High School skoledistrikter i Canada

Herunder kan du læse mere om de skoledistrikter, vi samarbejder med i Canada – Nova Scotia på østkysten og Chilliwack på vestkysten.

Nova Scotia – på Canadas østkyst

Vores partnerorganisation i det østlige Canada, NSISP (Nova Scotia International Student Program), arbejder i Nova Scotia-provinsen, som er en halvø på Canadas østkyst. Nova Scotia er kendt som Canadas “Education Province” og har en lang tradition inden for uddannelsesområdet. Hovedsproget er engelsk, men der er også en lille procentdel, som taler fransk eller begge dele.

Området

Nova Scotia er en historisk og naturskøn provins. Det er  næsten helt omringet af Atlanterhavet, og kun forbundet til resten af Canada af 20 km. land. Det er en meget tryg provins med en lav kriminalitetsrate og er altså en af de sikreste provinser i Canada.

Der er ca. 1 million indbyggere, som er stolte af at kalde Nova Scotia deres hjemsted, og som er kendte for at tage rigtig godt imod “newcomers”. Gennem hele Nova Scotias historie har provinsen haft tradition for at byde nytilkomne velkommen, og denne tradition bliver i høj grad stadig håndhævet i dag. Derfor kan du også, hvis du slentrer ned ad en travl gade, møde folk fra alle verdensdele, som nu kalder Nova Scotia for deres hjem.

Skolerne

NSISP samarbejder med over 90 High Schools i hele provinsen. I Canada forventes det, at man deltager i undervisningen, bliver bedre fagligt og respekterer skolens regler. Mange High School-elever kører med skolebus til og fra skole, medmindre værtsfamilien bor så tæt på skolen, at man kan gå.

Du har mulighed for at ønske et bestemt fag, en aktivitet, eller en sport, som du gerne vil gå til i løbet af dit ophold, og så vil organisationen gøre deres bedste for, at det kan blive opfyldt. Alle skoler har fritidsaktiviteter, man kan deltage i, og det er en rigtig god idé at melde sig til f.eks. en klub, et sportshold, band eller andet. Det er nemlig en ideel måde at få nye, canadiske venner og holde sig beskæftiget.

Smukt og alsidigt

Nova Scotia er Canadas varmeste provins, hvor klimaet skifter mellem de fire årstider, vi også kender herhjemmefra. Om vinteren er der sne og dermed også mulighed for en masse forskellige slags vintersport, f.eks. skiløb, skøjteløb, snowboarding og “snowshoeing”, men det bliver ikke lige så koldt som mange andre steder i Canada. Om sommeren svinger temperaturen mellem “komfortabelt varmt” og “strandvejrsvarmt”, men selv de varmeste dage er til at holde ud, fordi det lufter fra havet. Efteråret i Nova Scotia er særligt spektakulært, når træerne skifter farve til røde, gule og orange nuancer, som ikke kan beskrives med ord. Besøgende fra hele Nordamerika og også fra andre dele af verden kommer til Nova Scotia i efteråret, blot for at opleve naturens fantastiske farvespil.

Livet i Nova Scotia har altid været tæt knyttet til provinsens geografi og til havet, der omringer den. Der er mere end 7.500 km. kystlinje at udforske, og havet er aldrig mere end en time væk. Der findes mere end 100 offentlige strande, som tiltrækker både lokale og turister, og som er med til at give Nova Scotia et fortjent ry som “Canada’s Atlantic Playground”.

Se filmen om Nova Scotias fantastiske natur og studiemiljø

Se filmen om livet som udvekslingsstudent i Nova Scotia

Chilliwack – I British Columbia

Chilliwack er den 7. største by i British Columbia med knap 84.000 indbyggere. Byen er omgivet af fantastisk natur, blandt andet floden Fraser, Nicomen Mountain og Cultus Lake, samtidigt med at den ligger få timers kørsel fra Vancouver og Seattle og fantastiske skisportssteder! Chilliwack er byen for dig der ønsker et bredt udvalg af aktiviteter – alt fra ridning til kayak, rugby, kunst og klatring.

Området

Området omkring Chilliwack er kendetegnet af en fantastisk natur. Byen ligger langs floden Frasers breder, hvor du kan fiske, sejle i kayak og meget mere.

Byen blandt andet ligger også tæt på bjegene Nicomen Mountain og Williams Peak, som indbyder til vandreture og måske endda mountainbiking – canadiere elsker en god ‘hicking trip’!

Derudover byder Chilliwack ogsså på muligheden for at opleven nogle af de storbyer der ligger i området – byen ligger henholdsvis én og to timers kørsel fra millionbyerne Vancouver og Seattle, så du vil helt sikkert også få oplevet suset fra storbyen!

Er du vild med at stå på ski, skal du lidt uden for byen. Der ca. 45 minutters kørsel til det nærmeste skiresort og der er seks resorts inde for halvanden times kørsel. Skal man på en længere skitur kører de lokale som regel til verdenskendte Whistler, som  liger ca. 2,5 times kørsel væk.

Skolerne

Chilliwacks tre skole byder på en bred pallet af spændende fag – du vil helt sikkert kunne finde netop den kombination, som passer til dig!

I vores program i Chilliwack bliver du placeret på én af byens tre skoler: Chilliwack Secondary, G.W. Graham Middle-Secondary og Sardis Secondary. Alle tre skoler er kendt for at have et højt niveau både inde for science, kunst og de humanistiske fag. Skolerne er alle bygget eller renoveret inden for de seneste år, og har blandt andet high-tech computerfacciliteter, med mulighed for at lære om programmering m.m.

Alle skolerne har gode sprogprogrammer, så måske kan du få lov at snuse lidt til spansk, fransk eller japansk?

På Chilliwaks tre skoler er langt de fleste elever lokale, engelsktalene canadiere. Du vil altså ikke komme til at gå i klasse med bar udvekslingsstudenter og  dermed misse muligheden for at blive integreret i lokalsamfundet. Netop livet på skolen spiller en stor rolle i lokalsamfundet og du vil sikkert opleve, at byen støtter op om diverse sports- og kulturarrangementer der bliver afholdt.

Værtsfamilien

Programmet i Chilliwack er et såkaldt homestay program. Det vil sige at du bor privat, hos en canadisk værtsfamilie, som bliver din nye ‘familie’ i året i Canada. Familierne bliver sikkerhedstjekket og interviewet inden de bliver godtkendt.

 • Fag

  I Chilliwack kan du blandt andet vælge fagene engelsk, kommunikation, samfundsfag, historie, biologi, idræt, earth science, landbrug, kemi og matematik. Byen skoler byder også på mange kreative fag såsom dans, keramik, billedkunst, filmproduktion og grafiskdesign.

  Chilliwack High School har lavet en række små videoer om alle deres fag, som du kan se HER

 • Sport

  Der vil være rig mulighed for at dyrke en masse sport! Skolerne tilbyder blandt andet golf, curling, yoga, volleyball, cross-country running, track and field, basketball, field hockey og rugby. Derudover indbyder den fantastiske natur i Chilliwacks lokalområde også til smukke vandreture, cykelture og meget mere med din værtsfamilie og dine nye venner. Kun fantasien sætter grænser!

 • Aktiviteter

  Skolerne i Chilliwack har også massere af aktiviteter efter skoletid, som ikke kun handler om sport. Blandt andet kor, rhythm and blues band, dixieland band, steele drum band, hand bell choir, math club, anime club, environmental club og meget mere.  Mon ikke du kan finde noget det passer til dig?

 • Equestrian program

  PÅ Chilliwack High School har du muligheden for at blive en del af skolens særlige Equestrian program. Her vil du lære om pleje- og pasning af heste, ‘heste-førstehjælp’ og ikke mindst rideteknik. Undervisningen foregår i små grupper, der bliver dannet på baggrund af elevernes niveau. Det er ikke nødvendigt at have redet før, det eneste fra er at du brænder for at lære noget om heste og giver den alt hvad du har! Se en kort film om programmet HER

Jeg vil gerne kontaktes omkring High School!

High school mini kontakt
Sender
© Momento Education