Kære forældre

Det er en stor beslutning at sende sit barn på udveksling i udlandet.

Ofte følger der mange bekymringer og spørgsmål med, og det er helt naturligt! Momentos medarbejdere har et særligt forhold til udveksling. Vi har alle enten arbejdet med international uddannelse gennem mange år, selv været på udveksling eller haft børn på udveksling. Vi ved derfor lige præcis, hvad det er for følelser og tanker, man går igennem som forældre. Fortvivl ej, vi er her for at hjælpe både før, under og efter.

Forberedelse er en af nøglerne til succes

Det er vigtigt, at man både som elev og forælder føler sig tryg hele vejen igennem processen. Vi gør derfor vores allerbedste for at klæde jer bedst muligt på til at håndtere hele opholdet herunder også de svære perioder som eventuelt måtte komme.

Vi kommer derfor til at tilbringe meget tid sammen med jer, blandt andet igennem en hel dags forberedelsesmøde med rollespil, konfliktløsning og input fra tidligere elever. I vil desuden få materialer til at fortsætte forberedelsesarbejdet derhjemme. Og derudover er vi naturligvis til rådighed, hvis I måtte have brug for hjælp.

Færre elever giver mere personlig relation

Hos Momento Education har vi  valgt at have et begrænset antal pladser til vores forskellige programmer. Det er en bevidst beslutning, vi har truffet, da vi tror på, at færre studerende giver en mere personlig relation. Det er vigtigt for os, at vi kender vores studerende godt, så begge parter føler sig trygge ved samarbejdet. Vores programmer er kendetegnet ved høj kvalitet og den personlige relation og kontakt. Vi har ingen ambition om at blive de største, men det er vores klare mål at være de bedste!

Ikke blot en dans på roser

Det er samtidig også enormt vigtigt, at forældre såvel som elever har et realistisk billede af, hvad det vil sige at være udvekslingselev. Når vi taler om udveksling, refererer vi ofte til oplevelsen som et eventyr for livet, og det er det bestemt også. Men der er også hårde dage, hvor alt ikke er en dans på roser. Det er en udfordrende opgave at skulle tilpasse sig en ny kultur, et nyt sprog, en ny familie og en helt ny hverdag.

Hjemvé

Langt de fleste udvekslingsstuderende oplever nu og da perioder med hjemvé, og det vidner jo blot om, at man har noget derhjemme, man holder af. Det er helt normalt, at dit barn vil opleve dage, der er lidt svære, men heldigvis kræver det blot den rette håndtering. Som forældre kan man sagtens bidrage til at lette disse dage. Det er vigtigt at bakke sit barn op i at holde sig socialt aktiv og tale med sin værtsfamilie, når hjemvéen rammer.

Vi er her for jer

Som forælder har du direkte kontakt til os her i Danmark, når dit barn er afsted på udveksling. Dit barn har desuden sin helt personlige kontaktperson i værtslandet. Opstår der bekymringer, spørgsmål eller problemer undervejs i forløbet, skal I endelig ikke tøve med at kontakte os – vi er her for at hjælpe. Vi er mindst ligeså interesserede i, at både du og dit barn får en god oplevelse hele vejen igennem!