Villiers School Brochure-57
VILLIERS BOARDING SCHOOL - IRLAND
VILLIERS SCHOOL IRLAND

IB SKOLE - FÅ EN GYMNASIEUDDANNELSE PÅ 2 ÅR

OPLEV ET UTRADITIONELT SKOLEÅR MED DET IRSKE TRANSITION YEAR

MULIGHED FOR HOCKEY, RUGBY OG RIDNING

Villiers High School boarding Ireland

BLIV UDVEKSLINGSSTUDENT PÅ Villers

Villiers School er over 200 år gammel! Her balanceres traditionel uddannelse med innovative og moderne skolefaciliteter. Men uddannelse på Villiers er ikke kun undervisning i klasselokalet – sport, kunst og andre fritidsaktiviteter går sammen med små klassestørrelser. Det er med til at sikre hver elevs personlige udvikling. Det er Villiers’ mission, at hver elev skal forlade skolen med integritet, beslutsomhed, ansvar, venlighed og en positiv attitude.

Villiers sætter stor pris på deres internationale elever, og hele 20% af deres boarding-elever kommer fra andre lande – for eksempel fra Spanien, Tyskland, Rusland, Italien, Frankrig, Mexico, Kina, Japan og Sydkorea! Her får du altså venner fra hele verden og mulighed for at opleve mange forskellige kulturer oven i den irske.

Villiers High School boarding Ireland

På Villiers får du både kostskoleoplevelsen samt hyggen ved at bo hos en værtsfamilie. Skolen tilbyder nemlig to forskellige slags boarding – uge-ophold og to-ugers ophold. Det betyder, at du tilbringer enten hver weekend eller hveranden weekend hos din værtsfamilie. På den måde får du mulighed for at komme helt ind på livet af den irske kultur!

Neden under kan du lære skolen endnu bedre at kende og læse mere om fag, sport og fritid – tjek også galleriet og få indblik i, hvordan livet på Villiers School er.

Villiers High School boarding Ireland

FAG

Villiers School tilbyder forskellige programmer alt efter din alder og hvad, du gerne vil have ud af dit ophold.

TRANSITION YEAR 

Som noget helt unikt har Irland det, som de kalder et “transition year”. Det er et år mellem 9. klasse og de to afsluttende år, som svarer til det danske gymnasium. Under deres transition year er eleverne typisk 15-16 år. Her har du mulighed for at prøve kræfter både med forskellige nye fag samt en masse andre oplevelser, som ikke er den del af standard uddannelsen.

På et transition år har du engelsk, matematik, et valgfrit europæisk sprog og et fag i irske kulturstudier. Derudover kan du vælge mellem en masse forskellige valgfag som for eksempel: biologi, kemi, fysik, historie, geografi, religion, kunst, japansk, virksomhedsstudier, regnskab, musik, økonomi, teknisk grafik, design- og kommunikationsgrafik, hjemkundskab, anvendt matematik og byggeri.

Villiers High School boarding Ireland

Der er også mulighed for at afprøve en masse ikke-akademiske fag: pottemageri, fotografi, førstehjælp, teater, musik og mange flere! Derudover er der en masse udendørsaktiviteter, hvor du for eksempel kan sejle, surfe, hike, ride, ro, spille tennis eller golf og svømme. Du lærer også mere om samfundsudvikling, virksomheder og miljøbevidsthed, og du deltager for eksempel i modeshows og teater, og du har mulighed for at komme i praktik.

Det irske transition year er simpelthen designet sådan, at eleverne får lov til at prøve så mange forskellige ting som muligt – og det kan du også få!

FIFTH & SIXTH FORM

Hvis du er mellem 16-18 år, kommer du ind i det, der svarer til det danske gymnasium eller engelske A-Levels. Det irske program er to år langt og dækker Fifth eller Sixth Form, hvor eleverne typisk har 7-8 fag. Her har du tre kernefag: engelsk, matematik og fransk eller tysk. Derudover kan du vælge mellem valgfag som spansk, japansk, virksomhedsstudier, regnskab, økonomi, historie, geografi, biologi, landbrugsvidenskab, kemi, fysik, construction, teknologi, kunst, musik, religion, idræt og hjemkundskab.

Mens mange kan tager afsted i et år som sabbat mellem folkeskolen og gymnasiet, er det faktisk også muligt at tage begge år – både Fifth og Sixth Form – og tage de irske eksamener.

Villiers High School boarding Ireland

IB SCHOOL

Villiers School er også en International Baccalaureate (IB) skole, hvor du kan tage det internationale IB diplom program (IBDP). IBDP består af seks faggrupper, og på Villiers School kan du vælge mellem følgende fag inden for hver gruppe:

Studies in language and literature: sprog og literattur (engelsk)

Language acquisition: engelsk, fransk, tysk eller japansk

Individuals and societies: business management eller historie

Sciences: biologi

Mathematics: matematik

The arts: billedkunst

Her kan du altså enten vælge mellem det irske Leaving Certificate og internationale IB Diplom Program. På den måde kan du på to år få det, der svarer til den danske gymnaiseuddannelse!

Villiers High School boarding Ireland

FRITID

På Villiers er der et stærkt fokus på fritidsaktiviteter, og det er en af de ting, der gør skolen helt speciel. Her har du mulighed for at udforske dine interesser og dyrke din sportsgren, uanset om det er hockey, rugby, basketball, atletik eller noget helt andet. Skolen er især stolt af deres hockey- og rugbyprogrammer, der er blandt de bedste i Irland. Men uanset hvad du er til, vil du finde en klub eller aktivitet, der passer til dig.

Men det handler ikke kun om sport på Villiers. Skolen tilbyder også masser af kulturelle og kreative aktiviteter, herunder musik, drama, kunst og meget mere. Og med elever fra hele verden vil du have chancen for at lære om andre kulturer og sprog, samtidig med at du dyrker dine interesser.

Villiers High School boarding Ireland

Uden for sportsbanerne er der også rig mulighed for at mødes med de andre elever og dyrke dine interesser. Hvis du er til heste, har Villiers School et skønt ridningsprogram, som du kan deltage i! Du kan også nyde de mange forskellige klubber og aktiviteter på skolen: debat, madlavning, filosofi, havearbejde, computer, kor, håndarbejde eller metalarbejde. I weekenderne arrangerer skolen ofte udflugter i området, hvor du kan komme på sight seeing eller hiking eller bruge tiden på surfing, go karting, paintballing eller ture i biografen.

Jeg vil gerne kontaktes ang. boarding School premium!