HIGH SCHOOL USA
HIGH SCHOOL USA

live the American dream

live the American dream

Slider

TAG PÅ HIGH SCHOOL I USA…

… og oplev den amerikanske kultur på helt tæt hold! Du vil få venner på den lokale High School og opleve ægte High School Spirit, når skolens Football Team og Cheerleaders kæmper mod rivalerne fra nabobyen.

Du vil proppe dig med turkey og pumpkin pie til Thanksgiving, fejre jul om morgenen d. 25. december og måske tiltale dine lærere med Mr. og Mrs. Sidst, men ikke mindst, vil du bo hos en sød, amerikansk værtsfamilie, der glæder sig til at vise dig, hvordan du kan udleve din helt egen amerikanske drøm!

Bemærk: Vi har valgt kun at optage et begrænset antal elever i programmet, så vi kan holde et højt kvalitetsniveau – ansøg derfor i god tid!

HØJ KVALITET!

Et godt år på High School i USA afhænger i høj grad også af, hvem du rejser med. Momento har nogle af USAs bedste samarbejdspartnere – dygtige, erfarne og 100% nonprofit! Kom til en samtale og hør mere!

tre forskellige varianter

Vi tilbyder tre forskellige varianter af vores program i USA: USA Classic, USA Classic PLUS og USA CORE.

Classic er det de godkendte, 100 % frivillige værtsfamilier, som vælger den elev, de vil have boende. Det er klassisk udveksling, som du kender det: et skoleår på den lokale High School, imens du bor i trygge rammer hos en lokal værtsfamilie. 

Classic PLUS er det fortsat de godkendte, 100 % frivillige værtsfamilier, som vælger den elev, som de vil have boende. Men i Classic PLUS har vi indskrænket feltet af de potentielle værtsfamilier, som kan vælge dig, så de opfylder nogle af de ønsker, som vi af erfaring ved, at nogle elever ofte har. 

Classic PLUS er du således altid sikker på at få eget værelse, der er altid som minimum 200 High School elever på skolen, du bliver tidligere placeret (senest 1 måned før deadline). Alt dette kræver noget mere arbejde for personalet i USA, og derfor koster PLUS programmet mere. Desuden er der inkluderet en dag mere på Camp, og man kan vælge mellem New York eller L.A. som Camp destination. Hvis du ikke føler, at du har behov for dette, kan du trygt vælge Classic.

OBS! Grundet COVID-19 kan Orientation Camp i Los Angeles IKKE gennemføres for skoleåret 21/22!

For dig som bare vil have kernen i udveksling og ikke ønsker camp eller flypakke har vi desuden USA CORE til en supe skarp pris, hvor alt overflødigt er taget fra.

High School USA

OBS! Det er vigtigt at understrege, at Classic bestemt ikke er en “discount version” af Classic PLUS. Eleverne på Classic og Classic PLUS rejser nemlig med hver deres partnerorganisation i USA, så de ting, som man sikrer sig ved at købe PLUS, kan man for såvidt ligeså godt få ved at købe Classic. Forskellen er, at man kun i PLUS er garanteret at få dem. Begge organisationer i USA er højtkvalificerede, non-profit organisationer, og begge er godkendt af US State Department til at tage imod internationale elever. Der er således ikke forskel på kvaliteten af programmerne, det er kun et spørgsmål om tilvalg, og i sidste ende også om hvor ens egne grænser for åbenhed går. Bare rolig – vi skal nok hjælpe dig med at vælge det rigtige program!

VÆLG SELV, HVOR DU VIL HEN!

Du har sikkert allerede en masse ideer om, hvad der ville gøre dit ophold helt perfekt – og det gælder sikkert også, hvor i USA du gerne vil hen! Hos Momento mener vi som udgangspunkt, at en af nøglerne til et fantastisk ophold er at være åben. Der er mange forskellige slags High School ophold, men den gode oplevelse kommer med en god skole og en god familie – og så er det faktisk ikke spor vigtigt, hvor i landet du er henne.

Men… måske ved du allerede nu, at det er rigtig vigtigt for dig, at du selv kan vælge.

Derfor har vi faktisk nogle fantastiske muligheder for at sammensætte dit ophold. På den måde kan du helt selv beslutte, hvor vi leder efter værtsfamilier til dig! Det koster ekstra, og det gør det, fordi der skal gøres et ekstra stykke arbejde for at opfylde dit ønske, når man på den måde begrænser antallet af potentielle værtsfamilier. Til højre kan du se vores forskellige tilvalg.

URBAN PLACEMENT

Med en Urban Placement kan du få en familie, som bor i en storby. Det betyder, at byen minimum har 30.000 indbyggere, men den kan også sagtens være meget større! Pris fra 10.000 kr.

STATE PLACEMENT

Med en State Placement kan du få en familie i lige netop den stat, du drømmer om! State Placement inkluderer ikke Hawaii. Pris fra 10.000 kr.

REGION PLACEMENT

Vælg mellem 5 områder: South, Southwest, Midwest, Northwest eller Northeast. Hvis du f. eks. vælger South, så får du en familie i en sydstat! Pris fra 8.000 kr

CALIFORNIA, BABY!

Med vores California Special er du garanteret at komme til the Golden State. Her får du værtsfamilie og en plads på den lokal High School, ligesom i vores andre programmer, men… du får også en weekendtur til San Francisco OG en 6-dages tur til Hawaii med i prisen! Ikke dårligt, vel?

OBS! UDSOLGT FOR SKOLEÅRET 21/22

Ferie til CALIFORNIEN ELLER HAWAII!

Tilføj ekstra oplevelser til dit ophold med vores Californien eller Hawaii Add-On! Oplev den glamourøse Hollywood Boulevard, prøv at surfe eller snorkle i Stillehavets smukke bølger, gå en tur på den ikoniske Golden Gate Bridge og udforsk vulkanske bjerge!

PROGRAMTYPER

I USA har vi vores Classic og Classic PLUS programmer. Vi har også Boarding Schools og andre Premium programmer i USA.

ORIENTATION CAMP I NEW YORK ELLER L.A. INKLUDERET

Start dit ophold med nogle superfede dage i New York eller L.A. (Classic PLUS) med en masse andre internationale elever!

PROGRAMSTART

Afgange fra slut juli til start september (afhænger af skolestart).

RABAT HVIS DU SELV KENDER EN FAMILIE

Hvis du selv kender en potentiel værtsfamilie, der opfylder kravene og kan fuldt godkendes af organisationen i USA, giver Momento en rabat på hele 10.000 kr.!

Se filmen om Kathrines udvekslingsår

Her kan du høre mere om Kathrines fantastiske år i Illinois, USA, og om hvorfor hun valgte at rejse med Momento Education!

 

ORIENTATION CAMP I NEW YORK ELLER L.A!

Når du rejser på High School i USA med Momento, starter dit eventyr med en Orientation Camp i New York City eller Los Angeles!

Bemærk at som noget særligt for Momento vil du på din Camp møde udvekslingselever fra hele verden og ikke kun en masse andre danskere.

Orientation Camp giver dig en god mellemlanding, hvor du har mulighed for at vænne dig til sproget, tale med en masse andre spændte udvekslingselever, få styr på valutaen og få svar på de sidste spørgsmål, inden du skal møde din værtsfamilie – og nå ja, opleve en af verdens måske to sejeste byer – New York City og L.A!

Orientation Camp er en del af forberedelsen til dit udvekslingsår, og den er derfor inkluderet i programprisen.

DU REJSER MED NOGLE AF USAS BEDSTE ORGANISATIONER! 

En af de særlige ting ved Momento Education er, at du ved, hvem der skal tage sig af dig, når du er i værtslandet. I modsætning til de fleste andre organisationer i Danmark har vi nemlig valgt at være meget tydelige og åbne omkring, hvem vi samarbejder med. En af vores samarbejdspartnere i USA hedder CIEE, og vi er meget stolte af at repræsentere dem i Danmark, da de er enormt gode og meget velrenommerede.

CIEE blev stiftet helt tilbage i 1947, og de er “a nonprofit, nongovernmental organization”, og som de selv formulerer på en helt jantelov-fri facon, er de “the world leader in international education and exchange”. I kan se deres hjemmeside her: ciee.org

Hvilken rolle spiller de lokale koordinatorer? CIEE fortæller:

En anden samarbejdspartner i USA hedder Pan Atlantic Foundation, som er en lidt mindre organisation men med super engageret og erfarent personale. Pan Atlantic er også 100% nonprofit! Deres hjemmeside er her: panatlanticfoundation.org.

Vores samarbejdspartenere i de forskellige værtslande er alle nøje udvalgte. Som organisation skal vi nemlig kunne være sikre på, at vores partnere lever op til den høje kvalitet og de værdier, vi repræsenterer i Momento Danmark. Som selvstændig Dansk organisation har vi tilmed den frihed, at vi kan fravælge en samarbejdspartner, hvis denne ikke leverer tilfredstillende.

Hvilken rolle spiller de lokale koordinatorer? CIEE fortæller:

 

TRYGHED OG GODE FRIVILLIGE VÆRTSFAMILER – DET ER KERNEN I UDVEKSLING!

Noget af det allervigtigste, når man arbejder med udveksling, er, at man kan føle sig tryg ved at sende de unge ud i verden, hvor de bliver modtaget af deres nye værtsfamilie.

Vores værtsfamilier er altid 100% frivillige, og de deltager kun for at få en god oplevelse – derfor er det også værtsfamilien, som vælger den elev,  som de ønsker at dele hus med. Det er suverænt den bedste løsning for alle parter. 

Før de er blevet godkendt, er familierne altid blevet besøgt i deres hjem og der er blevet lavet et baggrundstjek samt indhentet og kontaktet referencefamilier, som kan sige god for værtsfamilien. 

High School USA

Skulle der være udfordringer så har du både en lokal kontaktperson, et døgnåbent hovedkontor samt os herhjemme i Danmark til at hjælpe dig. 

Kom til en uforpligtende samtale eller informationsmøde, og hør meget mere om hvordan det hele fungerer!

2 specialist afdelinger – samme høje kvalitet!

Alle Momento’s USA Classic programmer håndteres i praksis af vores søster-selskab GO! High School. Denne opdeling har vi lavet så folkene i GO! afdelingen kan fokusere 100% på vores mange USA elever, og det giver samtidig Momento-afdelingen mulighed for at fokusere på de elever, som har valgt noget andet end USA. 

Så i stedet for én stor one-stop-shop har vi altså 2 specialiserede afdelinger. Det tror vi på giver det bedste resultat for os selv, for vores samarbejdspartnere og allermest for vores elever og deres forældre 🙂

Jeg vil gerne kontaktes ang. High School!