HIGH SCHOOL TYSKLAND
HIGH SCHOOL TYSKLAND
Slider

Drømmer du om at suse ned af stejle skibakker eller besøge gamle byer og slotte? Oplev det rigtige Tyskland som udvekslingselev med Momento Education. Tyskland har alt, lige fra smuk natur og maleriske landsbyer, til moderne metropoler og traditionelle julemarkeder. Der er en spændende blanding af gammelt og ultramoderne. 

Du kommer til at lære tysk og opleve det tyske samfund og den tyske kultur. Vores partnerorganisation i Tyskland er en non-profitorganisation med over 80 års erfaring i bagagen, så du er i trygge hænder!

INKLUSIV ORIENTATION CAMP

High School Germany

SKOLELIVET I TYSKLAND

Der er mange slags High Schools i Tyskland. Udenlandske udvekslingselever går typisk på “Gymnasium”. De bliver typisk placeret på klassetrin 10, 11 eller 12. Det er skolen der bestemmer, hvilket klassetrin du kommer i. Det kommer an på din alder, dit tyskniveau, samt hvilke fag du tidligere har haft.

Skolerne er forskellige, alt efter hvilken delstat du bliver placeret i, men fælles for dem alle er, at der ikke er skoleuniform. Man går typisk i skole fra mandag til fredag, fra kl. 8.00 til mellem kl. 13.00 og kl. 15.00. Der kan også være skolegang om lørdagen. De fleste af fagene er obligatoriske på tyske High Schools, men det kan variere, afhængigt af hvilken delstat din skole ligger i.

Tyske elever får karakterer, både på baggrund af deres aktivitet i timerne og deres resultater til eksamen. Som udvekslingselev forventes det også, at du deltager aktivt i timerne og ikke bare sidder og lytter. I frokostpausen spiser du en madpakke, som du har taget med hjemmefra, eller køber frokost for dine egne penge i skolens cafeteria.

På din tyske skole kan du deltage i flere forskellige sportsgrene og aktiviteter. Det er en god måde at have det sjovt på, samtidig med at du møder venner, som deler dine interesser. Forskellige skoler tilbyder forskellige sportsgrene, men fodbold, håndbold, volleyball, hockey og sejlsport er populært. 

Fritid i Tyskland

Som udvekslingselev i Tyskland får du mulighed for at vælge mellem mange fritidsaktiviteter. Ligegyldigt hvilke interesser du har, vil du kunne finde noget at engagere dig i. Tyskerne er glade for sport, og den mest populære sport er fodbold. Tyskland har mange berømte, professionelle fodboldhold, og landsholdet er typisk blandt finalisterne til både Europa- og verdensmesterskaberne. Andre populære sportsgrene er gymnastik, atletik og håndbold.

Tyske teenagere hænger ofte ud hjemme hos hinanden, shopper, tager i biografen eller mødes på caféer. Det er en god idé at gøre dem med selskab for på den måde at blive en del af fællesskabet. Mange tyske teenagere er medlemmer af en “Verein”, som er en klub, hvor folk deler interesser. Det er en ideel måde at møde venner udenfor skolen.

High School Germany

Værtsfamilier i Tyskland

Under dit udvekslingsophold i Tyskland kommer du ikke alene til at bo sammen med en ny familie, du kommer også til at møde nye venner og få nye oplevelser. Din tyske værtsfamilie vil være stolt over at vise dig rundt i deres by og land. Du kommer til at tale flydende tysk, som er Europas næststørste sprog. I de fleste familier arbejder begge forældre fuld tid, men alle samles omkring aftensmaden, for familielivet er meget vigtigt i Tyskland. I weekenderne er det normalt at besøge venner og familie, og som medlem af familien er du velkommen til at tage med. Andre populære weekendaktiviteter inkluderer at tage i teatret og på museum. 

High School Germany

Tyske teenagere er typisk uafhængige og får måske mere frihed end teenagere i andre lande. Det kan også være, at du får mere frihed, end du er vant til, men du får også mere ansvar. Det er vigtigt, at din værtsfamilie kan stole på dig. Som medlem af familien forventes det, at du hjælper til med de huslige pligter uden at blive bedt om det. Det kan for eksempel være at gå tur med hunden, vaske op eller lave en typisk dansk middagsret.

Jeg vil gerne kontaktes ang. High School!