High School – bliv udvekslingsstudent med Momento!

En oplevelse du aldrig glemmer!

Et High School-ophold er en oplevelse for livet. Som udvekslingsstudent bliver du en del af hverdagen hos en ny familie på lige fod med de øvrige familiemedlemmer. Din værtsfamilie bliver din nye base. I spiser aftensmad sammen, fejrer jul sammen og deler hyggelige stunder sammen.

Du kommer også til at opleve den lokale High School med nye spændende fag, der kan være meget anderledes, end du er vant til. Du vil få en masse nye venner, måske prøve nye fritidsinteresser og komme helt ind under huden på anden kultur.

Du vil blive udfordret, udvide din kulturelle horisont og blive flydende i et fremmedsprog. Du vil helt enkelt få en oplevelse, som du aldrig vil glemme!

Tag det første skridt i dag – det er gratis og helt uforpligtende!

Kom til en gratis indledende samtale med Momento. Ring til os på 70 60 55 50, eller bestil et interview herunder:

MOMENTO EDUCATION – SÅDAN ER VI ANDERLEDES:

 • Vi har et stærkt begrænset antal elever

  – vi har valgt kun at optage 50 High School elever om året! Kvalitet fremfor kvantitet!

 • Vi prioriterer den personlige kontakt

  – vi kender dig, og du kender os

 • Vi er åbne og transparente

  – vi lægger kortene på bordet, så du ved hvad du går ind til!

 • Vi har plads til individuelle hensyn

  – eksempelvis bliver du ikke påtvunget en dyr flybillet-pakke, men vælger selv om du vil følges med de andre eller booke selv!

 • Vi ser vores elever som "hele mennesker"

  – vi kan derfor ofte håndtere elever med allergier eller lave karakterer!

 • Vi kan faktisk hjælpe de fleste

  – eksempelvis også hvis I selv kender en værtsfamilie!

Aktuelle elever – Emma er netop nu på High School med Momento

Jeg synes det er helt vildt fantastisk at være her! Jeg har det super godt i USA og elsker min host familie!

For nylig var der Homecoming week som sluttede med the homecoming dance. Alle dagene i ugen havde hvert sit tøj tema. Onsdag havde vi parade optog og homecoming dronning og konge kåringer. Fredag var vores homecoming game, som vi desværre tabte. Temaet for kampen var skolens farver, så alle eleverne havde rødt og hvidt tøj på.

Lørdag var the homecoming dance og min date var Jorge, som er en anden udvekslingsstudent. Jeg startede aftenen med, at gøre mig klar med min veninde Morgan. Efter det tog vi hen til min anden veninde Sydney for at tage billeder. Vi var en gruppe venner, der tog ud og spiste før festen. Da vi endelig kom til festen, var den mega sjov. Jeg dansede med en masse mennesker. Homecoming er ihvertfald ikke en oplevelse jeg glemmer!

Emma – Iowa – USA

Livet som udvekslingsstudent

Bliv udvekslingsstudent – dit livs oplevelse!

Som udvekslingselev oplever du verden på en helt ny måde. Du møder dine omgivelser med et åbent sind og i et helt nyt perspektiv. Det er både vildt spændende og lidt skræmmende på samme tid at rejse til et helt nyt og anderledes land.

Når du er på ferie, oplever du verden på én måde og får et lille indblik i et andet land, men som udvekslingselev oplever du dit værtsland som de lokale. Du vil ikke bare opleve landets kultur, du vil også blive en del af den, og når du efter et fantastisk, lærerigt år vender hjem til Danmark, vil du føle, at du har fået endnu et hjem.

Din hverdag som udvekslingsstudent

Du vil hurtigt falde til som en del af din værtsfamilie og det nye lokalsamfund. Før du ser dig om, har I fundet gode hverdagsrutiner, og du deler en masse hyggelige stunder med din nye familie, ligesom du hurtigt vil lære, at det måske er din opgave at rydde op efter aftensmaden – måske i fællesskab med nogle værtssøskende. Efter få måneder vil du sikkert allerede begynde at tænke og drømme på dit nye modersmål, og når du skal fortælle om alle dine oplevelser til din familie i Danmark, kan det lyde helt skørt, når du taler dansk.

En typisk hverdag hos en værtsfamilie kan naturligvis variere meget alt efter værtsland, kultur, rutiner og traditioner i den enkelte værtsfamilie, men fælles for alle værtsfamilier er, at det er din nye base. Det er familien, du deler din hverdag med på godt og ondt. Det er den, du spiser med, den du laver mad eller rydder op med, hygger dig med, måske spiller spil eller ser film med, og det er den, du fejrer højtider med. Det er værtsfamilien, der bliver dit nye hjem.

Selvfølgelig kommer der ind i mellem perioder, hvor du kan få hjemvé. Det er kun naturligt, og det kan faktisk være godt at komme til at savne det derhjemme. Det er med til at modne dig og blive klogere på dig selv. Du vil vende retur til Danmark med et meget åbent sind og se verden i et helt nyt perspektiv. Det lyder måske som en kliché, men det er faktisk sådan, det er. Den bedste kur mod hjemvé er at holde sig socialt aktiv og fokusere på alle de spændende oplevelser, der venter.

Værtsfamilien  –  dit nye hjem

Værtsfamilien vælger dig, fordi de er nysgerrige og gerne vil åbne deres hjem for at lære en anden kultur at kende. Det er en frivillig værtsfamilie, som ikke modtager betaling for at have dig boende. Alle værtsfamilier har været igennem en grundig godkendelsesprocedure, så vi er sikre på, at det er en god og kærlig familie, du kommer til.

Alle familier kan i princippet ansøge om at blive værtsfamilie. De gennemgår en godkendelsesprocedure, hvor en lokal repræsentant fra organisationen i værtslandet besøger og interviewer hele familien i deres hjem og vurderer, om de er egnede. Ligesom Momento mødes med dig og dine forældre hjemme i Danmark. Der indhentes også referencer og straffeattester på familien. Hvis familien bliver godkendt til at være værtsfamilie, optages de i programmet.

Familierne i værtslandet er lige så forskellige som danske familier. Nogle er yngre, nogle ældre, nogle har børn, andre har ikke, og hos nogle er børnene flyttet hjemmefra. Nogle er enlige, med eller uden børn, og nogle vælger at have to udvekslingselever samtidig. Nogle bor i større byer og andre i mindre. Der er med andre ord alverdens muligheder for, hvordan lige præcis din værtsfamilie ser ud.   Men du kan være sikker på, at din værtsfamilie har valgt lige netop dig, fordi de mener, at du vil passe godt ind i deres familie.

Fælles for dem alle er, at de ønsker at dele deres liv og hverdag med studerende  fra andre steder i verden!

Classic og Premium-programmer

Momento tilbyder både Classic og Premium High School-programmer. Kort fortalt er forskellen, at i et Classic-program arbejder vi udelukkende med 100% frivillige værtsfamilier, som vælger den elev, de ønsker at give gratis kost og logi. I et Premium program vælger du selv din skole, og derfor kan der tages en masse individuelle hensyn til ønsker om sport, fag, beliggenhed og meget mere. Premium er til gengæld dyrere, blandt andet fordi du kommer til at betale skolepenge m.v. Hvilket program der passer til dig, kan vi hjælpe dig med at finde ud af, når vi mødes til den indledende samtale. Se mere her!

Gratis informationsmøde – kom med!

Vi vil gerne invitere dig og dine forældre til et arrangement, hvor I kan høre mere om hvad der gør Momento Education til noget ganske særligt. I kan selvfølgelig også stille jeres spørgsmål. Det er gratis og helt uforpligtende.

“Vi vil varmt anbefale Momento Education som organisation”

Momento Education er en organisation som i den grad har levet op til det de lovede og det vi forventede!

Da vi begyndte at undersøge, hvilken organisation vi ville sende vores søn til USA med, var vores krav bl.a., at det skulle være en mindre organisation, som var nærværende og rent faktisk var interesserede i de behov og ønsker, vi havde som familie. Det har Momento Education levet fuldt ud op til.

Når man har valgt organisationen, skal man være klar til at bruge den tid, det tager at lave en god ansøgning. Der er mange papirer, der skal udfyldes og meget der skal falde på plads, før man er klar til at sende sit barn ud i den store verden. Og det har været en stor sikkerhed for både Christoffer og for os som forælder, at have Momento på sidelinjen hele tiden, som professionelt har sørget for, at alting blev gjort rigtigt og til tiden.

Nu er Christoffer afsted på sit store eventyr og har været i USA i snart 7 uger og det har ikke været andet end én STOR fornøjelse at skype med ham, de få gange han har haft tid.

Han er glad og stortrives i familien, så det match der er lavet mellem ham og familien, kunne ikke være bedre. Han har også en værtsbror Adam fra Tjekkiet og det match har også været helt i top.

Christoffer har allerede oplevet så meget sammen med familien og Adam, og fået gode venner i skolen og til sport. Vi kan allerede både se og høre, at han har udviklet sig personligt. Han favner forskelligheden i alle de mennesker han møder og er åben overfor at lære nyt. Madlavning og rengøring har ikke tidligere været hans største kompetencer, men det er noget han helt naturligt nu tager del i.

Når vi skyper med ham, er det er stor tryghed for os, at han stråler som en sol og vi kan se, at han glad og befinder sig i sit rette element.

Vi vil varmt anbefale Momento Education som organisation.

– Joan Riis, mor til Christoffer i USA årgang 2016/17

Jeg vil gerne kontaktes omkring High School!

High school mini kontakt
Sender
© Momento Education