barcelona-buildings-city-1388030-e1553611483308
HIGH SCHOOL SPANIEN
HIGH SCHOOL SPANIEN

HIGH SCHOOL UDVEKSLING i Spanien

Dette program tager dig med til fantastiske Spanien! Hos Momento vælger du ikke bare et område, du vælger faktisk selv din specifikke by – det er dét, vi kalder High School Premium!

Sol, Flamenco, lækker mad og en befolkning, der er kendt for deres afslappede levevis – det er blot få ord, der beskriver dette fantastiske land! Spanien er, uden tvivl, et af de smukkeste og mest fantastiske lande i verden. Det er kendt for sin høje levestandard og livskvalitet, og – ikke mindst –  for sin smukke natur og det milde klima året rundt.

Tag med til det fascinerende land i syd og lær en masse om kulturen, befolkningen, sproget og ikke mindst dig selv!

ORIENTATION CAMP I BARCELONA

Start dit år med en Orientation Camp i Barcelona med masser af aktiviteter og udflugter!​

Vælg selv din by

Vælg mellem Sevilla, Zaragoza, Valencia, Alicante, Cádiz, Murcia, Huelva, Barcelona og Madrid

INTET KRAV TIL SPROGKUNDSKABER

Du behøver ikke kunne tale spansk i forvejen for at komme på udveksling til Spanien!

High School Spain

SKOLELIVET I SPANIEN

I Spanien starter skoleåret i begyndelsen af september og slutter sidst i juni. På de fleste skoler starter dagen kl. 8 og varer indtil ca. kl. 15. Nogle skoledage er længere og slutter først kl. 16, men der er altid en lang frokostpause, hvor eleverne mødes, spiser sammen og slapper af. Onsdag plejer at være en kort dag, hvor lektionerne slutter kl. 12.00, så alle eleverne kan bruge deres tid på at slappe af derhjemme eller på forskellige fritidsaktiviteter som sport, kunst osv.

Skolerne i Spanien er velorganiserede og har et venligt og inkluderende miljø, så du vil helt sikkert møde en masse søde lærere og nye klassekammerater, som nok skal hjælpe dig med det sproglige, indtil du selv bliver ekspert. Afhængig af din alder vil du enten gå på “E.S.O.” (12-16 år) eller “Ciclos Formativos” (16-18 år). Nogle spanske skoler gør brug af skoleuniform, så måske du får mulighed for at prøve, hvordan det er?

Udvekslings i spanien

Se Claras udvekslingsår i andalusien 20/21

Fritid i Spanien

Spanien er kendt for sine passionerede danse, tyrefægtning, gastronomi, litteratur, kunst, arkitektur og meget mere. Det spanske cuisine er kendt over hele kloden og bliver anset som et af de sundeste i verden. Typiske spanske retter dækker alt fra “paella” med alt godt fra havet til den spanske “tortilla”-omelet med løg og kartofler. Alle spaniere har en stor kærlighed til mad, som er en vigtig del af deres kultur, og de bruger derfor ofte mange timer ved middagsbordet til at nyde maden og være sociale med venner og familie.

Til forskel fra andre lande, hvor det kan være svært at komme ind på livet af folk, har Spanien et højst veludviklet socialt liv, hvilket er helt ideelt, når man kommer til landet som udvekslingselev. Spanierne er meget sociale og spontane og har altid noget på programmet, så du vil helt sikkert blive inviteret med til en masse sjove og spændende ting! Du kommer helt sikkert til at elske deres venlighed og afslappede levevis!

High School Spain

Værtsfamilier i Spanien

En typisk spansk værtsfamilie består af en mor, en far og et eller to børn. Familielivet er en meget vigtig del af den spanske kultur, og der er noget helt særligt ved spaniernes familiebånd. Du vil sikkert også møde andre af familiens medlemmer – fætre og kusiner, bedsteforældre, onkler og tanter – da de spanske familier ofte tilbringer tid sammen og har et stærkt sammenhold. Den kendte, spanske gæstfrihed, venlighed og åbenhed vil hurtigt få dig til at føle dig hjemme.

Lær mere om Monikas år i Spanien:

“Jeg forlod Danmark for at rejse til Spanien på udvekslingsår. I starten var der MANGE nye indtryk – og et nyt sprog. Jeg startede året med en camp sammen med 10 andre fra Europa. Det var en rigtig god start, og så var det rigtig rart, at man ikke blev kastet direkte ud det spanske, men at man lige kunne nå at lande, inden det hele rigtigt begyndte. 

Efter campen mødte jeg min værtsfamilie, og de er helt vildt skønne. De er rigtig åbne og gør mig til en del af familien. Noget, der er rigtig vigtigt for spanierne, er familien, og hver søndag er vi sammen med deres kusiner og fætre, hvor vi laver forskellige ting.

Hverdagen i Spanien er meget stille og rolig. Skolen er fra 8.30 – 15.00 hver dag, uanset hvor gammel man er. Jeg er kommet i science klassen, men det er ikke mere science-agtigt, end da jeg gik i 9. Klasse. Fagene minder også meget om dem i Danmark.

Når vi kommer hjem, spiser vi frokost, og så kan man egentlig lave, hvad man har lyst til resten af dagen, vi spiser nemlig først aftensmad kl. 22.00!!! I starten brugte jeg meget tid på lektier, da det hele selvfølgelig er på spansk, men det har kun været en fordel, for det hjælper virkelig med at lære sproget. Mine klassekammerater er altid klar til at hjælpe! Ud over lektier er jeg begyndt til padle tennis, som er rigtig sjovt, og ellers bruger jeg min fritid sammen med familien og venner.

Da jeg kom til Spanien, kunne jeg næsten ikke noget spansk. Men jeg vænnede mig hurtigt til det, og jeg forstår mere og mere hver dag. Det sværeste har helt klart været selv at skulle snakke, og det var først efter to måneder, at der kommer hele sætninger ud af min mund. Så mit bedste råd til kommende udvekslingselever er helt klart, at man skal være tålmodig. Man lærer ikke et nyt sprog på to dage, og heller ikke på to måneder – men som min værtsfamilie siger: ”poco a poco”:)”

Jeg vil gerne kontaktes ang. High School premium!