barcelona-buildings-city-1388030-e1553611483308
HIGH SCHOOL SPANIEN
HIGH SCHOOL SPANIEN

HIGH SCHOOL
UDVEKSLING I SPANIEN

Dette program tager dig med til fantastiske Spanien! Hos Momento tilbyder vi en unik mulighed for at komme helt tæt på den sprudlende kultur og blive en del af den farverige hverdag i Spanien. 

Sol, Flamenco, lækker mad og en befolkning, der er kendt for deres afslappede levevis – dette er blot nogle få ord, der beskriver det vidunderlige land Spanien. Kendt for sin høje levestandard, smukke natur og milde klima året rundt, er Spanien uden tvivl et af de mest fantastiske lande i verden.

I vores program i Spanien har vi et tæt samarbejde med en yderst dygtig organisation, som er kendt for sin høje kvalitet og nærværende tilgang. Ligesom os i Momento, tilbyder de kun pladser til et begrænset antal elever og de kan derfor tilbyde et rigtig godt program, hvor der fokuseres på den personlige oplevelse. 

Du kan enten vælge at ønske bestemte områder i Spanien eller vær åben for hele det fascinerende land. Uanset hvad du vælger, vil du lære en masse om kulturen, befolkningen, sproget og ikke mindst dig selv!

Vores spanske partner er også god til at imødekomme specifikke ønsker om sport eller fritidsinteresser, så kontakt os endelig, hvis du har bestemte ønsker for dit ophold.

Hvis du ikke har så meget erfaring med det spanske sprog eller blot ønsker at styrke dine sprogkundskaber, har du mulighed for at tilvælge en sprogcamp i Barcelona inden dit skoleår starter. Her vil du tilbringe 12 dage sammen med andre udvekslingselever, der også ønsker at forbedre deres spanske så meget som muligt. Der er et begrænset antal pladser til sprogcampen i Barcelona, så kontakt os i god tid.

Har du nogle specifikke ønsker til dit udvekslingsophold i Spanien? Så tøv ikke med at kontakte os!

VELKOMST CAMP I Barcelona

Start dit år med en Orientation Camp i Barcelona fyldt med spændende aktiviteter og muligheden for at møde andre udvekslingselever. Campen indebærer både forberedelse, sightseeing og hygge på stranden!

HVAD MED SPROGKUNDSKABER?

Selvom det ikke er et krav at kunne tale spansk på forhånd, oplever vi, at sprogkundskaber kan berige dit ophold betydeligt! Derfor anbefaler vi kraftigt, at du tager et sprogkursus inden din afrejse.

SKOLELIVET I SPANIEN

I Spanien starter skoleåret i begyndelsen af september og slutter sidst i juni. På de fleste skoler starter dagen kl. 8 og varer indtil ca. kl. 15. Nogle skoledage er længere og slutter først kl. 16, men der er altid en lang frokostpause, hvor eleverne mødes, spiser sammen og slapper af. Onsdag plejer at være en kort dag, hvor lektionerne slutter kl. 12.00, så alle eleverne kan bruge deres tid på at slappe af derhjemme eller på forskellige fritidsaktiviteter som sport, kunst osv.

Skolerne i Spanien er velorganiserede og har et venligt og inkluderende miljø, så du vil helt sikkert møde en masse søde lærere og nye klassekammerater, som nok skal hjælpe dig med det sproglige, indtil du selv bliver ekspert. Afhængig af din alder vil du enten gå på “E.S.O.” (12-16 år) eller “Ciclos Formativos” (16-18 år). Nogle spanske skoler gør brug af skoleuniform, så måske får du mulighed for at prøve, hvordan det er?

UDVEKSLING I SPANIEN

Se Claras udvekslingsår i andalusien

Fritid i Spanien

Spanien er kendt for sine passionerede danse, tyrefægtning, gastronomi, litteratur, kunst, arkitektur og meget mere. Det spanske cuisine er kendt over hele kloden og bliver anset som et af de sundeste i verden. Typiske spanske retter dækker alt fra “paella” med alt godt fra havet til den spanske tortilla-omelet med løg og kartofler. Alle spaniere har en stor kærlighed til mad, som er en vigtig del af deres kultur, og de bruger derfor ofte mange timer ved middagsbordet til at nyde maden og være sociale med venner og familie.

Til forskel fra andre lande, hvor det kan være svært at komme ind på livet af folk, har Spanien et højst veludviklet socialt liv, hvilket er helt ideelt, når man kommer til landet som udvekslingselev. Spanierne er meget sociale og spontane og har altid noget på programmet, så du vil helt sikkert blive inviteret med til en masse sjove og spændende ting! Du kommer helt sikkert til at elske deres venlighed og afslappede levevis!

High School Spain

Værtsfamilier i Spanien

En typisk spansk værtsfamilie består af en mor, en far og et eller to børn. Familielivet er en meget vigtig del af den spanske kultur, og der er noget helt særligt ved spaniernes familiebånd. Du vil sikkert også møde andre af familiens medlemmer – fætre og kusiner, bedsteforældre, onkler og tanter – da de spanske familier ofte tilbringer tid sammen og har et stærkt sammenhold. Den kendte, spanske gæstfrihed, venlighed og åbenhed vil hurtigt få dig til at føle dig hjemme. Hos Momento er du desuden sikret, at have dit eget værelse hos værtsfamilien.

Lær mere om Monikas år i Spanien:

“Jeg forlod Danmark for at rejse til Spanien på udvekslingsår. I starten var der MANGE nye indtryk – og et nyt sprog. Jeg startede året med en camp sammen med 10 andre fra Europa. Det var en rigtig god start, og så var det rigtig rart, at man ikke blev kastet direkte ud det spanske, men at man lige kunne nå at lande, inden det hele rigtigt begyndte. 

Efter campen mødte jeg min værtsfamilie, og de er helt vildt skønne. De er rigtig åbne og gør mig til en del af familien. Noget, der er rigtig vigtigt for spanierne, er familien, og hver søndag er vi sammen med deres kusiner og fætre, hvor vi laver forskellige ting.

Hverdagen i Spanien er meget stille og rolig. Skolen er fra 8.30 – 15.00 hver dag, uanset hvor gammel man er. Jeg er kommet i science klassen, men det er ikke mere science-agtigt, end da jeg gik i 9. Klasse. Fagene minder også meget om dem i Danmark.

Når vi kommer hjem, spiser vi frokost, og så kan man egentlig lave, hvad man har lyst til resten af dagen, vi spiser nemlig først aftensmad kl. 22.00!!! I starten brugte jeg meget tid på lektier, da det hele selvfølgelig er på spansk, men det har kun været en fordel, for det hjælper virkelig med at lære sproget. Mine klassekammerater er altid klar til at hjælpe! Ud over lektier er jeg begyndt til padle tennis, som er rigtig sjovt, og ellers bruger jeg min fritid sammen med familien og venner.

Da jeg kom til Spanien, kunne jeg næsten ikke noget spansk. Men jeg vænnede mig hurtigt til det, og jeg forstår mere og mere hver dag. Det sværeste har helt klart været selv at skulle snakke, og det var først efter to måneder, at der kommer hele sætninger ud af min mund. Så mit bedste råd til kommende udvekslingselever er helt klart, at man skal være tålmodig. Man lærer ikke et nyt sprog på to dage, og heller ikke på to måneder – men som min værtsfamilie siger: ”poco a poco”:)”

Jeg vil gerne kontaktes ang. High School premium!