IMG_5390
BOARDING SCHOOL
BOARDING SCHOOL

SPECIAL EVENT:
BOARDING SCHOOLS FRA USA KOMMER TIL GENTOFTE!

DATO: 14. MARTS 2024 TID: 17:00 - 20:00

Er du nysgerrig på, hvad et udvekslingsår på en amerikansk Boarding School kan tilbyde? Så er dette event lige noget for dig og dine forældre!

Kom og mød repræsentanter fra førende amerikanske Boarding Schools i Gentofte! Dette er en enestående mulighed for at få indblik i, hvordan et udvekslingsår på en amerikansk Boarding School kan forme din fremtid, udvide dine horisonter og berige din uddannelse.

Hvad kan du forvente?

  • Direkte dialog: Snak med skolerne og få svar på alle dine spørgsmål.
  • Informative præsentationer: Lær en masse om livet på Boarding School i USA og de unikke muligheder.

Vær med til at tage det første skridt mod den amerikanske drøm. Udforsk de mange muligheder, et år i USA kan tilbyde, og hvordan det kan bidrage positivt til din personlige og akademiske udvikling.

Tilmelding er nødvendig! Det er gratis og uforpligtende at deltage – vi glæder os til at byde jer velkommen!

HVAD ER EN BOARDING SCHOOL?

Boarding School er betegnelsen for en kostskole, hvor eleverne også bor på skolen. Dette koncept er ikke så udbredt i Danmark, men er mere almindeligt i andre dele af verden, især i USA og England.

I Danmark har vi til gengæld mange efterskoler, hvor eleverne også bor på skolen, men disse skoler er på folkeskoleniveau. De skoler, vi tilbyder, er derimod private Boarding Schools, som tilbyder undervisning på High School niveau.

Dit ideelle valg, hvis du overvejer efterskole

Vi tror på, at Boarding School kan være det ideelle valg for dig, der overvejer at tage et år på efterskole. Her får du både det fantastiske fællesskab med dine klassekammerater og muligheden for at lære et nyt land og en ny kultur at kende.

Du kan læse mere om forskellen mellem efterskole og Boarding School HER.

Boarding Schools kan variere meget i deres sammensætning – nogle har mange internationale elever, mens andre har færre. Nogle har også mange dagselever fra lokalområdet, mens andre kun har elever, der bor på skolen. Vi finder den skole, der passer bedst til dig!

BEMÆRK! Da Boarding Schools er et meget internationalt fænomen og henvender sig til elever over hele verden, har vi valgt at oprette en separat hjemmeside specielt til dette formål under navnet Global Boarding. Det er et søsterbrand til Momento med 100% fokus på Boarding Schools.

EKSTREM HØJ KVALITET

Det gælder ikke kun undervisningen, men også de mange fantastiske faciliteter, som Boarding Schools tilbyder.

STOR VALGFRIHED AF FAG

Ofte tilbyder Boarding Schools spændende valgfag, som man sjældent finder på almindelige skoler.

MANGE FRITIDSMULIGHEDER

Sport, kreative aktiviteter og meget mere - ofte arrangeret af dedikerede og fagligt kompetente undervisere!

EFTERSKOLESTEMNING I UDLANDET

Bo sammen med dine venner, oplev følelsen af at være en del af Harry Potter-universet og nyd den unikke atmosfære på en Boarding School!

GENERELT OM BOARDING SCHOOLS

På de Boarding Schools, som Momento samarbejder med, er kvaliteten i top! Med et lavt elevtal pr. klasse på Boarding School får hver enkelt elev mulighed for at få den nødvendige opmærksomhed fra læreren og sikre, at alle er med og trives.

Mange af vores Boarding Schools har også fokus på innovativ undervisning, der går ud over den traditionelle tavleundervisning. Det kan være undervisning, hvor IT og teknologi er i centrum, eller undervisning, hvor naturen og lokalmiljøet bliver inddraget. Vores dedikerede lærere på Boarding Schools er blandt de bedste inden for deres fag og brænder for at dele deres passion med eleverne.

Luther College High School boarding Canada

På samme måde som på en efterskole vil du opleve, at der er et stærkt bånd mellem lærere og elever på en Boarding School. Dette skyldes, at lærerne tilbringer tid på skolen og engagerer sig i undervisningen både i skoletiden og uden for. På en Boarding School er undervisning mere end bare en profession – det er en livsstil.

Fordi vores Boarding Schools investerer så meget tid, energi og ressourcer i at skabe en engagerende undervisning, forventer de også, at du gør dit bedste. De fleste skoler har dedikerede tidspunkter om aftenen i løbet af ugen, hvor du kan fokusere på dine lektier eller afleveringer, og hvor lærerne er tilgængelige for at hjælpe dig. Dette betyder, at du kan nyde din fritid, når du har fri, da du vil have et struktureret miljø til at håndtere dine skoleopgaver.

“DORM LIFE”

På en Boarding School får du en unik oplevelse på de livlige ‘dorms’, hvor hverdagsaftener og weekender deles med nye venner! Værelserne varierer i størrelse og typisk bor du sammen med 3-8 elever af samme køn. Du får din egen hyggelige afdeling med seng, kommode og måske et skrivebord. Opholdsrummet deles med andre elever og her skabes venskaber, leges, spilles spil og løses lektier. Det er næsten som at være på efterskole – en livlig og hyggelig atmosfære.

Shattucks - St. Mary's High School boarding USA

Selvom hverdagen på en Boarding School er fyldt med nye venner og spændende aktiviteter, kan man af og til føle en lille smule hjemve. Derfor lægger skolerne stor vægt på, at eleverne kan gøre deres værelse hyggeligt og hjemligt. Mange elever tager f.eks. billeder af deres familie og venner med eller plakater af deres idoler fra hjemlandet, som de pynter væggene over deres seng med. Nogle værelser finder endda på et sjovt navn, slogan eller logo, som de dekorerer med. På den måde skaber de en personlig og tryg atmosfære i deres “dorms”.

Fryeburg Academy High School boarding USA

FRITID

Som du kan se i vores skoleoversigt, er fritiden på en Boarding School næsten lige så vigtig som skoletiden. Skolerne tilbyder et bredt udvalg af “extracurricular activities”, altså aktiviteter uden for undervisningstiden, og de arbejder konstant på at udvide med nye og spændende tiltag. Vores Boarding Schools har et bredt udvalg af sportsgrene, lige fra de klassiske discipliner som fodbold, tennis, badminton og svømning til mere usædvanlige som kajak, disc golf, ridning, klatring og ski. Vi har noget for enhver smag!

Udover sport tilbyder de fleste Boarding Schools også undervisning i musik, teater og dans samt elevdrevne klubber, hvor eleverne kan dyrke deres interesser inden for områder som programmering, gaming, politik, debat, tegnsprog, tegnefilm og film. Vi har et mangfoldigt udbud af aktiviteter, der passer til enhver interesse og passion.

MacDuffie High School boarding USA

I weekenderne arrangeres der spændende ture rundt i lokalområdet, hvor eleverne kan shoppe, gå i teateret eller biografen, stå på ski eller prøve nye aktiviteter. Der er også planlagt større ture i løbet af året, hvor man kan besøge store byer, vigtige seværdigheder, politiske organisationer eller virksomheder. Mange af vores samarbejdsskoler arrangerer også årlige ture til colleges og universiteter, så eleverne kan få en forsmag på fremtiden. Det er en fantastisk mulighed for at udforske og opleve mere!

HVAD ER NÆSTE SKRIDT?

Hvis du er klar til at opleve Boarding School-livet, så kontakt os hos Momento. Vi vil gerne have en samtale med dig og høre om dine ønsker og tanker, så vi kan finde den perfekte skole til dig. Du kan også tage et kig på vores søsterorganisation på Globalboarding.org for at få inspiration.

MØD OS OG HØR MERE!

Kom til vores gratis informationsmøde, hvor du kan få mere at vide om os og vores spændende High School- og Boarding-programmer. Vi vil gerne fortælle dig alt, hvad du har brug for at vide! Tøv ikke med at kontakte os for at deltage i informationsmødet eller besøge Globalboarding.org.

Jeg vil gerne kontaktes ang. boarding School premium!