Om økonomi og COVID-19
OM ØKONOMI OG COVID-19
OM ØKONOMI OG COVID-19

økonomisk sikkerhed

MOMENTO ER EN ØKONOMISK STÆRK ORGANISATION!

Momento har en fornuftig økonomi og har også flere gange fået den højest mulige AAA kreditvurdering. Men vi bliver til tider alligevel nogle gange spurgt: “Hvad nu hvis Momento går konkurs?” Det er rigtigt, at flere organisationer i rejse- og udvekslings-branchen desværre er gået konkurs på grund af Covid-19 udfordringerne. Men i Momento havde vi en rigtig stærk økonomi inden Covid-19, i modsætning til dem som nu er gået konkurs. Det er klart, at de, som var mest sårbare, også er dem, som ikke kunne klare de yderligere udfordringer, som Covid-19 har betydet for os alle.

PAS PÅ FORSIKRINGER SOM IKKE DÆKKER! 

Nogle organisationer skriver med flotte ord om nye smarte forsikringer! Vores råd er: Læs betingelserne grundigt, da de forsikringer, som vi indtil nu har set vores konkurrenter udbyde, faktisk ikke dækker ved netop Covid-19!! Så er man jo lige vidt, eller i vores øjne er man endnu værre stillet, fordi man har købt en forsikring, som faktisk ikke dækker det, der er relevant. Det, mener vi, er falsk tryghed og spild af penge.

SÅDAN HÅNDTERER VI COVID-19 HOS MOMENTO!

Det er meget vigtigt for os, at vores elever såvel som vores forældre kan føle sig trygge, når de vælger at indgå et samarbejde om et udvekslingsophold med Momento. Generelt tror vi, at I vil opleve os som en meget åben og ærlig organisation, som gerne svarer på spørgsmål, også om alt det der foregår i maskinrummet.

I disse tider får vi af gode grunde mange spørgsmål til Covid-19 og det kommende skoleår, primært dette spørgsmål: 

Hvad sker der, hvis mit programland er lukket ned ved afrejse?

Hvis det land, som du har valgt, er lukket ned på afrejsetidspunktet, og du derfor ikke kan komme afsted, vil du blive tilbudt følgende: 

Vælg en anden destination eller udskyd opholdet til næste år(*).  Begge dele vil være gratis for jer, også selvom det vil betyde et stort ekstraarbejde for Momento. 

Hvis vi mod formodning ikke kan finde en løsning, som vi alle er tilfredse med, vil I blive tilbudt en refusion af forsikring samt programafgift(**). 

I praksis følger vi dog løbende udviklingen, og så forholder vi os sammen med jer til den virkelighed, vi ser derude. Igen, det vigtigste er, at vi sammen finder en god løsning for netop dig!

*) Bemærk: I de fleste andre lande, såsom Norge, Sverige og Tyskland, så tager eleverne en pause i gymnasiet, tager på udveksling og kommer så hjem og fortsætter. Det er en helt fin måde at gøre det på, og det er altså kun i Danmark, at flertallet vælger at tage afsted inden gymnasiestart.

**) Premium programmerne beholder Momento dog 15.000 kr. af Serviceafgiften (dækker hjælp til ansøgning, hjælp til evt. visum, forberedelsesmøde etc.). For både Classic og Premium gælder det, at udgifter betalt til andre end Momento (såsom visum, fly, lægepapirer etc.) ikke refunderes af Momento. 

Jeg vil gerne kontaktes ang. High School premium!