High School udveksling – andre lande

Gå mod strømmen – vær anderledes!

Der er ingen tvivl om, at det er de fem store engelsktalende lande, som fylder meget i landskabet, når man snakker udveksling. 

Vi synes dog, at det er værd at overveje, om du har mod på noget helt andet. At tage en ekstra udfordring, måske både sprogligt og kulturelt, kan også give dig en ekstra stor gevinst ved dit ophold, og vi har noget for en enhver smag!

Tænk at kunne tale flydende italiensk, når du kommer hjem, eller hvad med at dyrke japansk pop-kultur og gå på Pokémon-jagt med dine nye japanske venner? Det kan også være, at du er mere til at nyde livet i Brasilien, hvor alle vores elever bor på øen São Luís ved Atlanterhavet, så alle kommer til at bo i nærheden af stranden.

Her på siden finder du 7 super gode programmer til 7 smukke, spændende og kulturrige lande!

Hvor vil du hen?

 • Lær et nyt sprog

  I dag kan alle tale engelsk – tag udfordringen op og lær et helt andet sprog!

 • En ekstra udfordring

  Hop ud i lande, hvor du for alvor kan blive udfordret som f.eks. Japan, Argentina og Brasilien. Det kalder vi vores “Challenge programmer” og her vil du få ekstra forberedelse, så du er godt rustet på de oplevelser, som venter! En stor udfordring kan give en stor gevinst!

Spanien

Spanien  –  Andalusien/Malaga

Dette program tager dig med til det smukke Andalusien i det sydlige Spanien, hvor du vil bo tæt på storbyen Malaga. Her kommer dagstemperaturen aldrig under 15 °C! Tag med til det fascinerende land i syd og lær en masse om kulturen, befolkningen, sproget og ikke mindst dig selv!

Sol, Flamingo, lækker mad og en befolkning, der er kendt for deres afslappede levevis – det er blot få ord, der beskriver dette fantastiske land! Spanien er, uden tvivl, et af de smukkeste og mest fantastiske lande i verden. Det er kendt for sin høje levestandard og livskvalitet, og – ikke mindst –  for sin smukke natur og det milde klima året rundt.

 • 4-dages Orientation Camp inkluderet i prisen

  Start dit ophold med en Orientation Camp i Malaga med masser af aktiviteter og udflugter!

 • Ingen krav til sprogkundskaber

  15 timers spansk-kursus på Orientation Camp inkluderet i prisen samt mulighed for tilkøb af yderligere 40 timer!

Skolelivet i Spanien

I Spanien starter skoleåret i begyndelsen af september og slutter sidst i juni. På de fleste skoler starter dagen kl. 8.00 og varer indtil ca. kl. 15.00. Skolerne i Spanien er velorganiserede og har et venligt og inkluderende miljø, så du vil helt sikkert møde en masse søde lærere og nye klassekammerater, som nok skal hjælpe dig med det sproglige, indtil du selv bliver ekspert. Afhængig af din alder vil du enten gå på “E.S.O.” (12-16 år) eller “Ciclos Formativos” (16-18 år). Nogle spanske skoler gør brug af skoleuniform, så måske du får mulighed for at prøve, hvordan det er?

Fritid i Spanien

Spanien er kendt for sine passionerede danse, tyrefægtning, gastronomi, litteratur, kunst, arkitektur og meget mere. Det spanske cuisine er kendt over hele kloden og bliver anset som et af de sundeste i verden. Typiske spanske retter dækker alt fra “paella” med alt godt fra havet til den spanske “tortilla”-omelet med løg og kartofler. Alle spaniere har en stor kærlighed til mad, som er en vigtig del af deres kultur, og de bruger derfor ofte mange timer ved middagsbordet til at nyde maden og være sociale med venner og familie.

Til forskel fra andre lande, hvor det kan være svært at komme ind på livet af folk, har Spanien et højst veludviklet socialt liv, hvilket er helt ideelt, når man kommer til landet som udvekslingselev. Spanierne er meget sociale og spontane og har altid noget på programmet, så du vil helt sikkert blive inviteret med til en masse sjove og spændende ting! Du kommer helt sikkert til at elske deres venlighed og afslappede levevis!

Værtsfamilier i Spanien

En typisk spansk værtsfamilie består af en mor, en far og et eller to børn. Familielivet er en meget vigtig del af den spanske kultur, og der er noget helt særligt ved spaniernes familiebånd. Du vil sikkert også møde andre af familiens medlemmer – fætre og kusiner, bedsteforældre, onkler og tanter – da de spanske familier ofte tilbringer tid sammen og har et stærkt sammenhold. Den kendte, spanske gæstfrihed, venlighed og åbenhed vil hurtigt få dig til at føle dig hjemme.

OBS: Hos Momento opererer vi kun med frivillige værtsfamilier i vores High School-program i Spanien, hvilket har en lang række fordele for dig. Familien åbner deres hjem og hjerter, fordi de er åbne og nysgerrige efter at lære om livet i andre lande og har en reel interesse for udveksling. De får altså ingen økonomisk kompensation, hvilket ellers er normalt i langt de fleste High School-programmer i Spanien. Dette afspejler sig selvfølgelig også i programafgiften, hvilket også er et stort plus, da Spanien – netop pga. de betalte værtsfamilier – ofte er et af de dyrere europæiske lande at tage på udveksling i.

Frankrig

Tag til Frankrig

Romance, smukke byer og inspirerende kultur. Frankrig – Je t’aime! Oplev hverdagen på den franske måde med god cuisine, kreativt miljø og elegant sprog mens du bor hos en værtsfamilie og går i fransk skole. Nyd livet i et af de bedste og mest charmerende lande i Europa. Når du kommer hjem efter et år og kan flydende fransk har du helt sikkert fået en kæmpe fordel og – ikke mindst – en masse gode erindringer.

 • Super Orientation Camp i Paris inkluderet i programafgiften!

  Super Orientation Camp i Paris inkluderet i programafgiften! (gælder alle programmer også privat og boarding school i Frankrig)

 • Klassisk udveksling i trygge rammer

  Super godt netværk i Frankrig med frivillige værtsfamilier. Et helt skoleår fra 56.950kr.

 • Mulighed for at bo på skolen

  Vælger du vores Boarding School program i Frankrig, kan du bo på skolen! Pris fra kun 79.950 kr./år.!

 • Privatskole mulighed

  Du kan også vælge at gå på privatskole og bo hos en lokal fransk værtsfamilie. Pris fra kun 79.950 kr./år.!

 • Intensivt franskkursus

  Mulighed for at starte dit ophold med 2 1/2 uges fransk-undervisning i Paris!!

Skolelivet i Frankrig

Der er mange forskelige faglinjer, der kan vælges i Frankrig: de almindelige, de tekniske og de erhvervsfaglige. De fleste skoler har de obligatoris
ke fag som matematik, historie og fransk. Elever kan altid vælge andre fag ved siden af. Kunsthistorie,andre sprog, psykologi, økonomi, politik og mange andre fag er meget poplære i skolen.

Skoledagen starter omkring kl. 9.00. Nogle skoledage er lange og slutter først når kl. er 16.00, men der er altiden lang frokostpause, hvor eleverne mødes, spiser sammen og slapper af. Onsdag plejer at være en kort dag, hvor lektionerne slutter kl. 12.00, så alle eleverne kan bruge deres tid på at slappe af derhjemme eller på forskellige fritidsaktiviteter som sport, kunst osv.

Fritid i Frankrig

Franskmænd er kendte for deres store kærlighed til sport, kultur og god mad. De fleste unger plejer at bruge deres eftermiddage på forskellige aktiviteter. Der er mange sports- og kunst-klubber, hvor du kan vælge imellem fodbold, basketball, teater, dans osv.  Der kan altid findes noget, der kunne være spændende for dig. Der findes mulighed for alle!

Frankrig er bl.a. kendt for fodbold og Tour de France, så du vil helt sikkert lære mere om det, mens du bor i landet. Det kan være, at din værtsfar vil tage dig med til en fodboldkamp. Det skal opleves! Det er simpelthen så sjovt, og du vil lære meget mere om den franske kultur.

Du vil uden tvivl få en rigtig hyggelig tid og lære mange spændende ting om livet “a la français”!

Mere om fritid i Frankrig

De franske unge bruger meget tid sammen med deres familie. Du vil helt sikkert tage på udflugter, ture til kulturelle steder og shopping-ture sammen med din værtsfamilie. I vil bruge mange aftener på aftensmad og snak. Det er et meget vigtigt tidspunkt, hvor familien mødes, spiser god mad og diskuterer nyheder. Prøv at tænke på, hvor hurtigt du lærer fransk på denne måde!

Mange unge bruger deres fritid på biografture, shopping og mange andre sjove aktiviteter sammen med venner. Det er meget normalt, at venners familier kender hinanden, og så sker det tit, at de organiserer fritidsaktiviteter alle sammen.

Værtsfamilier i Frankrig

Selvom franskmænd er kendt for at være meget stolte af deres traditioner og deres land, er de altid glade for at møde nye mennesker. Værtsfamilier er altid meget søde, og de er klar til at åbne deres hjem for dig. De vil altid gerne indvie andre i deres kultur, mad og traditioner.

De fleste unge franskmænd bruger meget tid sammen med familien. Aftensmad er det tidspunkt, hvor familien mødes, spiser god fransk mad og snakker.  Madtid er også en meget vigtig del af kulturen – det er meget populært at bruge meget tid på middag og hygge allesammen. Det er derfor ikke så underligt, at “længerevarende” retter som fondue og raclette stammer fra Frankrig.

Du skal bare tage af sted og få dit bedste år “a la francais”!

Mere om værtsfamilien i Frankrig

Gourmet og god “cuisine” fra Frankrig er kendt i hele verden, og de fleste familier er gode til at lave fransk mad. Det sker tit, at det er far, som laver mad, mens mor kan hygge sig og snakke med børnene. Du bliver overrasket over hvor mange baguettes, crêpesog yoghurt, de kan spise. Men en ting er sikkert – du vil elske det!

Det er meget populært at tage på udflugter i landet. Der er mange af de unges venner, hvis familier organiserer ture og aktiviteter sammen og bruger deres tid sammen. Du vil helt sikkert også møde mange af din families venner, slægtninge osv. Det er super hyggeligt, og du vil lære den franske kultur at kende på den helt rigtige måde.

Sport som fodbold og Tour de France er meget populært i Frankrig, så det kan godt være, at du bliver inviteret hjem til familie eller venner og hygge, mens de f.eks. nyder en fodboldkamp. Det er altid sjovt.

Kunst er også meget populært i landet. Mange mennesker interesserer sig for moderne kunst, og de elsker at besøge museer og andre kendte steder.

Mange familier bruger meget tid på kulturelle byture, hvor du også kan shoppe og opleve det romantiske Frankrig. Du vil helt sikkert få mange muligheder for at opdage de smukkeste steder i landet!

Tidligere elever fortæller

Frankrig High School Europe

Veronika (Belfort, Alsace)

“Jeg var i Alsace, en af de smukkeste del af landet, synes jeg. Jeg har fået den bedste værtsfamilie i verden! De var simpelthen så søde, og de har lært mig meget, ikke kun om Frankrig, men også om livet. Der var to døtre, mor og far. De har brugt meget tid på mig, hvor vi har besøgt mange steder i landet, og jeg har set mange interessante, autentiske steder i Alsace. Jeg elskede at komme hjem efter skole, hvor vi lavede mad alle sammen, og vi lærte hinanden at kende.

Jeg kan huske, min værtsfar har brugt meget energi på at lære mig fransk. Det var så hyggeligt og sjovt. Jeg har lært at lave de franske crêpes, og jeg synes stadig, at de har den bedste mad i verden! Vi snakker stadig sammen, og familien sender postkort til mig, hver gang de rejser. Jeg er så glad for, jeg har mødt dem, og de er stadig en stor del af mit liv.

Skolen var også god. Jeg var meget glad for økonomi og de kulturelle fag, som var meget interessante, og jeg har lært meget. Vi har også brugt meget tid på mange forskellige, sjove aktiviteter sammen efter skole. Det var en virkelig god oplevelse, og jeg er så glad for den. Hvis jeg kunne tage af sted igen, ville jeg gøre det med det samme!”

Italien

Tag til Italien

Pizza, pasta og l’amore! Italien er et af de mest besøgte steder i verden og det kan godt forstås. Landet er kendt for sin lækre mad, venlige og smilende mennesker, smukke natur, pragtfulde byer og verdenskendte mode. Det italienske sprog anses desuden for at være et af de smukkeste i verden. Hvad kan vi sige? Mamma Mia! Europa kan kun være stolt af at have Italien. Oplev denne smukke og fantastiske kultur, lær italienerne og deres sprog at kende og nyd den italienske kultur mens du bor hos en værtsfamilie og går i skole.

 • 5 dage i Rom

  Super Orientation Camp i Rom inkluderet i programafgiften!

 • Online Italiensk-kursus inkluderet

  Før du tager afsted får du adgang til et online italiensk-kursus.

Skolelivet i Italien

Det italienske uddannelsessystem er kendt for sine gamle traditioner og mange kulturelle fag. Der er mange forskellige linjer, der kan vælges: klassiske linjer, videnskabelige linjer, sproglinjer, kunstlinjer, humanistiske linjer, musiklinjer osv. De kan også blandes, f.eks. findes der klassiske linjer med ekstra vægt på sprog, o.l. Der kan altid findes mange spændende muligheder for at lære noget nyt og opleve det italienske skolesystem.

Skoledagen plejer at starte omkring kl. 8.30-9.00; det kommer an på, hvor i Italien skolen ligger. Nogle skoler har kantiner, hvor eleverne spiser frokost sammen ved 13.00-tiden. Andre elever tager direkte hjem og spiser sammen med familien eller venner.

Frokost er et meget vigtigt måltid i Italien, og alle tager sig god tid til at nyde den lækre mad og slappe af.

Fritid i Italien

Mange unge italienere dyrker sport efter skole. Der er mange forskellige klubber, hvor du kan spille fodbold, volley, basketball, rugby, tennis osv. Det er meget populært at dyrke motion, så der er mange parker, hvor man kan løbe en tur, spille fodbold eller cykle. Hvis sport ikke er noget for dig, kan du altid lære at danse, spille teater, synge eller male. De fleste byer har forskellige aftenskoler, hvor du kan deltage i mange aktiviteter.

Den italienske kultur er så rig, at du helt sikkert bliver vild med den!

Mere om fritid i Italien

“Aperitivo” er en meget vigtig del af ungdomskulturen i landet. Det er en slags“eftermiddags-hyggetid”, hvor de unge mødes med deres venner, får noget at drikke sammen og snakker om deres dag.

Det er den bedste pause, før man skal hjem til sine forældre.

Den bedste kaffe fås i Italien! Hvis du elsker kaffe, finder du mange forskellige slags her. De laver den bedste espresso, cappuccino, latte og mange andre lækre kopper kaffe. Du kan prøve alle de forskellige typer og finde frem til den, du bedst kan lide.  Hvis kaffe er ikke noget for dig, så kan du spise dig mæt i gelato eller besøge et af de mange søde “pasticcerie”, hvor man finder de bedste desserter i verden.

Mange italienere elsker at stå på ski, så du kan godt forberede dig på at tage på vinterferie i Alperne. Både familier og skoler organiserer skiferie, som er kaldes “la giornata Bianca”. Hvis du ikke er så glad for ski, kan du vente til foråret, hvor mange tager til Syditalien og nyder de smukke strande.

Værtsfamilier i Italien

De italienske familier er kendt for at være venlige og gæstfri. De er altid glade for at møde nye mennesker, og de elsker at lære mange forskellige kulture at kende. Familietid er meget vigtigt i Italien – der er mange traditioner, som involverer alle i familien. Det handler ikke kun om mor, far og søskende. Alle tanter, kusiner, onkler osv. er også meget vigtige. Det sker tit, at alle mødes til en weekend-frokost, middag eller “apperitivo”.

Hvad kan vi sigedu vil elske det!

Mere om værtsfamilien i Italien

Mad er en stor del af kulturen, og det betyder, at næsten alle familier plejer at spise middag sammen. Italienske “mammas” er kendte for deresmadkunst og lækre mad! Det er helt sikkert, at du vil komme til at smage de gode pastaretter, hjemmelavet pizza, autentisk lasagne og mange andre specialiteter. Måske du også lærer at lave dem selv? Italienske mammas er altid glade for at lære andre deres traditioner og opskrifter, så du vil få mange muligheder for at forbedre din italienske madlavning.

Mange familier bruger deres fritid på vandreture, shopping, restauranter, museer og mange forskelligeweekend-byture. Italien har så mange smukke byer og fantastiske steder i naturen – der er altid mulighed for at finde og opleve noget nyt.

Tidligere elever fortæller

Italien High School Europe

 

Veronika (“Convitto Maria Luigia”, Parma)

“Italien er bare fantastisk! Jeg har mødt så mage søde mennesker og venner for livet! Jeg har boet i Parma og har læst i Liceo Europeo, som var en blanding af de klassiske, videnskabelige og sproglige fag. Italienerne var meget søde, da jeg skulle prøve at tale sproget, og lærerne har altid været meget hjælpsomme. I begyndelse var det lidt svært, men allerede efter 6 måneder kunne jeg tale godt italiensk. Nu er jeg flydende, og jeg elsker, når jeg kan ringe til mine venner og snakke med dem.

Jeg har lært kulturen, god mad og mange forskellige italienske traditioner at kende. Næsten hver weekend var jeg på vandretur, shoppingtur i byen eller lign., og jeg har altid brugt meget tid på mine nye venner og familie. Italien er et smuk land, hvor man kan finde mange interresante traditioner, gode værdier og søde mennesker. Det skal opleves, og jeg kan kun anbefale det. Jeg er så glad for, jeg kunne opleve det!”

Tyskland

Tag til Tyskland

Willkommen aus Deutschland!

Få en oplevelse ud over det sædvanlige med et high school-ophold i vores store, mangfoldige naboland mod syd. Tyskland er et super smukt land, der byder på alt fra storbyer og shopping til bjergtagende natur. Overalt hvor du kommer hen, vil du stifte bekendtskab med det venlige, tyske folk, som meget gerne deler deres kultur, historie og ikke mindst (store portioner!) mad med dig.

Så glæd dig til at få et helt nyt forhold til alting tysk!

Skolelivet i Tyskland

Tyskland har mange forskellige slags High Schools. Du bliver typisk placeret i 10., 11. eller 12. klasse af dit tyske“Gymnasium”. Det kommer an på, hvor gammel du er, hvad du har haft af fag i Danmark og dit tysk-niveau. Kravet for at tage til Tyskland er, at du skal have haft tyskundervisning i mindst 2 år.

Skoledagen starter kl 8.00 og slutter typisk mellem kl. 13.00 og 15.00. De fleste skoledage er fra mandag til fredag, men der kan også være skoledag om lørdagen. Det kommer an på, hvor i Tyskland skolen ligger. De fleste fag er obligatoriske på tyske High Schools, og de kan variere fra skole til skole. Fag somtysk, idræt, naturvidenskab, historie og kunst plejer at være obligatoriske.

Der er ingen krav om skoleuniform. De fleste af eleverne tager enten frokost med hjemmefra eller køber noget i skolens kantine. Det kan også være, at du nogle gange kan tage ud og spise sammen med dine tyske klassekammerater.

Værtsfamilier i Tyskland

Tyskerne er et meget åbent og hjertevarmt folk, som vil gøre alt for, at du føler dig tilpas i deres hjem. I Tyskland er det ofte tradition, at familien spiser aftensmad sammen, ligesom mange danske familier også gør. Glæd dig til at sætte tænderne i store portioner hjemmelavet mad, f.eks. bratwurst med sauerkraut eller måske en lækker wienerschnitzel?Mums, siger vi bare!

Mange tyske familier er aktive og laver noget sammen i weekenderne og ferierne, f.eks. vandreture, byture, sportsarrangementer eller lignende. I vintersæsonen vil der helt sikkert være mulighed for at besøge et af de mange hyggelige julemarkeder, som finder sted over hele landet, eller måske tage et smut til de smukke, sneklædte Alper og stå på ski.

Fritid i Tyskland

De tyske unge er ret selvstændige og planlægger i høj grad deres egen fritid. Mange af de unge går til en eller flere former for sport efter skole, f.eks. fodbold, håndbold, ishockey, basketballeller tennis. Sport er en meget stor del af den tyske kultur, så du finder helt sikkert mange forskellige sportsklubber i dit nærområde.

Hvis sport er ikke noget for dig, kan du altid finde en “aftenskole”, hvor du kan spille teater, lære at spille guitar, male osv. Udover at dyrke sport er mange af de unge i Tyskland også medlem af en “Verein”, som er en slags klub, hvor de mødes og hænger ud sammen i deres fritid. Ellers tager de tit til byen og shopper eller tager på café og drikker kaffe sammen med deres venner.

Japan (Challenge program)

Tag til Japan

Manga, anime og sushi. Momentos High School Challenge-program i Japan er for dig, som har mod på en udfordring og vil prøve noget helt anderledes! Oplev den ekstremt spændende kultur i et både højteknologisk og stærkt traditionsbundet land. Dare to be different i Japan – oplev kulturen mens du lærer sproget og læser med andre japanske elever. Få en oplevelse, du aldrig glemmer!

Skolelivet i Japan

Gymnasiet ellerSenior High School i Japan tager 3 år. Hvert skoleår starter i april og består af 3 semestre. Der er sommerferie i juli-august, og vinterferien plejer at starte lige før jul og slutte i begyndelsen af januar. En skoledag starter normalt ved 8.30-tiden og slutter omkring kl 15.30,og der er nogle skoler, som også har undervisning om lørdagen.

Når du ansøger om at komme til Japan, foretrækker vores japanske partnerorganisation, at du allerede har haft 2 års japansk-undervisning (men kræver kun 1 år).

I Japan er skoleuniform obligatorisk, og alle skoler har deres egen “dress code”. Det kan lyde lidt kedeligt, men det er en del af den oplevelse, man får, og du vænner dig hurtigt til det: i fremtiden bliver det sjovt at se alle dine billeder fra skolen, hvor du har uniformen på. Nogle skoler udlåner dem, men det kan godt være, at du bliver nødt til at købe din egen. Det er noget, der kan opleves i Japan, og du bliver glad for at opleve noget anderledes – i japansk stil!

Frokostpausen er som regel 45 minutter lang, og du kan slappe af, mens du spiser sammen med dine klassekammerater. Der er mange, der tager frokost med hjemmefra. Naturligvis er der også kantine på skolen, hvor du selv kan købe noget mad.

Du vil have fag som biologi, matematik, kemi, fysik og samfundsfag. Du skal være forberedt på at skulle læse lektier, og muligvis skal du lave flere, end du er vant til i Danmark. Det er meget vigtigt i Japan, at eleverne bliver respekteret at sine lærere, derfor er dine lektier og din interesse i skolen meget vigtig.

Der er også mange klubber, hvor de fleste unge laver noget kreativt efter skole. Her finder du mange forskellige aktiviteter som kalligrafi, fremmedsprog, sport osv. Udvalget af aktiviteter afhænger af den enkelte skole.

Fritid i Japan

Der er så meget, der kan læres i Japan – te-ceremonier, kalligrafi, noh-drama osv. Landet er også kendt foranimation, computerspil og film-industri, så du vil også få mulighed for at lære mere om det. Af sportsgrene er baseball meget populært i landet.

Det kan være, at du vil tage til mange baseball-kampe sammen med din familie og dine venner. Du skal også opleve sumo-brydning. Det skal da opleves i Japan! Vi er sikre på, at det bliver sjovt for dig!

Du vil også få mulighed for at besøge mange forskellige museer, hvis det er noget, der interesserer dig.

Kunst er meget populært i Japan, og der er meget, du kan se og lære om. Landet er berømt for både sin klassiske og moderne kunst.

Sandsynligvis har du hørt lidt om manga. Det er en stor del af kulturen, og du kan lære meget mere om det. Du kan også vælge det som undervisning, og du vil helt sikkert have det rigtigt sjovt. Tænk,hvor sejt det bliver, hvis du kommer hjem og kan så meget nyt, der kun kan læres rigtigt i Japan!

De lever lidt anderledes, end vi gør i Europa, og det er en fordel, for du kan lære meget nyt, mens du nyder dit nye liv i landet, læser og lærer nye mennesker at kende. Vi vil ikke snakke for meget om det – det skal opleves!

Der er så meget, man kan lære om fra den japanske kultur!

Værtsfamilier i Japan

Du bliver så glad for at lære din nye, japanske familie at kende! Det er en af de bedste måder at lære om Japans kultur. De fleste japanere bor småt, og leveomkostninger er også høje i landet. Derfor er udvekslingsstudenter sommetider nødt til at skifte værtsfamilie hver tredje måned. Men det kan være en fordel, for så kan du komme lidt mere rundt i landet og lære flere mennesker at kende.

Ligemeget hvor i landet du vil bo, er det helt sikkert, at du vil få den bedstehjemmelavede, japanske mad! Tænk engang! Du kan lære meget mere om sushi, og måske vil du lære, hvordan man laver det på den traditionelle japanske måde? Det kunne være ret sjovt! Ikke?

Vi er sikre på, at du vil komme til at smage noget af det bedste mad, Japan har at byde på, og du vil sikkert lære den berømte “umami”-smag at kende. Du kan allerede lære at sige “hon-toe ni oh-ee-shee des yo!” (“seriøst, det smager fantastisk!”).

Du kan tage på mange udflugter sammen med din værtsfamilie og lære meget om landets arkitektur, kultur, museer, sport og traditioner. De fleste japanere dyrker motion og interesserer sig for aktive fritidsaktiviteter, så det bliver aldrig kedeligt med din nye familie! Tag af sted, oplev og nyd det!

Du vil garanteret få en anderledes hverdag!

high school challenge japan

 

 

dorotsukudon

 

Tidligere elever fortæller

Marcelo,  High School i Japan

“Jeg har mødt rigtig mange nye venner, har lært sproget og rigtig meget om de kulturelle forskelle, som kan opleves. I de første 4 måneder var det lidt hård. Jeg kunne ikke forstå japansk, og det har medført nogle problemer. Nu kan jeg sige, at programmet er en rigtig god mulighed for at integrere med nye kulturer. Jeg kan godt anbefale det til alle, som er interesseret i den udfordring.”

Angela, High School i Japan

“Da jeg var 15 år gammel, tog jeg af sted til Japan (et års udvekslings program). At lære sproget helt fra bundet i Japan fik mig til at føle mig født på ny.  Jeg fik chancen for at lære ikke kun et nyt sprog, men jeg har også fundet nye følelser. Jeg har besluttet mig for, at jeg vil blive her et år mere. Det var en fantastisk oplevelse, hvor jeg har lært andre mennesker at kende.

Derudover har jeg lært at forstå mig selv og andre kulturer. Min værtsfamilie har hjulpet mig rigtig meget i denne proces. Selvfølgelig var det lidt svært i begyndelsen, og jeg har oplevet et kulturchock – vi har tit misforstået hinanden, men efter noget tid er mig og min værtsmor blevet rigtig gode veninder. Hun har lært mig ikke kun om Japan, men også om livet.”

Brasilien (Challenge program)

Tag til Brasilien

Sol, samba og gæstfri befolkning – kom med til det underskønne Brasilien og få en oplevelse, du aldrig glemmer!

Du kommer til at bo på øen São Luís i det nordlige Brasilien, så du er aldrig langt fra
stranden. Du vil få kulturen helt ind under huden, mens du læser i en af de lokale privatskoler og lærer dine nye brasilianske venner at kende, og før du ved af det, begynder du at snakke portugisisk.

 • 14 dages sprogkursus inkluderet

  Når du ankommer, vil du få 14 dages intensivt kursus i portugisisk, så du hurtigt lærer sproget!

 • Alle elever bor i samme område

  Helt unikt for dette program, så bor alle elever i samme område i og omkring São Luís (en ø ved Atlanterhavet). Det gør det muligt at have et lille sammenhold ved siden af dine nye lokale venner. Du vil igennem hele året kunne komme og gå på vores partners kontor i byen, hvor de arrangerer masser af aktiviteter.

Skolelivet i Brasilien

Vi har valgt en række gode privatskoler i São Luís såsom Cresciemento, Santa Teresa, Dom Bosco eller Upaon-Açu, hvor lærerne og elever altid er meget glade for deres “eksotiske” gæster!

I Brasilien starter skoleåret i februar og slutter i december. I juli er der vinterferie, og sommerferien begynder i midten af december, og den slutter i sidste uge af januar. Vælger du at tage til Brasilien, sårejser du i starten af juli og kommer hjem i slutningen af juni året efter.

Så du får sidste halvdel af et skoleår, og første halvdel af et andet skoleår, så det kommer til at passe med din skole i Danmark, og du kommer til at holde sommerferie omkring jul og nytår med din brasilianske familie og venner.

Mere om skolelivet

De fleste fag, der kan vælges, ligner dine fag i Danmark. Matematik, portugisisk og engelsk er nogle af de fag, du vil sikkert have. Selve undervisningen er mange steder en noget gammeldags tavleundervisning, så det kan godt komme som lidt af et chok for vores danske elever. Det er nok ikke selve undervisningstimerne i Brasilien, som gør vores elever glade for deres valg, men mere alt det der ligger udenfor.

Undervisningen foregår enten om morgenen eller om eftermiddagen, mange skoler kører i to-holds skift. I den anden halvdel af dagen er der sportsaktiviteter eller lektier og sprogundervisning. Der er mange studerende, som bruger deres fritid på shopping eller på at lave lektier, mens de ligger på stranden.Det er Brasilien – solen skinner (næsten) hver dag!

Vi er helt sikre på, at du vil finde en masse venner! De brasilianske elever er altid glade for deres gæster, og de er meget venlige. Dine nye klassekammerater vil helt sikkert hjælpe dig med det portugisiske, og det kan ske, at I vil sidde og lave lektier sammen. Du vil både lære meget og have det sjovt samtidig!

Fritid i Brasilien

Fodbold … selvfølgelig er det populært i Brasilien! Spil sammen med de lokale og lær de bedste “tricks” i verden.Hvem skulle kunne lære dig fodbold bedre end en brasilianer?  Du kan også lære andre variationer, såsom fod-volley eller indendørs fodbold. Du kan også spille volleyball,håndbold (ja, nemlig, de spiller faktisk håndbold i Brasilien!) og svømninger også populært.

Du skal helt sikkert også prøve “capoeira”, den specielle brasilianske blanding af dans og kampsport.

Mere om fritid i Brasilien

Hvis sport ikke er noget for dig, er der mange andre aktiviteter. Brasilien har et super klima for udendørsaktiviteter!

De brasilianske teenagers elsker at socialisere, og de bruger deres fritid på stranden, hyggelige caféer og restauranter og ikke mindst de lokale shopping malls, hvor de mødes alle sammen. De elsker at snakke – så vi er sikre på, at du vil lære sproget hurtigt.

Og så er der selvfølgelig karneval!!  Den kendte begivenhed, som er verdensberømt for at være en af de bedste oplevelser for både turister og lokale. Mange byer, også São Luís, afholder deres eget karneval, så du kan også lære at danse samba!!! Det skal nok blive sjovt!

I løbet af året vil du få mange muligheder for at besøge andre skønne steder i landet. Her kan du opleve de bedste strande, de charmerende byer, den vidunderlige Amazonas-regnskov, den smukkenatur og den gæstfri, lokale befolkning.

Værtsfamilier i Brasilien

Du skal være forberedt på at være social, for som vores gode ven fra Brasilien siger:“At låse en brasilianer inde i et rum helt alene, er værre for ham end ikke at spise eller drikke!”

De brasilianske familier er livlige, meget gæstfri, og de elsker at lære andre kulturer at kende.

Der er altid noget at fejre, og dørene er altid åbne – der er altid plads og mad nok til gæster! Familielivet spiller en stor rolle i hverdagen for enhver brasilianer. Det er vigtigt at holde kontakt med alle tanter, kusiner, venner osv. Det er også vigtigt at besøge hinanden ofte.

Du vil opleve et smukt land med søde mennesker, venlige familier og en livsglad kultur!

Mere om værtsfamilien i Brasilien

I Brasilien er det almindeligt, at begge forældre arbejder. De fleste familier har en “maid” (hushjælp), som hjælper til i huset og tager sig af børnene i dagtimerne.

Vores partner i Brasilien, Antonio, besøger alle potentielle værtsfamilier sammen med sit personale. Selvfølgelig for at kunne godkende dem og for at snakke med dem og opbygge et venskabeligt forhold. Mange af værtsfamilierne har sendt deres egne børn på udveksling i udlandet, eller planlægger at gøre det.

Vi er sikre på, at det bliver sjovt i Brasilien, og du vil møde mange nye venner

Argentina (Challenge program)

Tag til Argentina

Tango, passion, Iguazu-vandfaldet, sol, gæstfri mennesker, fodbold og meget mere – det er Argentina! Landet, der også er kendt som “the country of six continents” pga. de mange kontraster i landskab og klima, fra Atlanterhavet i øst til bjergkæder i vest. Der er så meget, der kan opleves her, at du bliver overrasket over alle de muligheder og spændende aktiviteter, der findes. Det er et land, der tilbyder en masse underholdning, og som lærer dig en masse om livet.

 • 4-dages Orientation Camp inkluderet i prisen

  Start dit ophold med en Orientation Camp inkl. 15 timers spansk-kursus!

 • Ingen krav til sprogkundskaber

  20-, 40- eller 60-timers privatundervisning i spansk kan tilkøbes!

Skolelivet i Argentina

Argentinas uddannelsessystem er et af de mest veludviklede i Sydamerika, så hvis du gerne vil lære spansk og opleve et “eksotisk” land, er det den bedste destination for dig!

I Argentina starter skoleåret i marts, og det slutter i december. Den argentinske sommer er 3 måneder lang og varer fra januar til marts. Så mens dine venner nyder vinteren i Danmark, kan du nyde solen og opleve det smukke, sydamerikanske land.

Hver skoledag starter med et meget vigtigt argentinske ritual, der hedder “el saludo de la bandera”. Det er meget interessant og sjovt at se: mens alle eleverne synger nationalsangen, er der 2 elever, der hejser det argentinske flag.

Det argentinske skolesystem er kendt i Sydamerika for at være meget professionelt og det mest veludviklede. Der er mange forventninger til eleverne; det er f.eks. vigtigt at lave sine lektier og at komme til tiden. De fleste skoler har også skoleuniformer.

Vi er sikre på, at du vil lære meget nyt, og at det bliver super spændende! Det er aldrig kedeligt i Argentina!

Mere om skolelivet

Mange unge spiser i skolens kantine i frokostpausen. Der kan både tages madpakker med hjemmefra og købes noget mad i kantinen.

Der er mange fag, der kan vælges imellem i skolen. Udvalget kommer meget an på, hvilken skole du kommer til at gå på. De mest populære fag er matematik, spansk, idræt, kemi, fysik og engelsk. Spansk er altid et obligatorisk fag, men hver elev kan vælge imellem 6 fag, som skolen tilbyder.

Om eftermiddagen er der mange fritidsaktiviteter, som hver skole tilbyder. Elsker du sport? Så kan du spille fodbold og volleyball, dyrke atletik og danse. Der er også mange forskellige kreative projekter, som du kan vælge imellem: kunst, fotografi, landbrug, økologi osv. Det kommer an på, hvad din skole tilbyder.

Fritid i Argentina

Der er rigtig mange fritidsaktiviteter, der tilbydes i landet! Du kan spille fodbold, danse, rejse, møde nye mennesker, lære kulturen at kende og nyde naturen.

Argentinere er meget venlige, og de elsker at møde nye mennesker. Vi er meget sikre på, at du vil møde mange nye venner, og at du hurtigt vil lære kulturen og sproget at kende. Du vil lære spansk, mens du bruger din fritid på caféer sammen med de andre argentinske elever. De tilbringer masse tid sammen med venner og familien, hvor de drikker “mate” på caféer, spiser “tapas” og socialiserer. De larmer meget – de er sydamerikanerne!!! Men du vil vænne dig til det, og det vil hjælpe dig med at lære spansk hurtigt!

Alle elsker den argentinske natur – den er vidunderlig: den høje Andes-bjergkæde i vest, de fantastiske Iguazu-vandfald og regnskoven i nord, Terra del Fuego i syd og Atlanterhavet i øst. Du vil opleve rigtig meget! Landets landskab er så rigt, at du helt sikkert vil elske det, og der er så meget, der kan opleves!

Mere om fritid i Argentina

For at lære den argentinske kultur bedre at kende, bliver du nødt til at prøve at danse tango! Det er en stor del af kulturen – der er en masse passion, som alle argentinerne udtrykker i dansen.

Du vil helt sikkert tilbringe tid sammen med dine nye klassekammerater og venner. Der er mange forskellige sports- og kreative aktiviteter, hvor alle kan deltage. Elsker du fodbold? Du kan nemt finde et hold, hvor du kan lære de argentinske “tricks” at kende og spille sammen med dine nye venner. Elsker du kunst, musik, kreativitet? Så er der også masser af projekter, som mange skoler tilbyder, hvor du kan tilbringe din tid på forskellige kreative ting og aktiviteter.

Argentina skal simpelthen bare opleves – tag af sted, begyndt din nye eventyr og nyd det charmerende land!

Værtsfamilier i Argentina

At bo hos en sydamerikansk familie er sjovt, og du vil opleve en kærlig og meget gæstfri kultur.

Der er mange forskellige familier i landet: de kan bo i byen, på landet og i de små byer. Uanset hvor de er lokaliseret, er alle argentinske familier meget venlige og “familiens kultur” betyder virkelig meget. Det er Sydamerika, hvilket betyder, at alle tanter, bedsteforældre, kusiner, fætre osv. også er en vigtig del af familien. Du vil komme til at møde dem allesammen! Der er mange traditioner, der bringer hele familien sammen, og de elsker at socialisere og bruge deres fritid sammen.

De argentinske familier er kendt for at være venlige og gæstfri, og alle udvekslingselever plejer at være velkomne med varme og åbenhed. Du skal nok vænne dig til at give kindkys og kram, når du hilser.

Argentinere elsker at tilbringe tid sammen med andre! Og ligesom England har sin“afternoon tea”, har Argentina også sin “mate” te-tid. “Mate” er en meget typisk sydamerikansk te, som mange drikker om eftermiddagen, mens de slapper af og snakker med de andre. Det er en “hygge”-drik, der hjælper meget, hvis det er varmt.

Som sagt er der mange traditioner i Argentina, som inkluderer hele familien. Du skal vænne dig til de hyggelige søndage, hvor familien mødes, spiser en lang frokost og tilbringer tid sammen. Det er ikke bare en frokost, det handler meget mere om“familietid”, hvor alle kusiner, fætre osv. mødes, snakker, spiller spil og meget mere. Du vil opleve det selv, og vi er sikre på, at du vil elske det!

At bo hos en argentinsk familie er en af de bedste måder at lære den sydamerikanske kultur at kende.

…det bliver helt sikkert “mucho” sjovt!

Jeg vil gerne kontaktes omkring High School!

High school mini kontakt
Sender
© Momento Education