High School skoledistrikter i Canada

Herunder kan du læse mere om nogle af de skoledistrikter, som vi samarbejder med i Canada

Nova Scotia – på Canadas østkyst

Vores partnerorganisation i det østlige Canada, NSISP (Nova Scotia International Student Program), arbejder i Nova Scotia-provinsen, som er en halvø på Canadas østkyst. Nova Scotia er kendt som Canadas “Education Province” og har en lang tradition inden for uddannelsesområdet. Hovedsproget er engelsk, men der er også en lille procentdel, som taler fransk eller begge dele.

Området

Nova Scotia er en historisk og naturskøn provins. Det er  næsten helt omringet af Atlanterhavet, og kun forbundet til resten af Canada af 20 km. land. Det er en meget tryg provins med en lav kriminalitetsrate og er altså en af de sikreste provinser i Canada.

Der er ca. 1 million indbyggere, som er stolte af at kalde Nova Scotia deres hjemsted, og som er kendte for at tage rigtig godt imod “newcomers”. Gennem hele Nova Scotias historie har provinsen haft tradition for at byde nytilkomne velkommen, og denne tradition bliver i høj grad stadig håndhævet i dag. Derfor kan du også, hvis du slentrer ned ad en travl gade, møde folk fra alle verdensdele, som nu kalder Nova Scotia for deres hjem.

Skolerne

NSISP samarbejder med over 90 High Schools i hele provinsen. I Canada forventes det, at man deltager i undervisningen, bliver bedre fagligt og respekterer skolens regler. Mange High School-elever kører med skolebus til og fra skole, medmindre værtsfamilien bor så tæt på skolen, at man kan gå.

Du har mulighed for at ønske et bestemt fag, en aktivitet, eller en sport, som du gerne vil gå til i løbet af dit ophold, og så vil organisationen gøre deres bedste for, at det kan blive opfyldt. Alle skoler har fritidsaktiviteter, man kan deltage i, og det er en rigtig god idé at melde sig til f.eks. en klub, et sportshold, band eller andet. Det er nemlig en ideel måde at få nye, canadiske venner og holde sig beskæftiget.

Smukt og alsidigt

Nova Scotia er Canadas varmeste provins, hvor klimaet skifter mellem de fire årstider, vi også kender herhjemmefra. Om vinteren er der sne og dermed også mulighed for en masse forskellige slags vintersport, f.eks. skiløb, skøjteløb, snowboarding og “snowshoeing”, men det bliver ikke lige så koldt som mange andre steder i Canada. Om sommeren svinger temperaturen mellem “komfortabelt varmt” og “strandvejrsvarmt”, men selv de varmeste dage er til at holde ud, fordi det lufter fra havet. Efteråret i Nova Scotia er særligt spektakulært, når træerne skifter farve til røde, gule og orange nuancer, som ikke kan beskrives med ord. Besøgende fra hele Nordamerika og også fra andre dele af verden kommer til Nova Scotia i efteråret, blot for at opleve naturens fantastiske farvespil.

Livet i Nova Scotia har altid været tæt knyttet til provinsens geografi og til havet, der omringer den. Der er mere end 7.500 km. kystlinje at udforske, og havet er aldrig mere end en time væk. Der findes mere end 100 offentlige strande, som tiltrækker både lokale og turister, og som er med til at give Nova Scotia et fortjent ry som “Canada’s Atlantic Playground”.

Se filmen om Nannas år i Nova Scotia:

Se filmen om livet som udvekslingsstudent i Nova Scotia

Vernon – i British Columbia

Er du til sne i verdensklasse og elsker du at stå på ski eller snowboard? Så er Vernon i British Columbia uden tvivl stedet for dig! Klos op ad Silver Star Mountain, smukke søer og fantastik, vild natur.

Området

Med ca. 50.000 indbyggere er Vernon en by, der både byder på mange muligheder, men som også har en størelse, der gør, at du ikke forsvinder i mængden.

I Vernon er årets højepunkt når den første sne falder, for de fleste af byens indbyggere elsker nemlig at slå sig løs på ski i det nærliggende Silverstone Mountain Ski Resort, eller bruge en eftermiddag på langrend i de smukke skovområder.

Om sommeren foregår meget af det lokale liv ved de to søer, der grænser op til byen, Okanegan Lake og Kalamalka Lake,  hvor der bliver svømmet, stået på vandski og slappet af.

I byen kan du bruge dine weekender på at gå på museum, shoppe og spise på byen mange restauranter med dune nye, cannadiske venner og din værtsfamilie.

Skolerne

Skolerne i Vernon er nogle af de bedste i British Columbia og det er derfor vi har valgt at samarbejde med dem.

Du vil komme til at gå på én af Vernons fem skoler: W.L. Seaton Secondary School, Charles Bloom Secondary School, Vernon Secondary, Clarence Fulton Secondary eller Kalamalka Secondary School. Skolerne varierer i størrelsen, og har mellem 325-900 elever.

Nogle af skolerne lægger vægt på at have et højt niveau inde for sport, hvor andre fokuserer på de kreative, eller de boglige fag. Genrelt er alle skolerne i Vernon dog kendetegnet ved deres stærke ‘outdoor’-profil. Skolerne har fx skisportsprogrammer, hvor ski og snowboard er en integreret del af din skoledag. Der findes også programmer for dig der vil lære om  Lyder det ikke nærmest for godt til at være sandt? 

Skolerne i Vernon lægger alle vægt på at have et trygt og inkluderende miljø bland elever og undervisere. Der skal være plads til alle – også dig, som udvekslingsstudent!

Værtsfamilierne

Værtsfamilierne i Vernon er naturligvis alle blevet baggrundtstjekket, så Vi er sikre på, at du kommer til et trygt miljø, da det jo skal være din base i løbet af dit udvekslingsår. Værksfamilierne er engelsksprogede canadiere, så du skal ikke bekymre dig om de franske gloser!

 • Ski, ski, ski!

  Vernon skoler har særlige skiprogrammer, så du vil få rig mulighed for at gå ski-amok vinteren lang! Kontakt os, og hør mere om det særlige ‘Snow Sport Academy’!

 • Sport

  Hvis du ikke lige giver den gas på pisten, kan du benytte dig af nogle af skolernes mange andre sportsaktiviteter. Kast dig fx ud i basketball, amerikansk fodbold, volleyball, cross-country løb, curling, tennis, golf, rugby eller ultimate!

Chilliwack – I British Columbia

Chilliwack er den 7. største by i British Columbia med knap 84.000 indbyggere. Byen er omgivet af fantastisk natur, blandt andet floden Fraser, Nicomen Mountain og Cultus Lake, samtidigt med at den ligger få timers kørsel fra Vancouver og Seattle og fantastiske skisportssteder! Chilliwack er byen for dig der ønsker et bredt udvalg af aktiviteter – alt fra ridning til kayak, rugby, kunst og klatring.

Området

Området omkring Chilliwack er kendetegnet af en fantastisk natur. Byen ligger langs floden Frasers breder, hvor du kan fiske, sejle i kayak og meget mere.

Byen blandt andet ligger også tæt på bjegene Nicomen Mountain og Williams Peak, som indbyder til vandreture og måske endda mountainbiking – canadiere elsker en god ‘hicking trip’!

Derudover byder Chilliwack ogsså på muligheden for at opleven nogle af de storbyer der ligger i området – byen ligger henholdsvis én og to timers kørsel fra millionbyerne Vancouver og Seattle, så du vil helt sikkert også få oplevet suset fra storbyen!

Er du vild med at stå på ski, skal du lidt uden for byen. Der ca. 45 minutters kørsel til det nærmeste skiresort og der er seks resorts inde for halvanden times kørsel. Skal man på en længere skitur kører de lokale som regel til verdenskendte Whistler, som ligger ca. 2,5 times kørsel væk.

Skolerne

Chilliwacks tre skole byder på en bred pallet af spændende fag – du vil helt sikkert kunne finde netop den kombination, som passer til dig!

I vores program i Chilliwack bliver du placeret på én af byens tre skoler: Chilliwack Secondary, G.W. Graham Middle-Secondary og Sardis Secondary. Alle tre skoler er kendt for at have et højt niveau både inde for science, kunst og de humanistiske fag. Skolerne er alle bygget eller renoveret inden for de seneste år, og har blandt andet high-tech computerfacciliteter, med mulighed for at lære om programmering m.m.

Alle skolerne har gode sprogprogrammer, så måske kan du få lov at snuse lidt til spansk, fransk eller japansk?

På Chilliwaks tre skoler er langt de fleste elever lokale, engelsktalene canadiere. Du vil altså ikke komme til at gå i klasse med bar udvekslingsstudenter og  dermed misse muligheden for at blive integreret i lokalsamfundet. Netop livet på skolen spiller en stor rolle i lokalsamfundet og du vil sikkert opleve, at byen støtter op om diverse sports- og kulturarrangementer der bliver afholdt.

Værtsfamilien

Programmet i Chilliwack er et såkaldt homestay program. Det vil sige at du bor privat, hos en canadisk værtsfamilie, som bliver din nye ‘familie’ i året i Canada. Familierne bliver sikkerhedstjekket og interviewet inden de bliver godtkendt.

 • Fag

  I Chilliwack kan du blandt andet vælge fagene engelsk, kommunikation, samfundsfag, historie, biologi, idræt, earth science, landbrug, kemi og matematik. Byen skoler byder også på mange kreative fag såsom dans, keramik, billedkunst, filmproduktion og grafiskdesign.

  Chilliwack High School har lavet en række små videoer om alle deres fag, som du kan se HER

 • Sport

  Der vil være rig mulighed for at dyrke en masse sport! Skolerne tilbyder blandt andet golf, curling, yoga, volleyball, cross-country running, track and field, basketball, field hockey og rugby. Derudover indbyder den fantastiske natur i Chilliwacks lokalområde også til smukke vandreture, cykelture og meget mere med din værtsfamilie og dine nye venner. Kun fantasien sætter grænser!

 • Aktiviteter

  Skolerne i Chilliwack har også massere af aktiviteter efter skoletid, som ikke kun handler om sport. Blandt andet kor, rhythm and blues band, dixieland band, steele drum band, hand bell choir, math club, anime club, environmental club og meget mere.  Mon ikke du kan finde noget det passer til dig?

 • Equestrian program

  PÅ Chilliwack High School har du muligheden for at blive en del af skolens særlige Equestrian program. Her vil du lære om pleje- og pasning af heste, ‘heste-førstehjælp’ og ikke mindst rideteknik. Undervisningen foregår i små grupper, der bliver dannet på baggrund af elevernes niveau. Det er ikke nødvendigt at have redet før, det eneste fra er at du brænder for at lære noget om heste og giver den alt hvad du har! Se en kort film om programmet HER

 • OBS

  Elever må ikke fylde 19 under opholdet i Chilliwack

Campbell River – I British Columbia

Campbell River er med sine 32.000 indbyggere den fjerde største by på Vancouver Island i British Comumbia. Byen er omgivet af både vand og skov, og er kendt som verdens laksehovedstad! Cambell River har det hele for dig, der elsker natur og adventure!

Området

Området omkring Campbell River er kendt for sin næsten uvirkelige skønhed. Mod øst ligger bugten ‘Straight of Georgia’, som er omdrejningspunkt for meget af det lokale liv. Mod vest ligger ‘Campbell Lake’ og mod syd ligger det store skovområde ‘Strathcona Provincial Park’. Klimaet er mildt året rundt og uden hverken ekstrem varme eller kulde. Campbell Rivers lokale indbyggere nyder at bruge naturen i deres fritid, hvor de bl.a. sejler i kayak eller kano, tager på vandreture eller står på ski.

Selve byen er et tætknyttet community, hvor du hurtigt vil lære at finde rundt. Hvor får man den bedste maple syrup og hvor er det bedste spot at nyde solopgangen fra?

På Vancouver Island, hvor Campbell River ligger, er der lange og stærke bånd til de oprindelige canadiske indbygger, aboriginerne. Du vil få muligheden for at lære om deres fantastiske kultur og deres helt særlige forhold til naturen omkring dem.

Campbell River ligger ca. 45 minutters kørsel fra Mount Washington Alpine Resort hvor du kan stå på ski og snowboard, og 4 timers kørsel fra storbyen Vancouver.

Skolerne

Skoledistriktet Campbell River har to skoler, som du kan vælge imellem: Carihi Secondary School og Timberline Secondary School. Begge skoler holder et højt fagligt niveau og byder må massevis af aktiviteter både i- og efter skoletid.

Carihi Seconday School er den største af de to med sine ca. 900 elever. Skolen har både engelsk- og fransksprogede elever, så du kan få smagt lidt på det der je ne sais quoi, som Canadas franske aner har at byde på.   

Timberline Secondary School blev bygget i slut 90’erne og har lidt over 700 elever fra 9-12 klasse. Skolen særligt kendt for deres gode sportsprogrammer, og deres hold har vundet flere regionale mesterskaber.

Undervisningen på begge skoler ligger typisk fra kl. 8.45 om morgenen til lidt i tre om eftermiddagen. Efter det vil du typisk dyrke sport eller mødes med én af de mange klubber skolerne tilbyder.

Skolerne i Campbell River gør en dyd ud af ikke at have for mange undvekslingstudenter – sagt med andre ord: du får lov til at mærke den ægte, canadiske kultur!

Værtsfamilien 

Præcis som i alle hvores andre programmer, er værtsfamilierne i Campbell River nøje udvalgt og gennemgår en process af sikkerhedsgodkendelser før de får lov at have udvekslingselever boende. Familierne har ofte flere års erfaring med internationale elever og har gjort det til en del af deres livsstil, at åbne deres hjem op for elever. Familierne bor alle relativt tæt på skolen, så du får de bedste forudsætninger for et fantastisk år!

 • Fag

  På Campbell Rivers to skoler kan du vælge mellem et utal af fag. Prøv kræfter med de klassiske dicipliner såsom engelsk, matematik, science, psykologi, samfundsfag, idræt, fransk og hjemmekundskab, eller hvad med noget lidt mere utraditionelt såsom bagning, udsendørsliv, digitale medier, videoproduktion, tekstildesign, svejsning, computeranimering, frisør eller robotter for begyndere?

 • Sport

  Begge skoler i Campbell River byder på en masse forskellige sportgrene – både i sommer- og vintersæsonen. Prøv bl.a. cross country løb, baskertball, volleyball, svømning, brydning, curling, fodbold, golf, tennis eller beach volley.

 • Aktiviteter

  Efter skole har du også mulighed for at dyrke dine interesser og måske prøve noget helt nyt! Campbell River byder på art club, kor, ‘gamers’ guild til de computerinteresserede, teater, fotografi, debatklub og meget mere!

London – I Ontario

Det lyder britisk, men London er ærkecanadisk! Byen ligger i staten Ontario, som er kendt for at have et frodigt dyreliv, massere af byliv og så selvfølgelig Niagra Falls!

Området

London (altså den i Canada) bliver, ligesom sin Europæiske fætter, delt på midten af floden ‘Thames River’. Langs flodens breder dyrker byens indbyggere sport og bruger tid sammen med familien. Byen ligger ca. to timers kørsel i bil fra storbyen Toronto og nationalparken Niagra Falls. Fra byen er der  ca. 40 minutters kørsel til vandet, både mod nord og øst.

Byen er kendt for sine mange offentlige parker, hvor der hvert år bliver holdt flere musik-, teater- og madfestilvaller. London er stedet for dig der vil have det hele: storbyliv og smuk natur!

Skolerne

Skoledistriktet i London har 12 skoler at vælge imellem. Skolerne varierer i størrelse fra ca. 550 til omkring 2000 elever. Alle skolerne tilbyder udervisning på et højt akademisk niveau – nogle udemærker sig inden for naturvidenskab, hvor andre har et større fokusk på f.eks. engelsk og de samfundsfaglige fag.  Generelt for skolerne gælder det, at de alle fokuserer på et stærkt sammenhold eleverne imellem. Sammen tager vi en snak og finder ud af, hvilken skole der besser bedst til dig.

Værtsfamilierne

Værtfamilierne i London bliver alle grundigt screenet inden de bliver optaget i programmet. Familierne taler alle engelsk og de glæder sig til at vise dig deres syn på ægte, canadisk kultur!

 • Fag

  Skolerne i London har et kæmpe udvalg af fag! Fyld din skoledag med engelsk, matematik, fysik, økologi, samfundsfag, politik, Canadas historie, teknologi, teater, kor, håndværksfag og meget, meget mere.

 • Sport

  Få rørt kroppen og meld dig til et af skolernes mange sportstilbud. Hvad med noget så canadisk som ishockey? Eller er du mere til tennis, badminton, curling, golf, amerikansk fodbold, svømning, løb eller noget helt syvende?

 • Aktiviteter

  London bugner af aktviteter! Brug nogle af byens mange kilometer cykelstier til at opleve byen fra, eller meld dig ind i en lokal klatreklub? De fleste skoler byder også på drama, dansk, sang og musik, filmclubber m.m. efter skoletid, så der er noget for enhver.

Golden Hills – I Alberta

Som noget helt særligt   kan eleverne vælge mellem homestay, hos en lokal værtsfamilie, eller at bo på et kollegie, eller ‘dorm’, der er tilknyttet skolen.

Området

Golden Hills skoledistrikt er lidt specielt, da det dærkker over et ret stort geografisk område i staten Alberta. Vi har valgt to områder ud, men kontakt os og høre mere om hvilke andre muligheder Goden Hills byder på!

Strathmore er en lille by med omkring 11.000 indbyggere, som ligger en halv time øst for storbyen Calgary. Strathmore er et enormt trygt ‘community’, hvor man hilser på hinanden på gaden.

Drumheller ligger lidt længer nord på, og er knapt 1,5 times kørsel fra Calgary. Drumheller er kendt for sine fantastiske snoede klippeformationer og for at huse nogle af verdens bedste palæontologer  – byen bliver faktisk kald ‘verdens dinosaur-hovedstad'(måske er du heldig at falde over et urtidsfund?).

Værstfamilie versus boarding?

Skolerne i Golden Hills distriket er unikke fordi du, som elev, kan vælge mellem enten at bo hos en lokal værtsfamilie, et man kalder homestay, eller du kan vælge at på skolen på et kollegie med andre elever fra skolen. Golden Hills er faktisk det eneste sted i Canada hvor du kan bo på skolen samtidig med at du går på en offentlig skole! Begge modeller kan noget helt særligt, så det handler om hvad der passer bedst til dig!

Hvis du vælger at bo på skolen, kommer du til at bo på to-mandsværelser, med en anden elev (af samme køn).  Kollegiet er altid under opsyn af en vokesn, så du er tryg, og kommer ikke til at være alene. Fordelen ved at vælge denne model er, at du kommer enomt tæt på din nye skolekammarater – I kommer til at dele det sure med det søde, både hverdagsrutinen og de vilde oplevelser. På nogle områder kan man sammenligne det lidt med at være på efterskole – her danner man nemlig også tætte bånde til de andre elever, på en helt anden måde end hvis man ‘kun’ ser hinanden i skoletiden.

Vælger du at bo hos en værstfamilie vil du også komme til at knytte tætte bånd – mange ender nemlig med at føle, at deres værstfamilier er en slag ‘familie nummer to’ for dem. Værstfamilieprogrammet er magen til vores andre programmer i Canada, hvor du altså går i skole på den lokale High School og bor privat.

Skolerne

Skolerne i Golden Hills byder på super mange spændende muligheder! Her er to af diskriktets mange skoler. Kontakt os hvis du vil høre om flere skoler.

Strathmore High School har ca. 750 elever og er en vigtig del i lokalsamfundet. Skolen fokuserer især på at undervis eleverne i forskellige håndværksfag, fx. frisør, kosmetolog, kriminalteknik, webdesign og auto-reperation. Her kan du altså kombinere de boglige fag med de praktiske.

Drumheller Secondary School har 400 elever og er en af de mindre skoler i Golden Hills distriktet. Skolen er særligt specialiseret inde for palæontologi, så hvis det er dit yndlings-nørdeområde er det lige stedet for dig!

Begge skoler tilbyder både ophold hos værstfamilier og på skolen tilknyttede kollegie!

 • Sport

  Hop ud i det! Hvad med at bruge dit udvekslingsår på at prøve en ny sportsgren af? Skolerne i Golden Hills byder bl.a. på volleyball, amerikansk- og ‘almindelig’ fodbold, badminton, hokey, curling og rugby!

 • Fag

  Golden Hills skoler byder på høj kvalitet inde for de klassike fag sådom psykologi, fransk, tysk, engelsk, science, matematik og hisorie, men hvad med også at prøve noget lidt mindre traditionelt? Hvad med at lære Backfoot-indianernes sprog, eller prøve kræfter med kriminalteknik, palæontologi, webdesign, kosmetologi eller automekanik?

Jeg vil gerne kontaktes omkring High School!

High school mini kontakt
Sender
© Momento Education