Slide One
LIVET PÅ UDVEKSLING I USA
LIVET PÅ UDVEKSLING I USA

skoleliv, værtsfamilier, og fritid i USA!

livet som udvekslingsstudent i usa

skolesystemet

Skolesystemet i USA er noget anderledes, end det vi kender herhjemme. Hver dag kører du til og fra skole i de klassiske, gule skolebusser, og i pauserne henter du bøger til din næste time i dit helt eget “locker” på gangen – præcis som man ser i amerikanske film. I USA er det ofte lærerne, der har deres eget klasselokale, og derfor er det altså eleverne, der går fra lokale til lokale, alt efter om de har English, American History eller Math. Det betyder også, at du ikke, som i Danmark, er tilsluttet en fast klasse, men derimod flere forskellige klasser, hvor du kan møde en masse nye venner.

Den amerikanske High School er inddelt i fire klassetrin – fra 9. til 12. klasse. De forskellige klassetrin hedder Freshman Year (9.klasse), Sophomore Year (10. klasse), Junior Year (11. klasse) og Senior Year (12. klasse). Langt de fleste udvekslingselever bliver placeret på Junior eller Senior Year, fordi det faglige niveau ofte er nogenlunde svarende til en dansk 10.klasse/1.g.

Det er skolen, der afgør, hvilket klassetrin udvekslingselever placeres på, og i vurderingen bliver der ofte set på elevens karakterer og alder. Det spiller ingen rolle for dit udvekslingsår, hvilket klassetrin du bliver placeret på.

Du vil også have mulighed for at vælge nogle nye, spændende fag, som du aldrig ville blive præsenteret for hjemme i Danmark. Det varierer selvfølgelig fra skole til skole, hvilke og hvor mange fag de tilbyder.

Se mere om hverdagen som udvekslingselev i USA:

Måske vil du lære at lave sund og lækker mad i Nutrition and Foods, spille og sætte teaterproduktioner op i Theatre Production eller udfordre dine journalistiske kundskaber i Creative Writing.  Der er mange muligheder, og det er bare at kaste sig ud i det!

I løbet af dit år på High School vil der være flere forskellige begivenheder på skolen. Det kunne f.eks. være ‘High School Prom’, der er skolens gallafest, inden skoleåret slutter. Glæd dig til masser af glimmer og glitter og udforsk alle de spændende muligheder, den amerikanske High School har at tilbyde.

High School Udveksling USA

AMERIKANSKE VÆRTSFAMILIER

Ligesom danske familier kommer de amerikanske værtsfamilier i alle former og størrelser. Der findes simpelthen ikke noget, der hedder “en typisk, amerikansk familie”, for de kan se ud på så mange forskellige måder.

Det er derfor ikke til at vide, om du kommer til at bo hos en stor familie med mange børn, en enlig forælder med eller uden børn eller måske et pensioneret ægtepar med masser af tid til at vise dig rundt og tage på udflugter i deres spændende land. Måske får du også værtssøskende , som du kan dele hyggelige oplevelser og følges til skole med. Alle familier er forskellige, og du vil uden tvivl få en masse fantastiske oplevelser med din værtsfamilie.

Værtsfamilierne vil gerne lære noget om en anden kultur, og de vil helt sikkert også gerne vise dig deres, og derfor ønsker de at åbne deres hjem og hjerter for dig.  

Uanset hvilken familie du bliver placeret hos, har de valgt lige netop dig, fordi de synes, at du vil passe godt ind i deres familie. Husk, at det er vigtigt, at du har et åbent sind. Det er et privilegium, at der sidder en familie på den anden side af Atlanten, der åbner sit hjem og familie for dig.

Amerikanerne er kendt for at være åbne og hjertevarme mennesker, og i USA er der er en lang tradition for at tage imod udvekslingsstudenter. Mange amerikanske familier har haft udvekslingsstudenter boende hvert eneste år gennem mange år. De har gjort det til en del af deres liv at være værtsfamilie, fordi de ønsker at udvide deres kulturelle horisont og møde en masse spændende mennesker.

Mange amerikanske værtsfamilier foretrækker at tage imod udvekslingsstudenter fra Europa og især fra de nordiske lande. På den måde er vi danskere en smule “eksotiske” i amerikanske øjne

Glæd dig til at opleve en ægte, amerikansk Halloween, Thanksgiving, jul og mange andre helligdage og højdepunkter sammen med din nye, amerikanske familie!

FRITID I USA

I USA bliver du ofte på skolen og dyrker dine sports- og fritidsinteresser, når skoleskemaets sidste klokke har ringet ud. Det er nemlig tit skolen, der tilbyder de forskellige aktiviteter, og ofte er der mulighed for at prøve nogle helt andre sportsgrene end dem, du er vant til at dyrke i Danmark. Det kunne f.eks. være Lacrosse, Track & Field, Cross Country, Football (amerikansk fodbold) eller Cheerleading.

Hvis det ikke lige er sport, du brænder for, er der også en særlig klubkultur i USA. Hvad med f.eks. at lave skolens Yearbook, deltage i Prom-udvalget eller skrive for skolens avis? Har du planer om at blive statsminister en dag, kan du melde dig ind i Speech & Debate Club, og hvis du elsker at tegne og male, er Art Club måske lige noget for dig. Der er noget for enhver smag. Det er lige præcis dette unikke skolesystem, som er med til at skabe det, man kalder High School Spirit!

Da de fleste aktiviteter ligger i forlængelse af skoledagen, er du ofte først hjemme mellem kl. 17.00 og 18.00 i hverdagene. Herefter er det tid til at spise aftensmad med din værtsfamilie, inden der skal laves lektier til næste skoledag.

Dine weekender bruger du i selskab med din værtsfamilie og dine amerikanske venner. I vil måske tage på udflugter, i biografen eller til et Football Game på skolens stadium, hvor du med garanti vil opleve High School Spirit på første række.

I kirke om søndagen…

Det kommer nok ikke bag på dig, men amerikanerne er ofte mere religiøse end de fleste danskere. Mange værtsfamilier går i kirke om søndagen, og eftersom du bliver en del af familien, så tager du naturligvis med. Nogle er lidt bekymrede omkring religion, inden de tager til USA, men vi kan berolige dig med, at langt de fleste elever synes, at det er rigtig hyggeligt at gå i kirke med værtsfamilien. Kirken i USA er også anderledes end den, du måske kender i Danmark. Det starter f.eks. ud med, at et band spiller rockede religiøse sange, eller at man spiser bagels i forhallen. Dine venner vil højst sandsynligt også gå i kirke med deres familier, og der er ofte en masse sociale aktiviteter.

Jeg vil gerne kontaktes ang. High School premium!