HIGH SCHOOL JAPAN
HIGH SCHOOL JAPAN
Slider

Manga, anime og sushi. Momentos High School Challenge-program i Japan er for dig, som har mod på en udfordring og vil prøve noget helt anderledes! Oplev den ekstremt spændende kultur i et både højteknologisk og stærkt traditionsbundet land. Dare to be different i Japan – oplev kulturen, mens du lærer sproget og læser med andre japanske elever. Få en oplevelse, du aldrig glemmer!

High School Japan

SKOLELIVET I JAPAN

Gymnasiet eller Senior High School i Japan tager 3 år. Hvert skoleår starter i april og består af 3 semestre. Der er sommerferie i juli-august, og vinterferien plejer at starte lige før jul og slutte i begyndelsen af januar. En skoledag starter normalt ved 8.30-tiden og slutter omkring kl 15.30,og der er nogle skoler, som også har undervisning om lørdagen.

Når du ansøger om at komme til Japan, foretrækker vores japanske partnerorganisation, at du allerede har haft 2 års japansk-undervisning (men kræver kun 1 år).

I Japan er skoleuniform obligatorisk, og alle skoler har deres egen “dress code”. Det kan lyde lidt kedeligt, men det er en del af den oplevelse, man får, og du vænner dig hurtigt til det: i fremtiden bliver det sjovt at se alle dine billeder fra skolen, hvor du har uniformen på. Nogle skoler udlåner dem, men det kan godt være, at du bliver nødt til at købe din egen. Det er noget, der kan opleves i Japan, og du bliver glad for at opleve noget anderledes – i japansk stil!

Kevin - High School Japan

Du vil have fag som biologi, matematik, kemi, fysik og samfundsfag. Du skal være forberedt på at skulle læse lektier, og muligvis skal du lave flere, end du er vant til i Danmark. Det er meget vigtigt i Japan, at eleverne bliver respekteret af sine lærere, derfor er dine lektier og din interesse i skolen meget vigtig.

Der er også mange klubber, hvor de fleste unge laver noget kreativt efter skole. Her finder du mange forskellige aktiviteter som kalligrafi, fremmedsprog, sport osv. Udvalget af aktiviteter afhænger af den enkelte skole.

Japan High School Challenge

FRITID I JAPAN

Der er så meget, der kan læres i Japan – te-ceremonier, kalligrafi, noh-drama osv. Landet er også kendt for animation, computerspil og film-industri, så du vil også få mulighed for at lære mere om det. Af sportsgrene er baseball meget populært i landet.

Det kan være, at du vil tage til mange baseball-kampe sammen med din familie og dine venner. Du skal også opleve sumo-brydning! Vi er sikre på, at det bliver sjovt for dig!

Kunst er meget populært i Japan, og der er meget, du kan se og lære om. Landet er berømt for både sin klassiske og moderne kunst.

Sandsynligvis har du hørt lidt om manga. Det er en stor del af kulturen, og du kan lære meget mere om det. Du kan også vælge det som undervisning, og du vil helt sikkert have det rigtigt sjovt. Tænk, hvor sejt det bliver, hvis du kommer hjem og kan så meget nyt, der kun kan læres rigtigt i Japan!

De lever lidt anderledes, end vi gør i Europa, og det er en fordel, for du kan lære meget nyt, mens du nyder dit nye liv i landet, læser og lærer nye mennesker at kende. Vi vil ikke snakke for meget om det – det skal opleves!

P1110046,medium.crop.1422582678

TIDLIGERE ELEVER FORTÆLLER

Angela, High School i Japan

“Da jeg var 15 år gammel, tog jeg af sted til Japan (et års udvekslings program). At lære sproget helt fra bundet i Japan fik mig til at føle mig født på ny.  Jeg fik chancen for at lære ikke kun et nyt sprog, men jeg har også fundet nye følelser. Jeg har besluttet mig for, at jeg vil blive her et år mere. Det var en fantastisk oplevelse, hvor jeg har lært andre mennesker at kende.

Derudover har jeg lært at forstå mig selv og andre kulturer. Min værtsfamilie har hjulpet mig rigtig meget i denne proces. Selvfølgelig var det lidt svært i begyndelsen, og jeg har oplevet et kulturchock – vi har tit misforstået hinanden, men efter noget tid er mig og min værtsmor blevet rigtig gode veninder. Hun har lært mig ikke kun om Japan, men også om livet.”

Kevin - High School Japan

Kevin, Japan

“Det hele går SÅ godt. Efter skoletid går jeg for det meste til skoleaktiviteter, hvilket er badmintonklubben og bordtennisklubben. I skolen kender alle mig. Jeg har faktisk allerede holdt tale for skolen (dog på engelsk, så alle forstod det ikke). Det går også meget godt med det japanske sprog, og min plan er at kunne snakke (næsten) flydende japansk  om en måned.

Hos min værtsfamilie bliver jeg behandlet som deres egen søn, og jeg ser dem som min nye ‘mor og far’. Familiens børnebørn elsker mig også, og de ser op til mig. Jeg har mange venner i skolen og har lige været på min første date!”

communica_lessonsactivities-13

VÆRTSFAMILIER I JAPAN

Du bliver så glad for at lære din nye, japanske familie at kende! Det er en af de bedste måder at lære om Japans kultur. De fleste japanere bor småt, og leveomkostninger er også høje i landet. Derfor er udvekslingsstudenter sommetider nødt til at skifte værtsfamilie hver tredje måned. Men det kan være en fordel, for så kan du komme lidt mere rundt i landet og lære flere mennesker at kende.

Ligemeget hvor i landet du vil bo, er det helt sikkert, at du vil få den bedste hjemmelavede, japanske mad! Du kan lære meget mere om sushi, og måske vil du lære, hvordan man laver det på den traditionelle japanske måde? Det kunne være ret sjovt! Ikke?

High School Japan

Vi er sikre på, at du vil komme til at smage noget af det bedste mad, Japan har at byde på, og du vil sikkert lære den berømte “umami”-smag at kende. Du kan allerede lære at sige “hon-toe ni oh-ee-shee des yo!” (“seriøst, det smager fantastisk!”).

Du kan tage på mange udflugter sammen med din værtsfamilie og lære meget om landets arkitektur, kultur, museer, sport og traditioner. De fleste japanere dyrker motion og interesserer sig for aktive fritidsaktiviteter, så det bliver aldrig kedeligt med din nye familie! Tag af sted, oplev og nyd det!

Jeg vil gerne kontaktes ang. High School!