Uddannelse i udlandet

Uddannelse i udlandet kan kort sagt deles op i 2 kategorier:

Uddannelser, som er en del af den danske uddannelse og uddannelser, som ikke er en del af den danske uddannelse.

Uddannelse i udlandet – som en del af dit danske studie:

Vil du tage et semester i udlandet som en del af din uddannelse i Danmark, så kan du som regel få en virkelig god økonomisk støtte i form af udlandsstipendium (til at dække undervisningsafgiften/tuition fee) og udlandsstudielån (ligesom SU-lån, men særligt rettet mod udlandsstudier). Du vil desuden være berettiget til at modtage SU til at betale dine leveomkostninger. Er du optaget på en videregående uddannelse i Danmark, er det således ekstremt attraktivt at tage et semester i udlandet, idet dine udgifter kan være endog meget beskedne.

Uddannelse i udlandet – som en selvstændig oplevelse og et kæmpe plus på dit CV:

Der er masser af muligheder for at tage uddannelser og kurser af forskellig varighed i udlandet. Mange colleges tilbyder også korterevarende diplomuddannelser, så du får et reelt papir på din indsats. Du modtager ikke økonomisk støtte, hvis det ikke er en del af din uddannelse i Danmark, men til gengæld er det langt enklere at komme af sted, idet optagelseskravene er mindre og du ikke skal igennem en større proces med godkendelse af forløbet. Priserne er ofte også meget lavere. Der findes f.eks. rigtig gode colleges i USA, som er godt rangeret indenfor deres felt, og som ligger i attraktive områder, men som ikke har samme akademiske omdømme som de kendte, store universiteter. Disse colleges giver dig altså den helt rigtige oplevelse af at studere i USA, og du kan samtidig opnå et diplom, som vil booste dit CV.

Hos Momento tilbyder vi gratis rådgivning og hjælp til din ansøgning og visum, når du søger til et af vores partneruniversiteter.

Slide background

Why you should choose

Community college

Tag på community college i USA, og brug nogle måneder imellem dine studier på at booste dit CV samtidig med at du får en oplevelse for livet.

Scholarship program

Garanteret Scholarship til en række amerikanske universiteter og colleges.

Study abroad

Tag et semester eller et helt skoleår af din danske uddannelse i udlandet på et af vores fede partneruniversiteter rundt omkring i verden.

Ivy League

Er du stjerne elev og drømmer om at læse på et af verdens mest prestigefyldte universiteter, så kan Momento hjælpe dig på vej.

Robin på college i USA fortæller:

Jeg læser på et “mindre” college med ca. 3.500 studerende. Jeg kan kun anbefale alle at prøve det. Hvad jeg elsker ved at være her er det sociale liv. Et amerikansk college er ikke bare at gå i skole. Alt hvad jeg har lavet gennem mit år herovre har stort set været gennem skolen. Siden alle mine venner bor på campus, har jeg aldrig mere end fem minutters gang til hvem jeg end vil se. Det er ligeledes på skolen, at jeg dyrker sport; løb og fodbold, og selv når jeg er til events, er det på eller gennem skolen.

Umiddelbart er det eneste jeg kan klage over, at jeg kun har haft ét år herovre – jeg ville meget hellere have haft fire. At tage hjem nu er bestemt ikke noget jeg har lyst til.

En ting jeg bestemt ikke vil glemme er alle mine nye venner. Jeg er allerede ved at planlægge, hvordan jeg kan komme tilbage og se dem igen. Som sagt kan jeg kun anbefale alle at tage på udveksling, få en uforglemmelig oplevelse, beherske det engelske sprog, og være en del af hvad amerikanere (helt forståeligt) kalder deres bedste del af deres liv.

Robin Niclasen,
Pacific Lutheran University

Kontakt mig omkring Uddannelse i Udlandet!

Please select a valid form

Vores liste af partneruniversiteter er endnu ikke klar til offentliggørelse, men den kommer så du kan ansøge til skoleåret 2017/18!