High School England

“How are you doing, sir”?

Fish & chips, røde dobbeltdækkerbusser og en charmerende britisk accent. Oplev det ægte Storbritannien som udvekslingsstudent mens du går i skole og bor hos en britisk værtsfamilie. Der er rigtig meget, man kan lære og opleve i England! Et enestående land med en rig kultur, mange traditioner og den kendte kongefamilie. Vi er sikre på, at du vil møde mange søde mennesker, og at du hurtigt vil lære den charmerende accent!

 • Programstart

  Afgang i slut august, hjemkomst start juni

 • Programtype

  I England tilbyder vi både High School Classic og High School Premium

 • Specielt for programmet

  Premium: Vælg selv den skole du vil gå på

 • Programpris

  Classic: 74.950 kr.

  Premium: Fra 79.900 kr. (campus) / 89.900 kr. (værtsfamilie)

“At studere i England er det bedste valg, jeg nogenside har taget. Man er omringet af folk fra hele verden, som gør at man ikke kun lærer det akademiske, men man udvider også sin forståelse af verden og de forskellige kulturer. Det er også en god mulighed for at forbedre sit engelsk, når man kan øve sig både på skolen og socialt. Nogle af mine bedste venner i dag er nogle, som jeg mødte mit år i England.”

Camilla, Nottingham

Skolelivet i England

Skolesystem i Storbritannien er et af de ældste i verden, og det er kendt for sit høje uddannelsesniveau. Gamle engelske traditioner er kombineret med moderne uddannelse, og selvfølgelig er det tradition at gå med skoleuniform. Systemet består af 12 klassetrin, og skoleåret er inddelt i 3 semestre. Skoledagen starter som regel kl. 9.00 og slutter omkring kl. 16.00.

Udover de obligatoriske kurser kan du også selv vælge nogle fag. Naturligvis er der mange forskellige valgfag, og de varierer fra skole til skole.

Skoleåret starter i september og slutter i juni-juli måned, men som udvekslingsstudent skal du ikke til eksamen, så dit ophold vil slutte lidt tidligere. Til både jul og påske har alle 2 ugers ferie, og der er også en uges ferie hvert semester, hvor du kan slappe af og lave noget sjovt sammen med dine nye venner og din værtsfamilie.

Nogle sportsgrene bliver tilbudt efter undervisning i skolen. England er kendt for fodbold, kricket, rugby og meget andet sport. De fleste aktiviteter bliver imidlertid ikke arrangeret af skolen, men der er masser af klubber og aftenskoler, hvor de unge deltager i mange forskellige klasser, kurser og træning.

Fritid og aktiviteter

De fleste britiske teenagere er rimelig selvstændige og planlægger selv deres fritid. De fleste aktiviteter som sport, kunst osv. foregår om eftermiddagen eller aftenen. England er et af de bedste steder at opleve et rigt kulturliv, og der er mange spændende muligheder indenfor bl.a. musik, sport og mange andre kreative og sjove aktiviteter. Vil du f.eks. være med i et band, danse eller male?

Hvis kunst og kreativitet ikke er noget for dig, så bare rolig – alle er vilde med sport her! Du vil finde rigtig mange muligheder for at spille fodbold, rugby, basket osv. Sport er en kæmpe del af landets kultur. Måske du også vil prøve at spille cricket? Det er nemlig en meget populær sport i landet, og det er jo altid sjovt at lære noget nyt.

De fleste fritidsaktiviteter bliver tilbudt af aftenskoler eller klubber. Det er ikke umiddelbart noget, der har med din High School at gøre, selvom der er nogle af dem, der tilbyder kurser eller sportsophold. Hvis du gerne vil træne fodbold, basket eller andre former for sport, er det en god idé at opsøge den lokale forening eller klub.

England har også en spændende natur, hvor mange mennesker tager på udflugt. Det er et smukt land, hvor vandreture er meget populært, og så kan du nyde naturen og have det sjovt sammen med dine nye venner og familie!

Værtsfamilier i England

Værtsfamilierne i England er søde, venlige og gæstfri. Du vil bo hos en familie, der er altid glad for at have dig som udvekslingsstudent. Familien vil gøre sit yderste for, at du skal have det godt føle dig som en del af familien. Vi er sikre på, at du bliver glad for at være en del af deres dagligdag.

De fleste britiske familier spiser traditionel engelsk mad, og du vil helt sikkert komme til at prøve at smage shepherd’s pie, forskellige buddinger og de bedste fish & chips. I England har de gode madtraditioner. “Sunday roast” er også meget populært og spises ofte hver weekend. Måske det bliver din nye livret?

Du vil sikkert lære de forskellige engelske dialekter at kende, og det kan godt være at det i begyndelsen er lidt svært at forstå. Men bare rolig, din nye familie vil naturligvis hjælpe dig så meget, de kan, og du vil hurtigt lære sproget at kende og snakke løs med din værtsfamilie, f.eks. mens I drikker “afternoon tea”.

Du kan også selv vælge din skole i England – det er High School Premium!

I Premium programmet i England vælger du mellem en lang række attraktive Sixth Form Colleges fordelt over hele landet. Som udvekslingsstudent i Premium programmet kan du vælge at bo på Campus med andre studerende fra hele verden eller hos en engelsk værtsfamilie!

Hvad er Sixth Form College i England?
Et Sixth Form College er en form for blanding af gymnasium, fagskole og videregående uddannelse. Sixth Form Colleges tilbyder ofte et bredere udvalg af studier, flere aktiviteter og som regel også bedre faciliteter, Du vælger ofte kun 3-4 fag, som du fordyber dig i hele året. Det kan være universitets-forberedende fag, eller fag du altid har drømt om at læse af ren interesse, f.eks. fashion, music production, media studies, performing arts og meget mere!

På et Sixth Form College er de fleste elever mellem 16 og 19 år, hvilket betyder at du også kan tage af sted, selvom du er fyldt 18 år! Det britiske uddannelsessystem er lig med høj kvalitet og global anerkendelse, og det giver mange kvalifikationer, som både engelske og også andre udenlandske universiteter vægter højt.

Vigtigt information:
Dette program kan du også tage på efter at du har gennemført en ungdomsuddannelse i Danmark, hvilket er unikt for et High School program! Du må bare ikke være fyldt 19 år ved afrejsen.

Prisniveau:
Priserne varierer en del fra skole til skole, men da du deltager som EU-borger, vil skolen få tilskud fra staten, hvilket gør dette program uhyre attraktivt, når man ser på alt det, du får for pengene.

– Pris for et helt skoleår inkl. værelse på Campus starter fra 79.900 kr.
– Pris for et helt skoleår inkl. kost og logi hos en værtsfamilie starter fra 89.900 kr.

Jeg vil gerne kontaktes omkring High School!

High school mini kontakt
Sender

© Momento Education