Hils på Momentos elever

Herunder kan du se billeder og læse hilsener fra nogle af vores nuværende elever, som er af sted på deres livs eventyr! Skal det være dig til næste år?

Rasmine i USA

“Hej allesammen, her er en lille update om hvordan det går!

Den her uge har været rigtig god! Jeg har mødt en pige, der hedder Jasmine, hvis mor er fra Danmark, hun er virkelig sød!

Sidste fredag startede football-sæsonen og jeg var til min første football-kamp med min veninde Sofia, og jeg kunne rigtig godt lide det! Alle Freshman var inviterede og vi fik middag og en t-shirt med i prisen.

Igår var jeg med CIEE (den organisation jeg rejser med) ved Stone Mountain. Vi fik noget information og jeg mødte andre udvekslingselever. Kl. 21.30 så vi et laser-show på bjerget og det var så cool! Der var også fyrværkeri med i showet!

Jeg begyndte at ride for nogle uger siden, men lige nu får jeg privatundervisning så jeg kan lære ordene på engelsk.

Skolen er rigtig god, selvom det er lidt sværere på engelsk og der er mange lektier. Både eleverne og lærerne er virkelig søde og hjælpsomme.”

Astrid i New Zealand

“Min første uge var jeg på opstartscamp i Wellington. Jeg boede hos en lokal familie med to andre udvekslingsstudenter fra Tyskland. Vi havde en lærer gennem hele ugen, som lærte os rigtig meget om NZ – slang, kulturen, maorierne og deres sprog, og historien. Min lærer var selv maori, så følte at jeg fik lidt ekstra der. Vi havde ”lektioner” om formiddagen, og om eftermiddagen var vi enten ude at se byen eller aktiviteter på skolen, opstartscampen blev holdt på. Mandag var vi på sightseeing, tirsdag var vi på museum, onsdag spillede vi bumberball, torsdag så vi en New Zealandsk film og fredag var vi ude at spille paintball. Det var rigtig rart at bo hos de lokale sammen med nogen andre, der også skulle med på campen.

I søndags i sidste uge var jeg på skolen for første gang. Jeg købte min skoleuniform og mødte ham, der tager sig af alle de internationale studenter. I starten var det ret underligt med skoleuniform, men man vænner sig hurtigt til det. Og så behøver man ikke at tænke over, hvad man skal have på. Jeg tager skolebussen til skole hver morgen, fordi jeg bor 15 km fra skolen. Møder som regel mine venner og snakker med dem inden skole starter. Det var ret svært at finde rundt på skolen de første par dage, men fandt hurtigt ud af det, da jeg hele tiden skifter klasseværelse.

Man kan vælge alle sine fag her og kun 6 seks af dem. Jeg har valgt mindre tunge fag – hjemkundskab, håndarbejde, medie, idræt, engelsk og matematik. De fleste fag er sjove, men i engelsk og matematik står læreren bare oppe ved tavlen og taler. Skolen slutter 15:25 og så tager vi skolebussen hjem igen. Det er rigtig nemt med skolebussen, for stoppestedet er lige ved siden af huset.

Min værtsfamilie er rigtig hyggelig. De tog godt imod mig, da jeg kom og alt andet. Vi bor lige ved siden af stranden, så har været på tur med hunden flere gange der. I weekenden var jeg sammen nogle af de andre udvekslingsstudenter i Napier og shoppe.”

Jakob i USA

“Sidste mandag var min værts-familie og jeg hos “lunch’n’pool” ved en af familiens gode venner. Familiens venner havde en datter som skulle være senior på skolen, ligesom mig, og derfor inviterede hun nogle venner på besøg så jeg kunne møde nogle af dem jeg skal gå i skole med. De inviterede mig til en “Lake-Day” som skulle foregå om aftenen næste dag. Tirsdag var jeg så til “Lake-Day”, vi var henne ved en af mine venner som havde et hus ved en sø, vi spiste der og senere på aftenen tog vi hans båd ud.

I forgårs havde jeg min første dag på en amerikansk skole. Det er meget anderledes fra den danske skole. For eksempel er der størrelsen. På den her skole er der 2300 elever alle i alderen 14-19. Mens der var ca. 600 elever i alderen 6-16 i Danmark. Hvis du skal på toilet i timen skal du have et adgangspas som skal underskrives af læren, og der er politi overalt på skolen.

Du får helt selv lov til at lave dit skema. Engelsk og amerikansk historie er obligatoriske fag, men de sidste 5 fag vælger du selv. Der er over 100 fag på skolen, så der er er bredt udvalg. De fag jeg har valgt er: fysik 1, algebra 2, avanceret vægtløftning, ingienør og arkitekt fag og lektietime. Lektierne herovre er der nogle flere af, derfor har jeg valgt at have en time hvor jeg kan lave lektier. I andet semester skal jeg desuden have amerikansk sport, som er et fag hvor man udelukkende spiller amerikanske sportsgrene.

Fredag så jeg skolens amerikansk fodbold holde spille mod en anden skole. Det var et stort stadion, og de havde gjort meget ud af det med blandt andet: cheerleaders, bands, dansere osv. Lørdag tog min værts-familie og jeg ind til Kansas-City, hvor vi skulle spise på en berømt mexicansk restaurant og bagefter i et outlet.”

Mathilde i Italien

“Vi har haft et 4 fantastiske dage i Roma. Vi var 50 udvekslingsstudenter, nogle fra Mexico, Venezuela, Japan, mange fra Australien og USA. Alle var super søde, åbne og sjove. Rom er en fantastisk by, vi fik en guidet tur, det var SÅ smukt. Maden her i Italien er fantastisk, især gelato.

Mit nye hjem og familie er så dejlig. De er meget søde og har budt mig rigtig godt velkommen. Jeg føler mig allerede hjemme.

Jeg har nu været her i præcis en måned, det er fantastisk! Jeg bliver mere og mere en del af den Italienske kultur og lærer (meget langsomt) sproget.

Det er den mest fantastiske, mærkeligste, fedeste, mest skræmmende oplevelse. Den følelse man har når man træder ind i sit nye hjem og ved den første middag med sin nye familie er ubeskrivelig. Jeg er ekstremt glad for at være her, folk er så søde og det bliver nemmere og nemmere.

Jeg er startet i skole, har fået en masse dejlige venner og en masse god mad.”

Emma i USA

“Jeg har været til endnu en konkurrence i cross country. Den her gang var det i Ottumwa i parken Wildwood. Vi skulle løbe 5 km. Jeg løb 5 minutter hurtige end sidste gang. Pige cross country vandt. Vi har en tradition på holdet om, at den der har vist en god holdånd, får holdshalskæden indtil næste konkurrence. Jeg fik den, den her gang fordi selvom jeg siger det, giver jeg ikke op.

Fredag var jeg til min første football kamp. Fordi kampen blev spillet i byen havde skolen pep rally. Cheerleaders dansede rundt på scenen, musik blev spillet og efterårs sportsgrenene blev præsenteret. Det var super sjovt. Det fik hele skolen i fantastisk stemning.

Folk var klædt i hvid og rød, nogen havde endda malet sig selv på kroppen. Det var mega sjovt. Jeg fik en masse nye venner. Efter kampen som vi dsv. tabte var der skolefest på skolen. Jeg lærte at danse som amerikanerne.

Søndag var jeg i adventure land med 3 andre udvekslingsstudenter (Fernando fra Brasilien, Jorge fra Spanien og Anita fra Ecuador), Dawn som er en host mor og hendes familie og Ciera. Jorge og Ciera fik mig til at prøve næsten alt og bryde mine grænser. Det var det sjoveste jeg nogensinde har prøvet! Det er en af de bedste dage jeg har haft. Om aftenen klokken 21:35 løb vi ned til en karrusel (den gule der snore rundt ) og prøvede den om og om igen, fordi der ingen kø var.”

Jeg vil gerne kontaktes omkring High School!

High school mini kontakt
Sender
© Momento Education