, men vi blev altid mødt med venlighed og tålmodighed og fik svar på vores mange spørgsmål. De var altid til at komme i kontakt med og forberedte både os som forældre, men også vores datter, på, hvad der ventede det næste års tid.

Vi nåede til august måned, og det var tid til at sende vores datter af sted. Det var hårdt at skulle sige farvel til hende, men vi vidste også, at hun var i trygge hænder, og mange oplevelser ventede hende. Hun havde nogle måneder forinden fået en værtsfamilie, som vi også havde været i kontakt med på både mail og telefon.

Månederne føltes nok lidt længere for alle os herhjemme end for hende, men vi var dog jævnligt i kontakt med hende over Skype, hvor vi kunne høre om hendes liv, dagligdag og hendes mange oplevelser. 

High School Udveksling USA

Det sjoveste var nok, at vi gradvist kunne se hendes udvikling både sprogligt, men også modenhedsmæssigt. Flere og flere ord blev skiftet ud med engelske, når vi skypede eller modtog mails, og hun blev meget mere selvstændig og udadvendt.

Hun fik et helt andet mod på at prøve nye ting, tilegne sig ny viden og blev langt mere selvstændig i måden, hun håndterede diverse situationer på. Da vi kom over på den anden side af jul, gik tiden pludselig rigtig stærkt, og nedtællingen kunne så småt begynde.

Da vores datter hjem, var glæden stor, men det var nok også lidt af en omvæltning for hende at komme tilbage igen, da hun havde gennemgået en stor udvikling og oplevet så meget, mens Danmark lignede sig selv, som hun forlod det.

Selvom vi i starten tøvede med at sende vores datter afsted, så er det klart den bedste investering, vi har gjort for hende. Hun kom hjem og klarede gymnasiet virkelig godt, både grundet modenheden, men også den selvsikkerhed, hun havde fået.

Jeg kan varmt anbefale at tage en snak med Momento, da folkene bag som nævnt har mange års erfaring og ved, hvad de laver. Og en lille organisation har bestemt sine fordele, blandt andet på grund af den personlige kontakt.

– Merete, mor til datter i USA

Klar til at tage det næste skridt?

Kom til gratis informationsmøde!

Tilmeld dig et af vores gratis informationsmøder og få mere at vide om vores High School Premium programmer! Du vil få alle detaljerne om, hvordan du kan få en fantastisk udvekslingsoplevelse!

Book et gratis interview!

Har du specifikke ønsker og spørgsmål til din kommende udveksling? Bestil et gratis interview med os, hvor vi kan snakke mere om dine individuelle behov og ønsker.

Jeg vil gerne kontaktes ang. High School premium!